Vooraf:.
Geel startte in september als de grote titelkandidaat in deze reeks. Vorig jaar misten ze nipt de promotie naar de 2de klasse. Dit jaar verloren de blauw-witten al in Beverst en speelden ze gelijk tegen Pelt. Zij zullen in deze derby alles uit de kast halen om Berg en dal met lege handen naar huis te sturen.
Berg en dal zakt af naar de Leunen als de onverwachte leider in deze reeks. Ze moeten in deze derby  Appeltans missen! Molenberghs en Bogaerts komen terug na een week afwezigheid. Ben Ziane en Gevers verhuizen terug naar de bank.

De wedstrijd zelf:

Het schitterend stadion “De Leunen” is het trefpunt tussen Geel en Berg en dal! Deze derby staat bol van de spanning en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen bij de aanhangers van Geel en van Berg en dal. We worden vriendelijk onthaald op vuurwerk net voor scheidsrechter Platteau deze wedstrijd op gang fluit. De eerste minuten van deze match is gekenmerkt door voorzichtigheid. Beide ploegen nemen een afwachtende houding aan, maar al vlug wordt duidelijk dat Berg en dal de touwtjes in handen neemt. In de 10’ steekt Van Pol door tot bij Smeets, die centraal voor doel recht op doelman Belkouch knalt. Even later wordt er een dieptepas getrapt op rechts. Van Pol is sneller dan Quintens en loopt door tot in de grote backlijn. Hij kan met een schitterend schot het openingsdoelpunt op het scorebord trappen. Geel probeert te reageren en ze komen voor de eerste maal in de buurt van het doel van Berg en dal. Lenaerts kan redding brengen. Berg en dal domineert de wedstrijd en Geel komt er niet aan te pas. Vloeiende combinaties en het winnen van de duels zorgen er voor dat rood-groen heer en meester is in deze eerste helft. Het gevaarlijkste standje voor het doel van Berg en dal is een gevaarlijke terugspeelbal op Lenaerts. Yarne krijgt de bal in eerste instantie niet goed onder controle tussen twee Geelse aanvallers. Hij kan toch nog ontzetten. We zijn al halverwege deze eerste helft als Molenberghs een vrije trap mag nemen. De bal wordt ontzet en rolt voor de voeten van Creemers, die recht op doelman Belkouch schiet. Even later kopt Remen na hoekschop binnen, maar doelman Belkouch kan met een geweldige reflex de bal uit het doel ranselen. Berg en dal behoudt het balbezit en Geel kan geen vuist maken. Het is voor de blauw-witten achter de bal aanhollen. De gedrevenheid bij Berg en dal is veel groter dan bij dit “bleek” Geel. In de 38’ wordt een voorzet van op links nog door Van Pol naast gekopt. We gaan rusten bij een 0 – 1 tussenstand na een eerste helft waarin Berg en dal duidelijk laten zien heeft waarom het bovenaan in de klassering staat! Het liet Geel achter een ongrijpbare bal lopen. Doelman Lenaerts heeft in deze eerste helft geen werk gehad! We hopen op eenzelfde scenario in de tweede helft. Wij zijn amper 2’ ver in deze tweede helft als Molenberghs voor doel zet! Van Pol kopt over. Geel is vinniger uit de kleedkamers gekomen en dat resulteert meteen in een dreigende fase. Kreydt kapt Joris uit op rechts en vuurt op doel. Lenaerts kan de bal over het doel in hoekschop tikken. Geel blijft aandringen en in de 58’ spurt Odill weg op rechts. Hij kan voortrekken en Convents is vlugger op de bal dan Creemers en knalt de 1 – 1 op het bord. We vrezen nu dat Geel erop en er over gaat. De spanning neemt toe. Halfweg deze tweede helft snijdt de onhoudbare Smeets er van door op rechts. Zijn voorzet vliegt over de verdediging en Voorn kan de bal aan de tweede paal de bal voor doel leggen. De bal rolt voor de voeten van de ingevallen Gevers die teruglegt tot bij Van Pol die beheerst de 1 – 2  op het scorebord ramt. Het is niet te geloven!! Geel kan wel iets meer bij de bal zijn in deze tweede helft, maar dreigende fases hebben we nog niet gezien. Berg en dal neemt het spel weer over, de rust is teruggekeerd. Smeets legt D’Hondt nog eens in de luren op links en trekt voor doel waar Molenberghs de bal niet goed op de slof neemt. Aan de overkant is het Kreydt die nog eens kan uithalen, maar doelman Lenaerts is bij de les. Berg en dal blijft dreigen en in de 75’ trapt Molenberghs een hoekschop! Remen kopt in, maar zijn kopbal wordt van de lijn gekeerd. Van Pol probeert het in de rebound maar de bal wordt door een eigen speler afgeblokt. Geel mag zich gelukkig prijzen dat dit geen doelpunt opleverde. We zitten in dezelfde fase als Remen van achterin een lange bal naar voor trapt! Van Pol kopt de bal door. Voorn is sneller is dan verdediger Hoebregs. Ramon kan met een kort tikje de bal tot bij de goed gevolgde Gevers krijgen en Jeff stift de bal over in de voeten duikende Belkouch. Belkouch neemt Gevers mee in zijn duikvlucht, maar…… de bal rolt tergend traag in het lege doel. 1 – 3. Wat een suspense. Vreugde alom bij spelers en supporters van rood-groen. We zijn in de 73’ met een 1 – 3 voorsprong. Dit kan nog moeilijk fout lopen. Berg en dal blijft het gevaarlijkst en komt weer dreigen via Smeets! Zijn voorzet wordt door Van Pol net naast gekopt. We zijn in de 83’ als Gevers een voorzet trapt. Ditmaal trapt Smeets over het doel van Belkouch. Aan de overkant is het wel prijs.

