Sterk Berg en Dal wint verdiend tegen de rechtstreekse concurrent.
Vooraf :
Zoals in vorig verslag al vermeld verloor Kontich niet meer sinds de heenmatch in Berg en Dal. Ze leggen een reeks van 12 ongeslagen wedstrijden voor en ze verloren dit seizoen nog niet in eigen huis. Ze moesten in Kontich ook nog maar 6 tegendoelpunten toestaan.
Berg en dal verloor dit seizoen nog niet en staat met deze uitwedstrijd voor een zware dobber tegen mede titelkandidaat Kontich. Ik denk niet dat we in Kontich ooit al verloren zijn, dus de statistieken zijn gunstig.
Aziz is geel geschorst, Bogaerts is terug van de partij na zijn schorsing en Voorn is ook speelklaar. Nieuwkomer Delrock start op de bank.
De wedstrijd zelf:
We nemen vandaag een andere taxi want Louis, net geopereerd in de nek, kan er vanavond nog niet bij zijn. In Kontich heeft men nog niet van Corona gehoord denk ik want geen controles, geen mondmaskers in de overvolle kantine,….
We nemen rustig onze plaats in op de tribune en we zien dat er toch wel heel wat rood-groene supporters afgezakt zijn naar Kontich om de wedstrijd tegen deze concurrerende ploeg te volgen. We zijn razend benieuwd hoe deze wedstrijd gaat verlopen.
Scheidsrechter Colenbunders laat rond 19.30 aftrappen. Berg en dal begint furieus aan de wedstrijd en drukt Kontich meteen naar achter. In de 10’ krijgen we een mooie aanval van Berg en dal te zien die vertrekt bij Appeltans achterin. Nicholas stuurt de bal in de loop van de doorspurtende Van Pol op links. Thijs zet voor doel en Gevers knalt aan de tweede paal vanuit een scherpe hoek naast het doel van Snyders. Berg en dal blijft het meest in balbezit en probeert te dreigen, maar echte kansen levert het niet op. Halfweg deze eerste helft komen er met uitzondering van een schot van Joris, dat nipt over het doel van Snyders vliegt, nauwelijks nog gevaarlijke standjes voor het Kontichse doel. In de 27’ countert Kontich voor het eerst op links. De bal wordt teruggelegd tot bij de vrijstaande Huygen, die van net buiten de 16, hoog over het doel van Lenaerts trapt. Berg en dal dient van antwoord en een zeer bedrijvige Smeets controleert de bal mooi en zet zich door op links. Hij ontdoet zich tegen de doellijn van Baert en trekt strak voor doel waar de ingelopen Gevers in één tijd, met een grondscherend schot de bal in de linkerbenedenhoek doelman Thys te grazen neemt. De verdiende 0 – 1 staat op het rood flikkerende scorebord. Berg en dal blijft domineren en in de 36’ na vrije trap van Molenberghs kan Voorn maar half bij de bal zodat de Kontichse doelman de bal voor het oprapen heeft. Berg en dal blijft het tempo goed hooghouden en vangt Kontich rustig  op.  In de 38’ kan Kontich een hoekschop afdwingen op links. Huygen kopt de bal naast het doel van Lenaerts. Meteen het laatste wapenfeit van deze eerste helft.
We gaan rusten bij een 0 – 1 tussenstand na een zeer goede eerste helft van Berg en dal. Het speelde in een goed tempo de bal rond, kon vooral in de beginfase dreigen en ving Kontich goed op. In de duels waren we de sterkere ploeg en we leken ook een stap vlugger op de bal te zijn.
We hopen dat we nog zo’n tweede helft voorgeschoteld krijgen. Onder de pauze kwamen we ex-trainer Van Houdt tegen waar we nog even een babbeltje mee deden.
We nestelden ons weer op onze stoelen in de tribune om te kunnen genieten van de tweede helft.
