We spraken Dean Joris, met zijn zes doelpunten dit seizoen één van de uitblinkers van ons team. Hij was uiteraard blij met de overwinning afgelopen zondag op Bevel.

“We scoorden in de eerste helft wel vlot zondag , op dat gebied ging het vlotter dan de weken ervoor ,maar na de rust zette Bevel veel druk naar voor en was het wel even zoeken. Die smalle velden liggen ons ook minder en de weersomstandigheden maakten vlot spelen moeilijker.”

Als we het klassement bekijken zien we dat er vijf ploegen een beetje afstand nemen. “Die stap is inderdaad gezet en ik denk dat de kans groot is dat die ploegen onderling gaan uitmaken wie de eerste vijf plaatsen bezet op het einde van het seizoen.”

Zondag wacht een thuismatch, topper en derby tegen ASV Geel. “Er is ook wel een verleden tussen beide clubs en uiteraard staan we allebei hoog in het klassement. We gaan vol voor winst tegen een ploeg die normaal ook wel voetbal gaat brengen.”

Berg en Dal staat op één puntje van Wezel Sport en kan nog periodekampioen worden. “In principe zijn we daar niet mee bezig maar als Wezel zaterdagavond punten laat liggen kunnen we bij winst die periode uiteraard wel pakken.” Vijf dagen later wacht dan huidig leider Wezel Sport . “Alweer een leuke derby en een match die snel komt maar we zijn er klaar voor.”

Joris is al één van de anciens bij Berg en Dal. “Na Lennert Slegers denk ik inderdaad dat ik hier al het langste ben. In het begin van zijn carrière bij Berg en Dal werd Joris noodgedwongen uitgespeeld als diepe spits, tegenwoordig is hij meestal flankaanvaller. “Een rol die me beter ligt met minder druk waardoor ik ook gemakkelijker scoor.”