Gedreven Berg en Dal wint overtuigend op Loenhout.

Vooraf:
Loenhout verloor in eigen huis nog maar 2 maal, speelde 3 keer gelijk en won 7 wedstrijden. Als je deze cijfers ziet, mag je spreken van een aardige thuisreputatie. Ze staan in de top4 van de productiefste ploegen thuis met 28 doelpunten. Berg en dal zal op zijn best moeten zijn om hier met de drie (nodige) punten naar huis te gaan. Berg en dal moet vandaag de geschorste Smeets missen. Daarenboven zijn Van Pol en Gevers ook niet inzetbaar. Vandaag moeten we het stellen zonder de ganse voorhoede. Vereijken start terug in de basis. Remen en Nelson Finisie zitten in de kern. Vorige week zagen we een fris en monter Berg en dal. We hopen op hetzelfde scenario vanmiddag.

De wedstrijd zelf:

De aanhoudende regen belet niet dat er toch behoorlijk wat supporters de verplaatsing naar Loenhout maken. De meeste onder hen fronsen de wenkbrauwen als ze zien dat de ganse voorlinie niet van de partij is. Ondanks dat het zomeruur zijn intrede heeft gemaakt is iedereen tijdig op de afspraak. Scheidsrechter Bosmans fluit de wedstrijd op gang iets na 15:00. Vorige week zagen we een vinnig Berg en Dal en dit krijgt zijn voortzetting in het begin van deze wedstrijd. Molenberghs voert zijn eerste waterballet uit in de 2’ en zet hiermee Aertsen in de wind op rechts. De ter hulp toegesnelde centrale verdediger Vermeiren legt Jarno net voor de grote backlijn neer. De vrije trap levert echter niets op. We zijn amper een paar minuten verder of Molenberghs baant zich weer een weg door het water op rechts. Zijn voorzet wordt door Van Krunkelsven naast gekopt. Berg en dal zit goed in de wedstrijd. Ze nemen initiatief en de touwtjes worden stevig in handen genomen. Loenhout kan onze ijverige spelers enkel en alleen maar foutief afstoppen. In de 11’ mag Battista een vrije trap nemen op links. Hij krult de bal naar de rechterhoek maar doelman Rombouts redt. Het water blijft opspatten, maar Berg en dal is ijverig en vecht voor elke bal. Zij winnen de meeste waterduels, en leggen zelfs mooie combinaties op het verwaterde grasveld. In de 18’ noteren we weer zo’n mooi actie van Berg en dal op rechts. De mee opgerukte Bogaerts wil voorzetten, maar de bal blijft in het water steken. Bijna aansluitend komt de bal bij Joris terecht, die ver naast trapt. Onze spelers winnen de duels in het middenveld, smijten zich volledig en glijden zonder schrik over het waterveld. Wij zijn benieuwd of we ook in afwezigheid van onze drie aanvallende spelers tot scoren kunnen komen. We kunnen het ons niet veroorloven om hier punten te laten liggen.  Een sterk spelend Berg en dal zet even voor het half uur weer een mooie actie op touw. De bal komt uiteindelijk bij Van Krunkelsven die links voor het doel door zijn belager neergelegd wordt. Scheidsrechter Bosmans aarzelt niet en fluit strafschop. Vereijken zet zich achter de bal en schiet de bal in de rechterhoek binnen. De verlossende goal is gemaakt. Het felverlichte scorebord flikkert en showt de 0 – 1. Berg en dal moet even bekomen van dit sterk eerste halfuur en Loenhout komt zowaar op de proppen. Meeusen mag een vrije trap nemen op links en zwiept de bal voor doel. Doelman Lenaerts verkijkt zich half en lost de bal. Gelukkig zijn onze verdedigers ook alert en kunnen ze ontzetten. Ondanks de waterellende laat Berg en dal toch nog mooie acties zien. In de 38’ mag Molenberghs een vrije trap nemen op links. Verdediger Aertsen werkt de bal bijna in eigen doel. Net voor het einde van de eerste helft knalt Wouters nog eens over het doel van Rombouts. Berg en dal blijft pushen en in de 43’ trekt het weer naar voor. Een mooie hoge pass komt richting Voorn (onze spits vandaag). Doelman Rombouts komt (ver uit zijn doel) in duel en kan niet bij de bal. De bal valt voor de voeten van Wouters die niet tot een schot kan komen op een lege doelmond. We gaan rusten bij een 0 – 1 tussenstand na een eerste helft waarin we voor de tweede keer op rij een gretig Berg en dal te zien kregen. Ze wonnen de meeste duels, lieten zelfs op dit waterveld mooie combinaties zien en trokken onvervaard ten aanval. Dit opent perspectieven. Hopelijk kunnen ze dit in de tweede helft volhouden…. De tweede helft begint zoals de eerste helft eindigde. Een wervelend Berg en dal neemt het commando in handen en Loenhout komt voorlopig niet in het hoofdstuk voor. In de 56’ komt er een aanval van op rechts. De bal komt bij Joris die met een gemeten voorzet de goed mee gevolgde Vereijken bereikt. Sander duwt onorthodox de bal met de dij tegen de netten. De verlossende 0 – 2 flikkert op het scorebord. Berg en dal blijft de wedstrijd domineren en dreigt keer op keer. Het is langs de zijlijn genieten van dit wervelend Berg en dal. In de 65’ wint Appeltans een duel aan de middenlijn. Hij zet onmiddellijk een actie op met Vereijken. Sander passt terug tot bij Nicolas, die een één-tweetje aangaat met Voorn. De goed uitgevoerde combinatie brengt Appeltans door de verdediging en Nicolas legt de bal gekruist voorbij Rombouts in doel. 0 – 3. Prachtige aanval en dito doelpunt. De honger is nog niet gestild bij een onstuimig Berg en dal. In de 72’ mag het een hoekschop nemen op links. De goed getrapte corner waait tot aan de 2de paal tot bij Wouters, die vanuit een zeer scherpe hoek de 0 – 4 op het bord schiet. We scoren 4 keer zonder de echte aanvallers in de ploeg. Chapeau. Remen komt in de 72’ Battista vervangen. Loenhout komt in de 74’ voor de eerste maal voorin. Ribbens legt aan en de bal verdwijnt nog via een hoofd en een schouder voorbij Lenaerts in doel. 1 – 4. Mo komt de moegestreden Van Krunkelsven vervangen en even voor affluiten doet Nelons Finisie dit voor Vereijken. In de 89’ kan Loenhout nog een aanval in mekaar steken op rechts. De ingevallen Goormachtig kan voorzetten en Aertsen trapt de 2 – 4  op het bord. In de 90’ krijgt Finisie de eer om het laatste wapenfeit neer te zetten. Hij knalt zijn kans naast het doel van Rombouts.

