Vooraf :

Bornem staat voorlaatste in de stand en kreeg de laatste 2 weken al 12 goals tegen. De vooruitzichten voor vandaag lijken somber met de komst van Berg en Dal, dat op een revanche belust is, na de misstap vorige zondag. Bij Berg en Dal is winnen een must om terug leider te worden in de reeks. Bogaerts is nog gekwetst en Gevers is geel geschorst.

De wedstrijd zelf:

Het is van 30 oktober geleden dat we met ons vijven nog eens samen in de auto op weg trokken naar een voetbalwedstrijd. (Bevel- Berg en dal).
Het zonnetje is van de partij maar de wind is vrij koud en we hopen dat de wedstrijd ons wat kan verwarmen. Scheidsrechter Bosmans zijn siësta duurt iets te lang want het is al bijna 15:05 wanneer de wedstrijd op gang gefloten wordt. Molenberghs loopt in de diepte en de pass over de verdediging is op maat gesneden. Jarno kan alleen op doelman Verhoeven af gaan, maar deze kan de meubels redden. We zijn amper een half minuutje bezig. Bornem kan de bal niet vasthouden want een vastberaden Berg en Dal wint elk duel en dreigt constant in deze beginfase. In de 6’ duikt Mo mooi in de diepte. Hij is sneller dan Noel en knalt op de doelman. De bal rolt terug voor zijn voeten en met een stiftertje lepelt hij de rebound in het doel van  Verhoeven. 0 – 1. We wrijven in onze handen en vrezen voor een ware afstraffing voor Bornem. De spelers zijn nog niet uitgevierd of Bornem reageert met een snelle tegenactie! Elouargahi zet op links Van Krunkelsven in de wind en passt tot bij Bigdad die met een gekruist schot Lenaerts geen schijn van een kans geeft. De bordjes hangen terug in evenwicht. Berg en dal herpakt zich en het trekt weer ten aanval. Van Pol kopt een hoekschop van op rechts net naast de kooi van Verhoeven in de 9de minuut. In de 10’ gaat Mo het lijntje af op rechts en zet voor doel, waar Van Pol heel attent de bal licht devieert. De bal vliegt voorbij de verbouwereerde doelman in doel. De meer dan verdiende 1 – 2 prijkt op het scorebord. Berg en dal zwaait de plak en Bornem komt niet in het hoofdstuk voor. De Bornemse spelers kunnen amper het tempo van Berg en dal volgen en alle duels worden door onze spelers gewonnen. Na 20’ kan Joris na een snelle ingooi op links doorgaan tot tegen de doellijn. Hij zet hard over de grond voor doel. Van Pol zet er zijn voet tegen, maar zijn schot wordt afgeblokt en Voorn neemt de rebound op de slof die door doelman Verhoeven weggeslagen wordt. De ene aanval volgt de andere op en in de 19’ is het de beurt aan Smeets om er van door te gaan op links. Hij lobt de bal voorbij de uitgelopen doelman naast. In minuut 23 ontfutselt Voorn de bal van een oprukkende Bornemspeler en geeft de bal mee met Smeets, die zijn schot net over de lat valt. Berg en dal blijft dominant maar we zouden toch graag de veilige 1 – 3 op het bord zien verschijnen, want bij één doelpunt verschil kan er van alles gebeuren. In de 33’ kan Voorn na een dreigende actie vrij op doel trappen. Ramon kraakt zijn schot en de bal rolt net naast het Bornemse doel. De laatste dreigende actie is in de 44’. Berg en dal mag een vrije trap nemen centraal voor doel, op het maantje van de grote backlijn, maar Molenberghs trapt de bal in de Bornemse muur.

We gaan rusten bij een 1 – 2 tussenstand na een eerste helft waarin Berg en dal Bornem constant achter de bal liet hollen. We scoorden te weinig en we hopen dat dit niet zuur opbreekt in de tweede helft. Kansen waren er genoeg, maar voorlopig bleven de doelpunten uit. In het moderne cafetaria konden we ons wat gaan opwarmen en ons klaarmaken voor een hopelijk succesvoller tweede helft. In de 46’ na een eerste rood-groene aanval kan Molenberghs de bal deviëren, maar de bal botst op de paal. In de 48’ onderschept Van Pol een terugspeelbal van Bornem en gaat alleen op doel af! Hij werkt koelbloedig af in de rechterhoek: de verdiende 1 – 3 prijkt op het bord. In de 56’ steekt Berg en dal een mooie aanval in mekaar! Smeets passt met een laterale pass tot bij Molenberghs maar doelman Verhoeven kan het schot weren. Even later trapt Van Pol net naast het Bornemse doel. In de 63’ vertrekt er van op links een voorzet die wordt afgeblokt. De bal valt zowaar nog op de lat. Het blijft Berg en dalse aanvallen regenen en in de 65’ kopt Joris een vrije trap van Molenberghs net over. Molenberghs trapt zijn zoveelste corner in minuut 69. De bal wordt afgeweerd maar de aanstormende Van Krunkelsven poeiert de bal van op de grote backlijn keihard in doel. 1 – 4 De honger van Berg en dal is nog niet gestild want in de 72’ knallen Joris en Van Pol afwisselend op doel, maar telkens wordt hun schot afgeblokt. Na een volgende hoekschop kopt Voorn de bal door, maar het leer rolt dit keer tegen de paal. Molenberghs moet constant hoekschoppen nemen en in de 80’ gebeurt dit van op links! De bal vliegt tot aan de 2de paal bij Van Pol die met een juiste timing binnenkopt. 1 – 5. Amper enkele minuten later spurt Voorn de diepte in! Ramon is sneller dan De Sager en Van de Mooter maar mist de precisie en trapt naast het doel van Verhoeven. Trainer Houben geeft andere spelers nog wat speelminuten en zo mag de ingevallen Delrock een hoekschop  nemen op rechts. Van Pol is weer present en kopt de 1 – 6  eindstand op het bord.

Berg en dal wint verdiend deze wedstrijd en de meegereisde supporters hebben het zich zeker niet beklaagd. Berg en dal was constant aan de bal en Bornem kon op geen enkel moment een vuist maken. Na winst van Kalmthout belandt het nu op de laatste plaats.

Van Pol dikte zijn doelpuntensaldo aan met 4 treffers.

Volgende zondag krijgen we Bevel over de vloer en we hopen dat we hier geen steken laten vallen.

We zullen er zijn!!
Tot dan!

Zij walsten over Bornem heen :

Lenaerts Yarne, Appeltans Nicholas, Remen Kurt, Van Krunkelsven,  El Idrissi Mohamed, Moutawakil Aziz( 75’ Slegers Lennert Voorn Ramon, Van Pol Thijs, Joris Dean, Molenberghs Jarno( 84’ Verbeek Mitu), Smeets Wouter (61’ Delrock Milo).

Overige bankzitters : Mombaerts Brecht (doelman)

Doelpunten : 6’ El Idrissi : 0 – 1; 7’ Bigdad : 1 – 1; 10’ Van Pol : 1 – 2
                     48’ Van Pol : 1 – 3; 69’ Van Krunkelsven : 1 – 4;
                     80’ Van Pol : 1 – 5; 84’ Van Pol : 1 – 6

Geel : Van Pol