Berg en Dal zorgt voor een aangename avond bij de start van de competitie in de Nationale reeks!!

Vooraf:.
Het is koffiedik kijken wat de ploegen uit de nationale reeks inhouden. Vandaag stonden 2 promovendi tegenover elkaar in hun eerste competitieduel in de hogere reeks. Berg en dal mist enkele titularissen (aangeworven spelers) alsook sterkhouder en tegen Houtvenne onze kapitein Ramon Voorn. Berg en dal start met ongeveer dezelfde namen als waarmee ze vorig seizoen voor de dag mee kwamen.

De wedstrijd zelf:

We konden het autootje weer volladen en met volle goesting afzakken naar Eksel voor de eerste competitieavond in 3de klasse B. De zon was al de hele dag van de partij en het is ideaal voetbalweer. Rond het kleine, gezellige voetbalveld zagen we heel wat Berg en Dalsupporters plaatsnemen. In de Nationale reeks mag de thuisploeg bepalen in welke kleur er wordt gepeeld verduidelijkt men mij. Eksel speelt groen-rood en Berg en Dal dient in het wit te spelen. (kleine veranderingen ten opzichte van de provinciale reeksen). De zeer jonge scheidsrechter De Win fluit de competitie rond 19:30 op gang. Berg en dal kijkt in deze beginminuten van de wedstrijd de kat uit de boom, maar na een 9-tal minuten begint het meer aan de bal te komen! Na een vrije trap van kapitein Molenberghs rolt de bal tot bij Bogaerts die meteen uithaalt. Verdediger Franssen verwerkt het schot in hoekschop. De aansluitende corner wordt met het hoofd van Joris licht gedevieerd en de bal vliegt tegen de binnenkant van de paal en vliegt terug het veld in. Even later knalt Vereijken helemaal vrijgelaten onbesuisd over en naast. Stilaan maar zeker neemt Berg en dal de touwtjes stevig in handen en dwingt het Eksel naar achter. De duels worden gewonnen en Eksel kan enkel maar achter de bal lopen. Het tempo dat Berg en dal op de grasmat legt is te hoog voor de Limburgers. In de 13’ vertrekt er een voorzet van Molenberghs centraal voor doel! Van Pol is sneller dan Weckx, maar doelman Gevers duwt de bal uit de linkerhoek in hoekschop. Berg en dal heeft de match stevig in handen. We zijn benieuwd hoelang het nog duurt voor het eerste doelpunt valt. In de 21’ noteren we een mooie aanval op rechts. Vereijken is sneller dan Franssen en Rutten, maar knalt voorlangs. De aanvallende impulsen van Berg en dal worden dreigender met de minuut, maar het verlossende doelpunt laat op zich wachten. In de 27’ komt er zowaar een counter van Eksel uit het niets! De bal wordt van links naar rechts getrapt en Aengeveld mag op rechts helemaal vrijgelaten vervaarlijk voorzetten! Bertrands mist, centraal voor doel, op een haar na de bal. Een zucht van opluchting bij de spelers en supporters van de witte brigade.
Op het halfuur trekt centrale verdediger Appelthans mee naar voor! Hij ontdoet zich van een paar Ekselspelers in het middenveld en passt gepast tot bij Smeets op links. Wouter smijt de bal voor doel en Van Pol klimt hoger dan Rutten en Weckx en laat met zijn kopbal doelman Gevers geen schijn van een kans. De ban is gebroken. De verdiende 0 – 1 staat op het bord. Berg en dal blijft doordrukken en bij een volgende hoekschop op rechts door Molenberghs, kopt Remen de bal onhoudbaar tegen de netten: 0 – 2. Eksel ziet sterretjes en ze weten niet meer van wat hout pijlen maken. We hebben dit nog maar amper opgeschreven of Smeets zet van op links zeer strak voor doel. Wouters komt aan de eerste paal voor zijn verdediger en devieert de bal keihard in de linkerhoek binnen. 0 – 3. Eksel is niet in staat om het tempo van Berg en dal te volgen. Ze blijven fair voetballen en ze leggen onze spelers weinig in de weg.
We gaan rusten bij een 0 – 3 voorsprong na een eerste helft die bijna volledig door Berg en Dal is gedomineerd. Eksel kwam op één enkele counter niet in het hoofdstuk voor. We zijn er bijna zeker van dat de drie punten meegenomen worden naar huis. Maar…..
We zijn nog maar net op onze plaatsen geraakt als we Bogaerts vanop rechts een voorzet zien afleveren. Joris zet er zijn hoofd tegen en kopt de 0 – 4  tegen de touwen. We hebben dit nog maar net op papier gezet of we zien Van Pol de diepte in spurten. Hij is sneller dan zijn rivaal maar knalt op doelman Gevers. De bal rolt voor de voeten van Smeets die helemaal alleen, rustig de tijd heeft om zijn, misschien wel makkelijkste goal, rustig binnen te leggen. 0 – 5. Het wordt een ware afstraffing voor Eksel. In de 52’ is het Smeets die er van door snijdt op links en voor doel trekt. Flankverdediger Bogaerts is goed mee gevolgd en trapt aan de tweede paal de 0 – 6 op het bord. Wat een avond beleven we hier!! In de 58’ kan Vereijken vanop rechts nog eens uithalen, maar doelman Gevers redt. Sander voelt iets aan zijn bil en wordt vervangen door Jeff Gevers. Een zeldzame tegenprik van Eksel noteren we op het uur. De bal blijft wat hangen en Bertrand gaat er mee van door en schiet de eerredder op het bord. Berg en dal mag rustig blijven opbouwen en Eksel legt hen niets in de weg! Het zet totaal geen druk op de bal zodat Berg en dal vrij spel krijgt door zijn hoger aangehouden tempo. In de 66’ neemt Molenberghs een hoekschop op rechts! Van Pol kopt de bal naar de grond, maar het leder botst net over het doel. Aansluitend komt de bal bij Molenberghs terecht die uithaalt, maar doelman Gevers voorkomt de 1 – 7. Battista komt Joris vervangen in de 68’. Geen minuut later smijt Molenberghs vanop links de bal voor doel en Van Pol is weer paraat om zijn tweede van de avond binnen te koppen. 1 – 7. Creemers komt Remen nog vervangen in de 72’. In de 85’ spurt Van Pol alleen op doelman Gevers af! Thijs probeert de bal over de doelman te lobben, maar deze kan nog net bij de bal en houdt Van Pol van zijn hattrick. Berg en dal mag nog een vrije trap nemen op rechts zo’n 25m van het doel. Battista krult de bal over de muur in de rechterhoek knap binnen. 1 – 8. Scheidsrechter De Win laat niet overspelen en houdt de wedstrijd na 90’ voor bekeken.

