Spectaculair slotkwartier in thrillerformaat is gekruid met vijf doelpunten!

Vooraf:.
Zoals je in de voorbeschouwing al kon lezen eindigde Betekom vorig seizoen op een 7de plaats. De eerste periode van dit seizoen sloten ze op een 7de plaats af met 14 punten. Betekom is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken want ze verloren nog maar 2 punten in hun eigen stadion. Bovendien incasseerden ze nog maar 2 doelpunten in eigen huis en scoorden al 12 keer uit 5 thuiswedstrijden.
Berg en dal kan terug rekenen op de uit schorsing terug komende Van Pol. Trainer Aziz kan rekenen op de voltallige kern en Bogaerts neemt plaats op de bank.

De wedstrijd zelf:

Vandaag scheen zowaar de zon, maar het is een pak frisser geworden. Op deze 11 novemberavond arriveren we met onze dikke jassen om deze avondwedstrijd bij te wonen. Voor het eerst in de geschiedenis speelt Berg en Dal in competitieverband in Vlaams Brabant. Berg en dal speelt vandaag in het groen op het kunstgras van Betekom. Scheidsrechter van dienst is de heer Mitskou. De eerste gevaarlijke aanval die we noteren is er eentje van Betekom. Een aanval op rechts eindigt met een schot dat voorlangs gaat. Het antwoord van Berg en dal laat niet op zich wachten. Een voorzet van op links in de 13de minuut, wordt op een haar na gemist door Van Pol. Op het kwartier geeft Joris een foute pass af en dat leidt tot een volgende dreigende actie van Betekom. Polino trapt weerom voorlangs. Weerom reageert Berg en dal met een tegenaanval. Joris tot bij Smeets die voor doel trekt en Van Pol kopt dit keer op de paal. De rebounds worden afgeblokt door een stug verdedigende thuisploeg. Berg en dal is het meest bij de bal en domineert deze eerste helft wel, maar het is uitkijken naar de snelle, frisse counters van de thuisploeg. In de 22’ komt Betekom bijna op voorsprong wanneer Matuasilua, mooi centraal door de verdedigende linie wordt gestuurd. Hij komt alleen voor Lenaerts maar gelukkig trapt hij naast het doel. Berg en dal blijft ook dreigen en ze dwingen met een regelmaat van een klok een hoekschop af. In de 24’ na de zoveelste corner kopt Creemer in, maar zijn kopbal raakt te vlug de grond en rolt te zwak recht in de handen van doelman Thuys. Even later mag Gevers het van op rechts proberen. In laatste instantie wordt zijn poging afgeblokt. Geen minuut later wordt Smeets goed aangespeeld op links. Wouter zet voor doel waar Van Pol met het hoofd teruglegt tot bij Gevers, die over het doel van Thuys vlamt. Berg en dal drukt Betekom voor hun eigen doel en dat levert de ene corner na de andere op. Bij zo’n hoekschop in de 41’ belandt de bal bij Creemers die hoog over het doel knalt. Net voor de rust in de 43’ verstuurt Berg en dal een dieptepass richting Van Pol. Thijs komt bij de bal en schiet de bal voorlangs. We maken ons op om iets te gaan drinken wanneer Betekom nog een laatste aanval in mekaar steekt. Op rechts kan men een laterale voorzet trappen naar links waar 2 spelers van Betekom helemaal vrij gelaten zijn. Verschoren mag ongehinderd de bal in de winkelhoek plaatsen. Een prachtig doelpunt, dat wel. Scheidsrechter Mitskou fluit deze boeiende eerste helft af. We gaan rusten bij een 1 – 0 tussenstand na een eerste helft waarin Berg en dal duidelijk de wedstrijd in handen had. De bal ging goed over en weer, de combinaties waren in orde, de inzet was top, maar de kansen werden niet afgemaakt in tegenstelling tot Betekom dat op slag van rust de 1 – 0 op het bord knalt. Een mentale opdoffer voor de groenen, maar we hebben nog een tweede helft om dit euvel recht te zetten. Berg en Dal start meteen met een aanval op links. Smeets wordt getorpedeerd, maar de aansluitende vrije trap levert niks op. In de 49’ zien we een pracht combinatie van Vereijken en Voorn. Vereijken passt tot bij Voorn die met een subliem tikje de doorlopende Gevers bereikt. Jeff durft niet aanleggen en wacht te lang zodat de Betekomse verdedigers kunnen ontzetten. Hoewel Betekom een verdedigingslinie opzet van zo’n 7 spelers is het toch uitkijken naar de pijlsnelle counters. In de 53’ komt een doorsteekbal bij Polino die alleen voor Lenaerts komt. Yarne redt de meubels. Hoewel Berg en dal de bal in deze tweede helft opeist en dominant is komt Betekom soms heel dreigend uit de hoek. In de 55’ lijdt Berg en dal balverlies in het middenveld. De bal komt zo bij Polino die tegen de paal trapt. De spelers van Berg en dal worden nerveuzer en ongeduldiger en dat leidt vaak tot slordigheden in de passing. De bal circuleert wel goed rond in het middenveld, maar voorin loopt het meestal fout. Men wacht te lang om voor doel te zetten of de voorzetten missen de precisie. In de 64’ komt Battista Joris vervangen op de linksachter. We zijn een uur ver als we een counter noteren van Betekom op rechts. De Winter zet voor doel maar de bal rolt voorbij jan en alleman! Het is Van Den Broeck die er zijn voet kan tegen zetten, maar gelukkig wordt zijn schot afgeblokt. De aansluitende corner wordt van dichtbij door Matuasilua nog overgekopt. Aan de overzijde vlamt Vereijken over het doel van Huys. Berg en dal domineert nog steeds en ondertussen wordt Van Krunkelsven hard aangepakt. Bogaerts komt in de 70’ Molenberghs vervangen. Van Krunkelsven pakt zijn 3de gele kaart en is geschorst tegen Diest. We zitten in de 78’ wanneer Berg en dal nog een vrije trap krijgt! De bal komt bij Van Pol die naar Voorn passt en Ramon legt terug tot bij Gevers die in één tijd met een “schotlob” doelman Thuys kansloos laat. De onverhoopte 1 – 1 staat op het scorebord te flikkeren. Berg en dal wil meer en in de 80’ regent het weer meerdere hoekschoppen. Van Pol kan inkoppen maar de doelman redt. Bij de volgende corner kopt Gevers hard in, maar de bal botst op de paal. De bal vliegt tegen het lichaam van de doelman en verdwijnt in doel. 1 – 2 Het geluk staat aan onze zijde. Wat een ontknoping. Het is zeker en vast verdiend maar we hebben er lang moeten op wachten. Betekom laat niet los en begint aan het slotoffensief. Na het ontzetten bij een hoekschop komt de bal terug in Betekomse voeten. Battista haakt de aanvaller en de scheidsrechter wijst resoluut naar de penaltystip. De ingevallen Nsumbu kwijt zich feilloos van zijn taak en in de 87’ hangen de bordjes weer in evenwicht. We zijn er nu wel van overtuigd dat het hier op een draw zal eindigen, alhoewel Betekom nog in de overwinning gelooft. Ze komen nu regelmatig dreigend voor het doel van Lenaerts. Berg en dal breekt er af en toe uit en probeert de bal in de ploeg te houden. We zijn de 90’ al voorbij wanneer Battista een vrije trap mag nemen op links. Hij stuurt de bal in het pak spelers in de grote backlijn. De bal wordt uiteindelijk doorgekopt en rolt voor de voeten van Van Krunkelsven die links voor doel de bal keurig naast de rechterpaal binnentrapt. Euforie bij de spelers, de staf en de supporters…. Wat een sensationeel matcheinde maken we hier mee. Wel niet goed voor hartlijders… We denken dat de scheidsrechter onmiddellijk gaat affluiten maar hij amuseert zich blijkbaar ook goed en laat nog doorspelen. Betekom stormt met zijn allen naar voor en bij de laatste hoekschop waar ook doelman Thuys voorin te vinden is, komt de bal voor de doelmond. In  een wirwar voor doel kan de bal nog van de lijn geveegd worden en Battista komt in balbezit. Hij stuurt de bal in diepte waar Bogaerts vanop eigen helft vertrekt. Iedereen, inclusief de doelman van Betekom, is nog voorin. Dario snelt achter de bal. (zoals Rik De Sadeleer het tegen Ceulemans zei tijdens de match Belgie Hongarije : ze kunnen niet volgen) We roepen nu ook langs de zijlijn: vooruit Dario, ze kunnen niet volgen. Ze konden inderdaad niet volgen en Dario liep met de bal in het lege doel en zet de verlossende 2 – 4 op het scorebord. Voor hetzelfde geld was het 3 – 3 geweest……..