De zeer goed leidende scheidsrechter Bosmans fluit deze mooie wedstrijd ten einde. Een vurig, strijdlustig en een met volle overgave spelend Berg en dal wint zeer verdiend deze match. De spelers knokten en vochten de volle 90 minuten. We zagen toch een pracht van een wedstrijd op dit waterbed in Loenhout.

Volgende zondag ontvangen we Vosselaar.

Als Berg en dal speelt zoals deze twee laatste wedstrijden zullen we deze blauwhemden dit keer warm ontvangen.

Tot zondag,!!

Zij wonnen een schoonheidsprijs in dit waterballet:

Lenaerts Yarne, Appeltans Nicholas, Van Aerschot Sam, Bogaerts Dario, Battista Marco (Remen Kurt), Joris Dean, Van Krunkelsven Jentl (81’ El Idrissi Mo), Vereijken Sander (88’ Finisie Nelson), Voorn Ramon, Wouters Arne en Molenberghs Jarno,

Overige bankzitter : Wagemans Tom,

Doelpunten: 28’ Vereijken: 0 – 1 (pen); 56’  Vereijken: 0 – 2; 66’ Appeltans: 0 – 3; 72’ Wouters: 0 – 4; 73’ Ribbens: 1 – 4; 89’ Aertsen: 2 – 4

Gele kaarten: Wouters