Berg en dal kon zich geen betere start in de Nationale reeks wensen. Het won op overtuigende manier tegen Eksel, dat Berg en dal weinig of niets in de weg legde. We waren op alle vlakken veruit de betere ploeg. Bij Eksel is er nog heel wat werk op de planken wil het nog zo’n afstraffingen vermijden in de toekomst. Berg en dal pakt in elk geval in de openingsmatch 3 punten. Volgende week krijgen we FC Turnhout, dat Diest naar huis stuurde met 5 – 1, over de vloer . Ik vrees dat we dan wel wat ander vlees in de kuip zullen krijgen!

Deze overwinning is een mentale opsteker en goed voor het vervolg van deze competitie in 3de klasse B. We zijn benieuwd volgende week.


Tot zondag,!!

Zij zorgden voor een aangename voetbalavond:

Lenaerts Yarne, Joris Dean (68’ Battista Marco), Appeltans Nicholas, Remen Kurt (72’ Creemers Thomas), Bogaerts Dario, Van Krunkelsven Jentl, Wouters Arne, Vereijken Sander (58’ Gevers Jeff), Van Pol Thijs, Smeets Wouter en Molenberghs Jarno,

Overige bankzitter : Michiels Karim

Doelpunten: 30’ Van Pol: 0 – 1; 34’ Remen: 0 – 2; 37’ Wouters: 0 – 3; 47’ Joris: 0 – 4; 49’ Smeets: 0 – 5; 52’ Bogaerts: 0 – 6;
60’ Bertrand: 1 – 6; 69’ Van Pol: 1 – 7; 87’ Battista: 1 – 8.

Gele kaarten: —

Geel gevaar: —
Rood geschorst:
Aziz Moutawakil 3 wedstrijden. Remen ???

Topscorers Berg en dal: 8 voor/ 1 tegen:

2. Van Pol
1. Remen, Wouters, Joris, Smeets, Bogaerts, Battista