De vreugdetaferelen zijn intens en groot! Het hechte team van staf en spelers omhelzen zich bij deze vierde treffer. Wat een spektakel hebben we hier mogen beleven. 5 doelpunten in de laatste pakweg 10 minuten van de wedstrijd. Nu fluit scheidsrechter Mitskou de wedstrijd na de aftrap wel ten einde.

We hebben het er warm van gekregen, en rijden met een goed gevoel terug naar huis.

Volgende week ontvangen we Diest. Hopelijk pikken we thuis ook weer opnieuw aan met de overwinning.

We zijn al 11 weken ongeslagen. Chapeau!!

Zij joegen in de slotminuten de spektakelwaarde omhoog:

Lenaerts Yarne, Joris Dean (64’ Battista Marco), Creemers Thomas, Appeltans Nicolas, Voorn Ramon, Van Krunkelsven Jentl, Vereijken Sander, Gevers Jeff, Van Pol Thijs, Smeets Wouter (90’ Remen Kurt) en Molenberghs Jarno (70’ Bogaerts Dario)

Overige bankzitter: Michiels Karim,

Doelpunten: 45’: Verschoren: 1 – 0; 78’ Gevers: 1  – 1; 82’ Gevers: 1 – 2; A Nsumbu : 2 – 2 (pen); 90’ Van Krunkelsven: 2 – 3; 94’ Bogaerts: 2 – 4.

Gele kaarten: Van Krunkelsven

Geel geschorst: Van Krunkelsven zondag 20 november tegen Diest