De bal komt bij Quintens op links. Hij kan strak voor doel zetten en Kreydt mag, helemaal vrijstaand, de aansluitingstreffer aantekenen. Berg en dal bijt van zich af en Van Pol knalt nog eens net naast in de 86’. Geel probeert in het slot van deze wedstrijd nog eens een aanval op te zetten. El Assiri trapt van op links een schijnbare onschuldige, strakke bal richting het doel. De bal zeilt voor iedereen en een aan de grond genagelde Lenaerts in de verste hoek binnen. 3 – 3 . Verstomming bij iedereen van Berg en dal. Vreugdekreten bij de Geelse aanhang. In blessuretijd dribbelt Smeets D’Hondt, Eren en Robin op een hoopje, maar zijn trap wordt afgeblokt. Scheidsrechter Platteau fluit na 97’ de wedstrijd ten einde.

Berg en dal kan tevreden zijn over de geleverde prestatie! Het was duidelijk de betere ploeg deze avond en het kwam verdiend op voorsprong. Geel heeft een twintigtal minuten mee gevoetbald maar moest dan zijn meerdere in Berg en dal erkennen. Het kon in laatste instantie nog uithalen met 2 doelpunten.
We waren er zo dicht bij maar ………..

De eerste geschorsten dienen zich aan en we zitten ook met enkele “gekwetsten”.

Volgende week ontvangen we Nijlen in eigen huis!! De wedstrijden starten al om 14.30

Tot dan,

Zij konden de voorsprong niet vasthouden tot op het einde:

Lenaerts Yarne, Joris Dean, Remen Kurt, Creemers Thomas , Bogaerts Dario (78’ I Ben Ziane), Voorn Ramon, Van Krunkelsven Jentl, Vereijken Sander(60’ Gevers Jeff), Van Pol Thijs, Smeets Wouter en Molenberghs Jarno(78’ Wouters Arne),

Overige bankzitter: Michiels Karim

Doelpunten: 12’ Van Pol: 0 – 1; 58’ Convents: 1 – 1; Van Pol: 1 – 2; 73’ Gevers: 1 – 3; 84’  Kreydt: 2 – 3, 87’ El Assiri: 3 – 3.

Gele kaarten: Voorn en Van Krunkelsven

Geel geschorst: Voorn tegen Nijlen op zondag 29 oktober
Rood geschorst: Van Pol ????????