Kontich komt zeer gedreven uit de kleedkamers en doet er alles aan om de 0 – 1 van het scorebord te vegen. In de 50’ trapt Kreydt van op links net voorlangs. Al bij al worden de Kontichse aanvallen goed afgeslagen, maar in deze fase van de wedstrijd verdwijnt het combinatiespel grotendeels. Stilaan maar zeker neemt de druk van de “blauwen” af en kan Berg en dal weer aan aanvallen denken. In de 52’ stuurt Bogaerts een lange pass richting Gevers. Jeff is sneller dan Kwik maar deze laatste legt Jeff neer in de grote backlijn en scheidsrechter Colenbunders fluit een terechte strafschop. Voorn zet zich achter de bal en plaatst de bal in de linkerhoek, waar doelman Snyders de bal nog tegen de paal tegen duwen en de bal springt terug in het veld. Ik denk dat we met een penaltycomplex zitten, want we hebben er al meer gemist dan binnengetrapt. Het is psychologisch wel een opkikker voor Kontich, omdat het zo 0 – 1  blijft en ze krijgen terug moed om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Berg en dal moet even slikken. Het spel wordt onrustig, zonder veel samenhang en het combinatievoetbal verdwijnt even. In de 61’ mag Molenberghs een hoekschop nemen op rechts! Van Pol klimt hoger dan zijn rivaal en kopt de 0 – 2 op het bord. De vreugde op en rond het veld is groot en deze tweede treffer zorgt voor meer ademruimte. In de 66’ mag de 19 jarige nieuwkomer Delrock  aan zijn officiële maidenmatch beginnen voor Berg en dal. Berg en dal blijft soeverein in zijn spel en vangt Kontich rustig en kalm op.
In de 73’ krijgt de pas ingevallen Delrock de bal en zet onmiddellijk een persoonlijke actie in. Hij kapt zich vrij en Milo krult de bal in de linkerbovenhoek binnen. Wat een doelpunt. Een pracht van een goal : 0 – 3. Boeken toe. Kontich vecht nog met de moed der wanhoop en in de 75’ botst de bal voor de voeten van De Cock die van op links voorlangs trapt. Van Pol krijgt nog een applausvervanging en het slotoffensief van Kontich levert niets meer op.
Berg en dal wint meer dan verdiend deze topper en scheidsrechter Colenbunders fluit na 92’ de wedstrijd ten einde.
Berg en dal liet duidelijk zien dat het titelkandidaat is, en bezorgde Kontich een koude douche. Berg en dal speelde een zeer behoorlijke wedstrijd, die aangenaam was om te volgen. 17 wedstrijden op rij zonder nederlaag is niet niks. Meteen ook onze 9de clean sheet.
Appeltans pakte zijn derde gele kaart, maar is die al geschorst volgende woensdag ????
Woensdag 09 februari om 20.00 zijn we te gast bij Ons Genoegen Vorselaar. Zij boden tegen Wezel en Geel behoorlijk wat weerwerk en verloren maar met 1 – 2 en 2 – 1.
Hopelijk kunnen we ook daar met de drie punten naar huis komen.
We zijn op post!!
Zij lieten Kontich in het zand bijten :
Lenaerts Yarne, Appeltans Nicholas, Bogaerts Dario, Remen Kurt, El Idrissi Mohamed (77’ Van Krunkelsven), Voorn Ramon, Gevers Jeff, Van Pol Thijs (86’ Slegers Lennert, Joris Dean (66’ Delrock Milo), Molenberghs Jarno, Smeets Wouter.
Overige bankzitters : Mombaerts Brecht
Doelpunten : 32’ Gevers : 0 – 1; 62’ Van Pol : 0 – 2; 73’ Delrock : 0 – 3
Geel : Appeltans en Gevers
Geel geschorst :  Appeltans woensdag(??) tegen Vorselaar

Geel gevaar :

 1. Lenaerts, Van Krunkelsven, El Idrissi, Gevers
  1. Finisie, Molenberghs, Slegers, Joris, en Bogaerts

Topscorers Berg en Dal : 45 doelpunten  /  tegengoals : 11

 1. Van Pol
  7. Voorn, Joris,
  6. Gevers
  3. Verbeeck, Smeets, Molenberghs,
  2. Stulens
  1. Assie Wonu, Delrock