Efficiënt berg en dal klaart de klus in de eerste helft.

Vooraf :

Kalmhout staat in de derde periode op een 5de plaats met een 12/21.Het won de laatste maand 2 maal en speelde 2 keer gelijk. Berg en dal dat in deze derde periode maar een 10/21 realiseerde, kan vandaag niet rekenen op Moutawakil (out tot seizoenseinde), Van Krunkelsven en Appeltans. Bogaerts maakt zijn wederoptreden na een lange afwezigheid op de rechtsachterpositie.

De wedstrijd zelf:

Er zijn weinig Berg en Dalsupporters die de 65 km verre trip hebben meegemaakt. We zullen dan maar voor drie roepen als het er op aan komt. Om 20.00 kunnen we er aan beginnen. We zitten toch wel goed beschut op de tribune tegen de gure,koude noordoostenwind. Delrock staat in de basis en we zijn benieuwd welke prestatie onze onze rood-groenen hier in Kalmthout zullen neerzetten.  Een eerste keer komt Berg en dal opzetten in de 5’. De pass naar voren stuitert net voor de voeten van verdediger Simons. Die verkijkt zich helemaal en de bal rolt in de grote backlijn waar Van Pol en Delrock klaarstaan om de bal tegen de netten te jagen. Delrock neemt de honneurs waar en de doelman Thiam heeft geen schijn van een kans. De eerste kans is meteen raak : 0 – 1. Kalmthout bijt van zich af na deze vroege openingstreffer en op het kwartier kan S. Adriaenssens  door onze defensie wandelen. Lenaerts kan deze doorgebroken Kalmthoutse aanvaller gelukkig van een doelpunt houden. In de 19’ stuurt Delrock na steeling van de bal in het middenveld naar Smeets, die in laatste instantie nog door Nauwelaerts kan getackeld worden. Even later moet doelman Thiam een vrije trap van Molenberghs in hoekschop duwen. Halfweg deze eerste helft heeft Berg en dal een echt kwakkelmoment achterin en Kalmthout kan verschillende keer aanleggen. Haverhals kan pas in laatste instantie afgeblokt worden. Hier kruipen we door het oog van een naald. Berg en dal zet in de 25’ een aanval op langs links! Smeets komt bij de bal en dribbelt Konings, Nauwelaerts en Simons op een hoopje. Zijn schot wordt afgeblokt en rolt voor de voeten van Van Pol die meteen binnentrapt : 0 – 2. Twee schoten op doel en het staat 0 – 2. Van efficiëntie gesproken. De wedstrijd wordt nu rustig gecontroleerd door onze ploeg! Er is veel middenveldspel maar echte kansen zien we niet meer. Het is wachten tot in de 41’ wanneer we terug wakker schieten. Bij de opbouw lijdt Z.Adriaenssens balverlies in het middenveld. Berg en dal bereikt met een directe pass Delrock die van op rechts in de linkerbenedenhoek de 0 – 3 op het scorebord trapt.

We gaan rusten na een eerste helft waarin Berg en dal met een geruststellende 0 – 3 de kleedkamers mag opzoeken. Het was zeer efficiënt en elke kans leverde een doelpunt op. We hopen dat we deze wedstrijd in schoonheid kunnen beëindigen. Nadat we ons wat hebben opgewarmd in de prachtige kantine van Kalmthout duiken we terug de koude in voor een hopelijk aangename tweede helft.
Trainer Houben gunt een bedrijvige Molenberghs in de 52’ rust. Verbeeck mag mee ten aanval trekken. In de 53’ wordt Delrock neergehaald net voor de 16. De vrije trap levert echter niets op. Bij Berg en dal heeft men de voet van het gaspedaal gehaald en laat men Kalmthout aan de bal. Kalmthout wil wel, maar het wordt goed opgevangen door de verdediging van Berg en Dal. Er valt in deze tweede helft nog weinig opwindends te noteren en de match kabbelt rustig verder. In de 73’ mag Nauwelaerts vanuit de 2de lijn snoeihard uithalen. Lenaerts moet de bal lossen en Everaert schiet van dichtbij huizenhoog over het doel. Delrock mag een kwartier voor tijd gaan uitblazen en wordt vervangen door Stulens. In de 78’ zet Berg en dal nog eens een aanval op langs links. De bal komt bij Smeets die van ver op doel schiet. Doelman Thiam verkijkt zich volledig op dit schot en verrassend verdwijnt de bal in doel : 0 – 4. In de 84’ waagt Verbeeck zijn kans en hij haalt vanuit de 2de lijn uit na een mooie pass van Van Pol. De doelman is nu wel present. In het slot van deze wedstrijd moet onze doelman de handen uit de mouwen steken om Z. Adriaenssens van een doelpunt te houden na een aanval op links. Slegers mag de laatste minuten van deze wedstrijd volmaken. Hij komt in de plaats van Voorn

Berg en dal heeft na twee weken opnieuw kunnen aanknopen met winst. De overduidelijke score is een weergave van de efficiëntie van de aanvalslinie. We hopen dat hiermee het dipje voorbij is en dat we in onze vier resterende wedstrijden vol overgave voor de overwinning gaan.

Volgende week zondag krijgen we Antonia op bezoek! Aftrap om 15:00