Berg en Dal won afgelopen weekend met 3-4 op het veld van KBSK Retie en deed wederom een goede zaak in het klassement. “Het was een felbevochten zege in een pittige derby. We pakten ook een paar ongelukkige tegendoelpunten maar konden uiteindelijk toch verdiend winnen.” Volgens Dario Bogaerts.

Door het puntenverlies van Tisselt staat Berg en Dal nu vijf punten voor op hen en ondertussen is er ook een verschil van zes punten met onze volgende tegenstander in eerste provinciale. “ Dat is inderdaad zo en dat maakt de volgende competitiematch thuis tegen Heikant Berlaar nog extra interessant. Bij winst kunnen we een mooie tik uitdelen aan hen.”

Dit weekend volgt eerst nog de halve finale tegen Kalfort Puursica in de halve finale van de Beker Van Antwerpen. “We willen uiteraard winnen en zo die finale spelen. We hebben ook al zekerheid over deelname aan de Beker Van België volgend seizoen. Mijn ultieme droom is om daar de nodige rondes te overleven en dan tegen mijn favoriete team Racing Genk uit te komen.” Aldus de 20-jarige verdediger.

Met nog tien wedstrijden te gaan staat Berg en Dal er niet slecht voor maar uiteraard zijn er nog tien finales te gaan. “We kunnen eigenlijk alleen maar van onszelf verliezen. Het is gewoon zaak om er elke week vol voor te gaan en zoveel mogelijk overwinningen binnen te halen.”

Bogaerts zelf heeft nog een contract van 1 jaar bij Berg en Dal. “Ik ben hier heel tevreden. Er heerst een goede sfeer op en naast het veld. Je wordt hier als jonge gast op sleeptouw genomen en je leer enorm bij.”