Huisjournalist Bart Hermans blikt vooruit op het nieuwe seizoen met de nieuwkomers. We openen de reeks met de negentienjarige Jeff Gevers.

“Vorig seizoen speelde ik bij Thes Sport maar toen kwam Berg en Dal op de proppen. Het is een mooie club met de nodige ambitie. Ik ben komen luisteren en vond het een interessant project met een heel goede trainer.”

Gevers werkte afgelopen weekend de stage mee af met de groep. “Het is een heel leuke groep. Ook de inbreng van de Nederlandse jongens vind ik heel interessant. Zo neemt Ramon Voorn met mee op sleeptouw en dat is wel heel leuk. We hebben een perfect mix tussen ervaring en jonge gasten.”

Berg en Dal gaat ook dit seizoen ambitieus van start. “ We zitten in een sterke reeks maar gaan voor de top drie. Zondag spelen we ook in de beker tegen Vorselaar (tegen diezelfde tegenstander opent Berg en Dal begin september ook de competitie). In die beker hopen we ook een paar rondes te kunnen overleven.”

Gevers kent het voetbal in onze provincie nog niet zo goed.” Ik kom uit Heusden-Zolder maar ben wel benieuwd naar deze reeks. Verder studeer ik sportmanagement aan PXL in Hasselt. Ik hoop dit seizoen uiteraard blessurevrij te blijven en een goed zo seizoen te spelen en zo mijn steentje te kunnen bijdragen aan de ambities van de club.”