Berg en dal kan geen vuist maken tegen vinnig Geel.

Vooraf :

Geel is de ploeg die tot het rijtje titelkandidaten behoort. Het speelde zeer goed in de heenronde. Momenteel is het al 16 wedstrijden op rij ongeslagen. Berg en dal verloor vorige week 2 belangrijke punten tegen Bevel en zal vanavond uit een heel ander vaatje moeten tappen wil het hier iets komen rapen! Bogaerts is nog gekwetst en El Idrissi is geel geschorst voor deze derby.

De wedstrijd zelf:

We zijn vandaag te gast in het mooie Leunenstadion in Geel! Onze zitjes achter het doel bieden echter te weinig zichtbaarheid om de spelers te herkennen vanop deze afstand.

Geel domineert in deze beginfase en in de 3’ kopt Hoebregs een vrije trap van op rechts net naast het doel van Lenaerts. Berg en dal mag voor het eerst in de 4’ een aanval in mekaar steken via Appeltans. Nicholas rolt heel de verdediging op en zet voor doel waar Van Pol er als de kippen bij is om de de bal loeihard tegen de blauw-gele netten te trappen. Geel is niet aangeslagen door deze vroege openingstreffer. Integendeel .. in de 7’ is het Van Oudenhove die een gemeten voorzet kan afleveren voor Vandemeeren die van dichtbij onhoudbaar voorbij onze doelman trapt. Binnen de 10-minuten al 2 doelpunten. Van een opener gesproken.. Dit belooft voor de rest van deze derby. In de 16’ zien we onze spelers nog eens aan het doel van Geel opdagen! Smeets kan uithalen maar doelman Belkouch kan in hoekschop werken. Berg en dal kan de bal niet in eigen rangen houden en Geel is de meest dreigende ploeg in deze eerste helft. De passes bij Berg en Dal komen niet aan en Geel is vinniger in de duels en de spelers zijn sneller op de bal dan onze roodhemden.  Toch kunnen we nog eens tegen prikken van op links, maar echt doelgevaar levert het niet op. in de 32’ komt een tackle van Remen te laat en hij maait de Geelse aanvaller onderuit in het strafschopgebied! Scheidsrechter Nijs fluit een terechte strafschop. Carvalho laat deze kans niet onbenut en trapt de bal feilloos voorbij Lenaerts in de linkerhoek binnen: 2 – 1. In de 40’ kan Van Oudenhove er nog eens vandoor gaan op links. Gelukkig talmt hij te veel en komt niet tot een doelpoging. Amper 2’ later kan een snedige Bloemen voor gevaar zorgen op rechts! Hij gaat voorbij Joris en zet voor doel waar El Ansri de voorzet op een haar na mist. Op slag van rust is Carvalho doorgebroken, maar hij trapt gelukkig voorlangs.

We gaan rusten bij een 2 – 1 tussenstand na een eerste helft waarin Berg en dal vlug op voorsprong kwam, maar Geel onmiddellijk gelijk maakte.

Geel was in deze eerste helft duidelijk de betere ploeg en speelde in een hoog tempo. Ze waren vinnig en eisten de bal op! Berg en dal kon amper een kans creëren en moest in Geel zijn meerdere  erkennen. Hopelijk verandert dit in de volgende 45 minuten.

We hebben bijgetankt en nemen onze plaatsen achter het doel weer in. We hopen dat onze spelers ook een goede tankbeurt hebben gehad om er iets van te maken in de tweede helft. In de 48’ moet Lenaerts een ver schot uit de 2de lijn van Oilil onschadelijk maken. Het is een belegering op het Berg en dalse doel, maar de bal wil er gelukkig niet in. In de 50’ krijgen we eindelijk een aanval van Berg en dal te zien van op links. Voorn gaat voorbij zijn mannetje en kan voor doel zetten waar Joris deze voorzet op doel trapt! Doelman Belkouch kan redding brengen. Berg en dal komt iets meer aan de bal zonder echt gevaarlijk te zijn. In de 58’ zet Molenberghs van op rechts voor doel waar Van Pol zijn hoofd tegen zet, maar de kopbal wordt in hoekschop gedevieerd. Het spel is wat meer in evenwicht maar kansen worden er niet gecreëerd. In de 70’ wordt Carvalho gelanceerd op links.  Tot overmaat van ramp glijdt Remen uit en kan de Geelse speler alleen op Lenaerts af gaan! Hij schuift de bal feilloos voorbij  Yarne in doel : 3 – 1.  Geel dringt nog verder aan en na een foute pass bij het uitverdedigen in de 80’ kan een Geelse aanvaller vrij op doel schieten, maar gelukkig vliegt de bal over de kooi van Lenaerts. In het slot van de wedstrijd zien we rood-groen nog eens voor Geelse doel. Van Pol kan een voorzet van op links met een borstpass klaarleggen voor Voorn, die zijn schot volledig kraakt. Doelman Belkouch heeft de bal  maar voor het oprapen.

Scheidsrechter Nijs fluit uiteindelijk na 93’ de derby af.

Berg en Dal is er niet in geslaagd om het sterke Geelse blok te ontwrichten. Integendeel… Geel pakte oververdiend de zege tegen een “bleek” Berg en Dal dat vandaag hoegenaamd niet bij machte was om enige aanspraak te kunnen maken op een punt.

Volgende week zullen we tegen Wezel ons beste beentje moeten voorzetten willen we nog op meedingen voor een prijs.

We hopen dat zondag die derby wel tot een goed einde wordt gebracht.

We zullen er zijn!!

Tot dan!

Zij moesten de duimen leggen in Geel :

Lenaerts Yarne, Appeltans Nicholas, Remen Kurt, Van Krunkelsven,  Moutawakil Aziz, Voorn Ramon, Van Pol Thijs, Joris Dean, Molenberghs Jarno, Smeets Wouter en Gevers Jeff (66’ Delrock Milo).

Overige bankzitters : Mombaerts Brecht (doelman), Slegers Lennert , Verbeeck Mitu

Doelpunten : 4’ Van Pol : 0 – 1; 7’ Vandemeeren : 1 – 1; 32’ Carvalho : 2 – 1 (pen); 70’ Carvalho : 3 – 1

Geel : Smeets, Remen, Moutawakil