Berg en Dal boekt een verdiende en bevrijdende overwinning.

Vooraf:
Vorselaar staat voorlaatste geklasseerd en kan de punten in eigen huis zeer goed gebruiken. Spijtig voor hen konden ze de laatste weken niet meer winnen. Berg en dal had vorige week een off-day. We hopen op een gezonde kentering vanavond. Berg en dal won op één wedstrijd na (gelijkspel De Kempen) al zijn avondwedstrijden dit seizoen. Remen en Van Krunkelsven zijn gekwetst. Molenberghs, Van Aerschot en Wouters komen in de ploeg, Battista, Joris en El Idrissi starten op de bank.

De wedstrijd zelf:
We worden zoals ieder jaar weer verwelkomd op het “Zand” in Vorselaar. Er waren toch behoorlijk wat Berg en Dal fans afgezakt voor deze laatste avondwedstrijd van het seizoen in Vorselaar. We zaten in de tribune goed beschut tegen de gure noordoostenwind en hadden goede hoop dat het vanavond goed zou komen. Scheidsrechter Delarbere fluit de wedstrijd omstreeks 19:30 op gang. Berg en dal laat zien dat ze absoluut zo vlug mogelijk willen scoren. Ze winnen in deze beginfase de duels en eisen het balbezit op. Wij zijn nog maar 5’ ver als Molenberghs een gekraakt schot aflevert en doelman Adriaensen hoeft de bal maar op te rapen. In de 12’ zien we een prachtige Berg en dal aanval. De bal komt uiteindelijk bij Wouters die hem in de 16 dropt. Voorn controleert de bal met de borst en met een omhaal knalt Ramon in de linkerbenedenhoek de 0 – 1 op het bord. Berg en dal gaat door op zijn elan en op het kwartier stuurt Van Pol de bal door naar de spurtende Vereijken. De voorzet mist net de nodige precisie en doelman Adriaensen kan voor de neus van Sander ontzetten. Berg en dal houdt de wedstrijd goed onder controle, maar het speelt de bal veel rond in een traag tempo. De justesse van de passes ontbreekt veelal en echt dreigende acties en situaties blijven achterwege. De eerste helft kabbelt rustig verder en OG Vorselaar komt in de 28’ voor de eerste keer opzetten langs links. Van Rooy kan voorzetten, maar een attente doelman Lenaerts onderschept de bal net voor de aanstormende De Swert. Berg en dal blijft slordig in de opbouw en de passes komen niet aan. Het is wachten tot in de 33’ als we onze pen nog eens kunnen bovenhalen. Een aanval van op links dreigt gevaarlijk te worden, maar de voorzet wordt door Adriaensen onschadelijk gemaakt. Berg en dal recht zijn rug nog eens in de 35’. Molenberghs kan doorgaan op rechts. Jarno ontdoet zich van zijn rivaal en kan doorstoten tot tegen de doellijn in de grote backlijn, maar zijn voorzet bereikt niemand. De grootste dreiging komt nog van OG Vorselaar in de 37’. Met een scherpe pass tussen de verdedigers door komt de bal op rechts bij de vrijstaande Dams. Zijn schot rolt centimeters voorlangs.

We gaan rusten bij een 0 – 1 stand na een eerste helft, die volledig werd gedomineerd door Berg en Dal. Een individuele actie van Voorn bracht ons op voorsprong. Het is toch best nog eens te scoren want de bordjes hadden al in evenwicht kunnen hangen na de counter van Vorselaar. De kantine was maar matig gevuld, maar…. toch duurde het een hele poos eer we aan drinken toe kwamen. We zijn terug opgewarmd en kunnen onze plaatsen weer innemen om te genieten (allez dat hopen we toch) van de tweede helft. Berg en dal vliegt er meteen in en in de 49’ is Smeets op links bij de bal. Hij schuift de bal door tot bij Vereijken. Deze zet diep in de grote backlijn, de bal lateraal voor doel tot bij Van Pol, die aan de tweede paal de bal tegen de netten jaagt. 0 – 2. In de 55’ mag Berg en dal een hoekschop nemen. De bal wordt voor doel nog door Gevers beroerd, maar de bal loopt voorlangs buiten. Joris komt op het uur Gevers vervangen. Berg en dal is vinniger dan in de eerste helft en het dreigt meer en meer. In de 63’ krijgt Van Pol, centraal voor doel, de bal toegespeeld! Hij stuurt de bal door tot bij Smeets. Wouter trapt van op links op doel, maar doelman Adriaensen kan in hoekschop werken. In de naweeën van deze corner komt Vereijken bij de bal. Sander rolt heel de verdediging op en net op het moment dat hij wil afdrukken, stuitert de bal omhoog! Dit verdiende meer! De bal wordt ontzet, maar Bogaerts lanceert onmiddellijk een nieuwe aanval! Hij passt tussendoor tot bij Van Pol. Thijs legt de bal breed tot bij Voorn, die de 0 – 3 op het (verdwenen) scorebord trapt. Even later mag Joris, na pass van Vereijken het eens proberen, maar doelman Adriaensen kan de bal onschadelijk maken. Berg en dal creëert meer aanvallende impulsen dan in de eerste helft. Ze hebben alles goed onder controle en leggen doelman Adriaensen het vuur aan de schenen. In de 73’ zien we weer een mooie actie op links! Voorn trapt dit keer over. Onze doelman moet ook alert blijven want in de 79’ kan hij in 2 keer aanvaller De Swert van een doelpunt houden. Even later in de 81’ moet Yarne weer vol aan de bak als dezelfde De Swert doorgebroken is. Yarne komt gepast tussen en kan een tegendoelpunt verhinderen. Berg en dal moet geconcentreerd blijven spelen tot in de laatste minuut. In de 86’ mag Aladji nog eens aanleggen. Zijn schot vliegt naast. Scheidsrechter Delarbere fluit deze wedstrijd af. Berg en dal wint deze wedstrijd over verdiend en dit zal hopelijk bevrijdend werken voor de volgende zware weken. Het is al van 12 december 2022 geleden dat we nog eens een clean sheet konden noteren. Vandaag noteren we het 8ste clean sheet van het seizoen.

Iedereen kan met opgeheven hoofd naar huis!! Een degelijke wedstrijd en vooral de tweede helft was meer gekruid dan de eerste time.

Zondag krijgen we het bezoek van Kontich, dat in goede doen is de laatste weken en we verwachten dan ook een heel andere ploeg te zien dan in de heenronde. We hopen dat we zondag weer de nodige overgave, inzet bij de spelers zien zodat de levensbelangrijke overwinning kan gevierd worden.

Afspraak zondag om 15:00.