Eerste nederlaag van een avondwedstrijd dit seizoen!

Vooraf:
Vandaag zijn we te gast in Nijlen. Nijlen dat nog punten kan gebruiken voor het behoud! Ze behaalden amper 5 op 21 in de 3de  periode, na een sterke tweede periode van 17 op 30. In de heenronde had Berg en dal het aardig lastig en de blauwen konden een 3 – 1 achterstand nog ombuigen tot een 3 – 3 score.
Bij Berg en dal is Joris geschorst en is Remen gekwetst. Verder kregen Voorn, Smeets, Van Krunkelsven een avondje vrijaf en konden hun vervangers eens laten zien wat ze in petto hadden.

De wedstrijd zelf:

De volle supportersbus vertrekt rond 19.00 vanuit het Molenhuis naar het sportcomplex in Nijlen. De zachte temperatuur maakt het nog aangenamer om de wedstrijd te volgen die door Jana Van Laere even na 20.00 op gang gefloten wordt.

Meteen krijgt Vereijken een eerste mogelijkheid om te scoren! Hij wordt weggestuurd in het midden en kan de opspringende bal mooi meenemen. Sander knalt echter over het doel van Geysels. In de 10’ zet Vereijken een één-tweetje op met Van Pol en kan weer uithalen. Dit keer vliegt zijn schot naast. Berg en dal is op dit moment de betere ploeg op het veld en op het kwartier kan Bogaerts een voorzet afleveren van op rechts. Van Pol kopt de bal naast het doel van Geysels. In de 20’ steekt Berg en dal weer een mooie aanval in mekaar langs rechts. Bogaerts kan weerom een gepaste voorzet afleveren en dit keer probeert Gevers het met een halve omdraai. Zijn schot is gekraakt en een opraper voor de doelman. In de 24’ bij een volgende aanval op links dit keer, krijgt Molenberghs de bal toegespeeld. Hij krijgt al de tijd om op doel te trappen en met een fantastische plaatsbal draait hij de bal over de doelman in de rechterbovenhoek binnen. 0 – 1. Terwijl we dit nog aan het neerpennen zijn dient Nijlen Berg en dal onmiddellijk van antwoord. Bouzerda mag heel de verdediging op rechts oprollen. Hij komt centraal voor doel zonder dat iemand het hem lastig maakt en kan vrij aanleggen en in doel schieten: 1 – 1. Nijlen is als door een wesp gestoken want we zijn hun doelpunt nog aan het noteren als Lenaerts een schot van Claessens van dichtbij met een geweldige reflex uit zijn doel kan houden. We zijn pas in de 26’. In de 29’ breekt Nijlen een aanval van Berg en dal af en Claessens trekt er weer van door op links. Hij kan met een gekruist schot Lenaerts voor de tweede keer op enkele minuten tijd het nakijken geven. 2 – 1. We krijgen waar voor ons geld: 3 doelpunten in 5 minuten. Nijlen is door deze voorsprong beter beginnen te voetballen en krijgt meer en meer zelfvertrouwen. Het begint de bal goed rond te spelen en bij Berg en dal weten ze het even niet meer. In de 39’ kan Claessens nogmaals vertrekken op rechts. Lenaerts doet de korte hoek op een goede en gepaste manier dicht, want dit was nodig om erger te voorkomen. Op slag van rust omzeilt Peeters de buitenspelval en zet de 3 – 1 op het bord. We gaan rusten bij een 3 – 1 achterstand na een eerste helft waarin Berg en Dal domineerde tot aan het eerste doelpunt. Nadien nam Nijlen het heft in handen en kon drie keer scoren. Het is tijd om dit even door te spoelen tijdens de rust. Trainer Aziz laat Appeltans ook binnenblijven in de 2de helft en zijn vervanger is Martin. Kan Berg en dal nog een vuist maken?? We zijn nog maar net op onze zitjes of Lenaerts moet al met de voet redding brengen na een eerste offensief van Nijlen. Berg en dag worstelt zich naar voren en in de 51’ knalt Martin vanuit de tweede lijn. Doelman Geysels brengt redding. Molenberghs is de volgende in de rij die mag rusten. Hij wordt in de 59’ vervangen door I Ben Ziane. Vereijken krijgt op dit moment ook een geel karton onder de neus geduwd.  Vanaf nu spelen we echt met een onuitgegeven elftal dat de nodige automatismen mist. Eens kijken hoe dit verder zal verlopen. In de 67’ kopt Creemers de 3 – 2 op het bord na een ingestudeerd nummertje. De aansluitingstreffer van de hoop…  Er gebeuren nog weinig spectaculaire dingen op het veld. We zien veel slechte passes in het middenveld en af en toe kan Nijlen hierdoor nog eens dreigen. In de 80’ mag Bouzerda nog eens door de verdediging wandelen en zonder veel problemen de 4 – 2 op het (niet werkende) scorebord zetten. Alaerts heeft zijn werk gedaan en mag gaan rusten. In zijn plaats komt Finisie. In de 89’ vuurt Van Pol een kanonskogel af waar doelman Geysels enkel maar kon naar kijken. De bal ploft in de rechterhoek tegen de netten. Één minuutje later trapt onze doelman Lenaerts links buiten de backlijn de bal weg. De bal komt in het midden in de voeten van Claessens die de bal in het lege doel van Berg en Dal deponeert. 5 – 3. In de blessuretijd kopt Martin na hoekschop van dichtbij nog op een verdediger en dit is dan meteen ook het laatste wapenfeit van deze wedstrijd.

Een vertimmerd elftal kon niet verhinderen dat Nijlen de 3 punten in eigen huis hield. Iedereen heeft zich wel ingezet, maar de spirit was in deze laatste avondwedstrijd toch ver te zoeken.

Volgende zondag ontvangen we in onze laatste thuiswedstrijd van de competitie Beerschot B.

We zullen er zijn.

Tot dan!!

Zij komen deze avonds voor de eerste keer met lege handen naar huis :

Lenaerts Yarne, Bogaerts Dario, Appeltans Nicolas (46’ Martin Niels), Battista Marco, Creemers Thomas, Wouters Arne, Gevers Jeff, Van Pol Thijs, Molenberghs Jarno (59’ I Ben Ziane), Vereijken Sander, Alaerts Jelle (80’ Finisie Nikwele Elson).

Overige bankzitters : Van Krunkelsven Yentl

Doelpunten : 24′ Molenberghs:  0-1;  25′ Bouzerda: 1 – 1;  29’ Claessens: 2 – 1; 45’ Peeters: 3 – 1 ; 67’ Creemers: 3 – 2; 80’  Bouzerda: 4 – 2; 89’ Van Pol: 4 – 3; 90’ Claessens: 5 – 3

Geel : Vereijken