Doelman Lenaerts redt een punt tegen een vinnig en gedreven De Kempen.

Vooraf:
De Kempen was vorig seizoen nog aan het werk in 3de amateurs B. Het verloor dit seizoen in eigen huis nog niet en liet maar 3 keer tegenscoren.

Bij Berg en Dal is Aziz voor lange tijd out en missen we opnieuw Appeltans. Molenberghs keert terug in de basis.

De wedstrijd zelf:

De aangename temperaturen op deze zaterdagavond deden niet vermoeden dat we reeds eind oktober waren. Het feeëriek verlichte stadion nodigde uit tot een spetterende avond voetbal. Scheidsrechter Wouters liet de aftrap rond 19.30 geven. Meteen is De Kempen al gevaarlijk in de eerste minuut! Efe legt Mo al in de luren, maar hij kan vanuit een scherpe hoek niet op doel besluiten. De Kempen blijft in deze aanvangsfase aan zet. We zijn nog maar 7’ ver wanneer een voorzet van op links door dezelfde Efe ver naast gekopt wordt. Berg en dal roert zich ook want Van Pol knalt in de 9’ een voorzet van Smeets over het doel van Hooyberghs. De Kempen blijft dreigen en in de 10’ mag het een vrije trap nemen. Lenaerts kan redding brengen, maar de rebound komt bij Govers die van dichtbij op doel kan trappen. Lenaerts is zeer attent en werkt in hoekschop. Bij Berg en dal vlot het langs geen kanten! De bal wordt meer achteruit dan vooruit gespeeld en de passes laten heel veel te wensen over. Op het kwartier snelt Vervoort ervan door op links en kan alleen op Lenaerts af gaan. Yarne sluit gepast de korte hoek af en voorkomt het openingsdoelpunt van een gedreven De Kempen. Berg en Dal moet de wet der sterksten ondergaan omdat het zelf moeite heeft met inzet en tempo. Rood-groen moet voor het eerst dit seizoen het spel ondergaan. In de 25’ kan Gielis vanuit de 2de lijn vrij aanleggen. Lenaerts is paraat. Op het halfuur krijgen we een mooie pass te zien van Molenberghs. Hij dropt de bal naar rechts, over de verdediging in de loop van Voorn. Ramon kan alleen op Hooyberghs af, maar de Kempense doelman kan redding brengen. In de volgende minuten trekt Berg en dal toch nog ten aanval en kopt Van Pol tot tweemaal toe over het Kempense doel. Even later zien we een vlijmscherpe aanval van De Kempen. De bal komt op links bij Vervoort die hard kan voorzetten. Mo El Idrissi blokt het schot af, maar de bal verdwijnt via zijn scheenbeen in eigen doel. De Kempen staat 1 – 0  op voorsprong. Het is de eerste keer dit seizoen dat we op achterstand komen! We zijn benieuwd hoe Berg en dal hier op gaat reageren.  Berg en dal blijft er weinig van bakken in de volgende minuten. Het spel “achteruit” blijft aanhouden, het tempo is veel te laag, we verliezen de duels en de passes komen hoegenaamd niet aan. In de 44’ is het De Kempen nog dat gevaarlijk komt opzetten. Swaans kan aanleggen in de grote backlijn, maar onze doelman kan weerom redding brengen.
We gaan rusten bij een 1 – 0 tussenstand, na een eerste helft waarin De Kempen veruit de beste ploeg op het veld was. Berg en Dal bakte er weinig van en speelde meer achteruit dan vooruit! De grinta in de ploeg ontbrak en buiten de ene kans van Voorn lieten we te weinig zien. Kortom een zwakke eerste helft tegenover een gedreven, gemotiveerde thuisploeg. Gelukkig stond Lenaerts goed te keepen of we stonden al enkele doelpunten in het krijt. Hopelijk komt er een ommezwaai in de tweede helft. Trainer Houben heeft wellicht ook de malaise van deze eerste helft gezien en grijpt in. Hij voert meteen drie wissels door: Mo door Bogaerts, Vereijken door Wouters en Smeets door Gevers.  Berg en dal zet er onmiddellijk de beuk in! In de eerste minuut van deze tweede helft trapt Molenberghs net naast. Het vuur zit er bij Berg en dal in en we stormen naar voor. In de 54’ krijgt Van Aerschot zijn derde geel karton onder de neus geschoven! Hij is geschorst voor de wedstrijd tegen Ranst. We zijn in de 56’ als Bogaerts voorbij zijn mannetje wegspurt op rechts! Dario zet gepast voor doel! De bal rolt voor de voeten van Voorn die van in de kleine rechthoek door de benen van een verdediger de bal tegen de netten ramt. Het staat 1 – 1. We hopen op meer. De eerste minuten na het doelpunt blijft Berg en dal de bal naar voren sturen. Stilaan maar zeker verdwijnt het enthousiasme en het tempo weer en komt De Kempen meer en meer terug in de partij. Lenaerts moet in de 75’ weer de nodige redding brengen nadat er van dichtbij op doel getrapt wordt. Molenberghs moet in de 82’ noodgedwongen naar de kant en we zien dat Wagemans, onze tweede doelman, hem komt vervangen. We hopen dat hij alsnog met het hoofd zal scoren. Dat zou wat zijn…. De Kempen blijft dreigen en het is in de 83’ weer Efe die op doel kan knallen. Lenaerts weet ook deze keer raad met het leer. Hij lanceert onmiddellijk de volgende Berg en dalse aanval! De bal komt op links bij Van Pol, die mooi voorzet! Gevers centraal voor doel, kopt over. De Kempen blijft in de aanval, maar in de 87’ breekt Van Pol uit op rechts! Zijn voorzet vliegt over de verdediging tot aan de tweede paal, waar Battista in één tijd voorlangs trapt. Even later kan Van Aerschot nog eens aanleggen, maar ook zijn schot gaat over het doel van Hooyberghs.
Scheidsrechter Wouters fluit na 92’ de wedstrijd ten einde.

Berg en dal heeft hier in De Kempen gevleid een gelijkspel uit de brand gesleept. Het is eigenlijk onze doelman die de winnaar is van het mee gegraaide puntje. Sommige spelers zijn in mindere doen en dat trekt de prestatie van de hele ploeg naar beneden. Het was allesbehalve een goede wedstrijd van onze jongens. Heel veel achteruit spelen en slordige passes zorgden voor een zwakke vertoning. We hebben eigenlijk maar een kwartier in de tweede helft met de nodige grinta gespeeld.

Volgende week komt Ranst op bezoek!!
We starten van af nu tot in februari om 14.30 en hopen dat de nodige spirit er terug zal zijn om nog eens aan te knopen met een broodnodige overwinning.