Berg en Dal sloopt oververdiend de witte muur van Mariekerke-Branst.

Vooraf :

Mariekerke Branst is promovendus en is volgens de insiders klaar om een goede beurt te maken in eerste provinciale! Vorige zondag haalde het zwaar uit op het veld van Loenhout. De snelle voorspelers Laerenbergh, Martin en Yazidi pikten elk hun doelpunt mee.

Berg en dal heeft nog niet te veel goede herinneringen aan de verplaatsingen naar het Scheldedorp. Meestal gingen we daar de boot in en in de laatste confrontatie (seizoen 18-19) werd het een troosteloos gelijkspel. Trainer Houben koos voor drie nieuwe spelers in de selectie : Remen, Appeltans en Voorn komen in de ploeg voor Van Krunkelsven, Van Aerschot en Wouters.

De wedstrijd zelf:

Mariekerke is de langste verplaatsing voor rood-groen en gelukkig mogen we die in goede weersomstandigheden maken. Na een uurtje rijden arriveren we  aan het voetbalcomplex aan de oevers van de Schelde. De diskjockey laat de boxen kreunen en we nemen onze plaatsen in aan de overzijde. Berg en dal mag aftrappen en we zijn benieuwd naar de prestatie van onze spelers op deze heerlijke, zonnige septemberdag. De bal circuleert goed rond en na een kwartier kunnen we vaststellen dat Berg en dal de wedstrijd in handen heeft genomen. Het is toch uitkijken en geconcentreerd blijven, want Laerenbergh is er op links van door en knalt vervaarlijk naast. Berg en dal dient Mariekerke prompt van antwoord : Smeets kopt net over het doel van doelman Siemons. Berg en dal wint de meeste duels en Mariekerke Branst staat met 8 spelers rond zijn doelman om de Berg en dalse aanvallen af te slaan. In de 18de minuut mogen we een vrije trap nemen. Battista trapt voor doel, waar Voorn de bal lateraal doorkopt tot bij Van Pol die zijn kopbal afgeblokt wordt in hoekschop. Doelman Siemons is bij de pinken bij de hierop volgende ingekopte bal. Het wedstrijdverloop wijzigt niet qua spel en Berg en dal blijft de aanval prediken. Molenberghs knalt van buiten de grote backlijn op doel, maar zijn schot vliegt net over het doel. In de 24’ steelt Smeets de bal bij de opbouw van de Mariekerkse verdediger, maar zijn voorzet wordt weerom in hoekschop verwerkt. We hebben van Mariekerke Branst nog weinig of niks gezien, maar in de 27’ steken ze een gevaarlijke aanval in mekaar op rechts langs Laerenbergh en Yazidi. Ze spelen iedereen uit verband en Laerenbergh kan alleen op Lenaerts af gaan. Yarne kan samen met Appeltans de snelle nr. 10 van een doelpunt houden en de bal in hoekschop trappen. Hier komen we goed weg. Berg en dal blijft het balbezit behouden, maar aan de grote backlijn stopt het vooralsnog. We noteren nog een kopbal van Van Pol die over de deklat gaat. De rust nadert en het spelbeeld wijzigt niet meer. Berg en dal speelt zijn eigen wedstrijd en het peigert de spelers van Mariekerke Branst verder af.
We gaan rusten bij een 0 – 0 tussenstand, na een eerste helft die volledig gedomineerd werd door Berg en Dal. Het blijft echter uitkijken naar de snelle Mariekerkse aanvallers. Berg en dal speelde de bal goed rond, won bijna alle duels maar stuitte op een witte muur die in de tweede helft zal moeten neergehaald worden. Van Aerschot komt Bogaerts vervangen bij de aanvang van deze tweede helft. Berg en dal komt nog gedrevener dan de eerste helft uit de kleedkamer. In de 51’ zien we Smeets op links op doel knallen! Zijn schot zoeft naast het doel van Siemons. Even later incasseert Van Aerschot zijn tweede gele kaart. Mariekerke weet van geen hout pijlen maken want Berg en Dal raast nu verder richting doel van Siemons. In de 60’ glipt Voorn door de buitenspelval en kan alleen op doelman Siemons afstevenen. De doelman redt zijn schot. Hier zat meer in. Berg en dal beukt en duwt door, maar voorlopig krijgen ze de witte muur niet gesloopt. De intensiteit is groter dan in de eerste helft en we krijgen hierdoor ook meer kansen. Smeets kan van op links nog eens in de korte hoek schieten, maar ook de attente doelman van Mariekerke is present en maakt het leer onschadelijk. Even later probeert Vereijken het vanuit de tweede lijn, maar nu kan Siemons de bal wegslaan. De rebound komt bij Van Pol die de bal naast doel trapt. Het mag blijkbaar niet zijn vandaag. Molenberghs mag gaan rusten en Delrock neemt zijn plaats in. We zijn dan op een goeie 20’ van het einde. Meteen zit Milo in de wedstrijd. Bij een volgende knappe aanval van Berg en dal laat hij slim de bal lopen tot bij Voorn die van op rechts voorzet tot bij Van Pol, die op de doelman kopt. De muur houdt stand, maar voor hoe lang nog??? Delrock dribbelt zich voorbij Mertens en Van Hoevelen en knalt op doel. Zijn schot wordt weer in hoekschop gedevieerd. Dichter kan je er niet bij komen denk je dan.. In de 77’ trapt Smeets de zoveelste hoekschop op rechts. Van Pol kopt op doel maar doelman Siemons slaat de bal met een reflex tegen de onderkant van de lat, maar Remen staat op de juiste plaats om de bal voor de neus van Mertens tegen de netten te werken. De oververdiende goal is uiteindelijk toch gevallen. Berg en dal wil het bij deze 0 – 1 niet laten want een minuutje later is Delrock er met de bal van door! Hij omspeelt enkele Mariekerkse verdedigers en kiest de linkerhoek uit om binnen te trappen. Ben Sallam is nog teruggekomen en kan de bal van de lijn trappen. Berg en dal blijft aandringen om de verlossende 0 – 2 op het bord te krijgen en die komt er ook in de 85’. Smeets zet van op links voor doel en Van Pol kopt nu prachtig in de linkerhoek de 0 – 2 op het bord. Met nog vijf minuten op de klok zou dit geen problemen meer mogen opleveren. We bergen onze papieren al maar op, maar moeten ze al vlug terug bovenhalen want Lenaerts moet een schot uit de tweede lijn uit zijn doel ranselen en even later mag hij dat nog eens overdoen bij een vrije trap voor Mariekerke Branst. Scheidsrechter Wouters laat behoorlijk wat minuten overspelen en in de 95’ moet Lenaerts voor de derde keer in enkele minuten tijd, ditmaal Yazidi van een doelpunt houden. Yarne doet dit met verve en dit levert meteen zijn eerste clean sheet op.

Berg en dal wint oververdiend deze uitwedstrijd! Het speelde een zeer goede tweede helft: het dwong kansen af, bleef dreigen en bleef doorduwen tot de muur uiteindelijk begaf.