Berg en dal een maatje te groot voor OG Vorselaar.
Vooraf :
Vorselaar had de voorbije weken een niet te onderschatten programma af te werken : uit in Geel, thuis tegen leider Wezel en vanavond tegen medetitelkandidaat Berg en dal. Het weerde zich heftig in Geel en thuis tegen Wezel en het moest maar nipt het onderspit delven. Het haalde wel een magere 0/15 in de voorbije weken.
Berg en dal won zijn laatste wedstrijden met goed voetbal en kan bijna met het volledige type-elftal aan deze, toch niet te onderschatten, wedstrijd starten. Appeltans is geel geschorst en Delrock is nog niet speelgerechtigd voor deze match.(18/12/2021). Aziz komt terug uit schorsing.
De wedstrijd zelf:
De aangename temperaturen op deze februariavond  zijn ideaal om naar een mooie voetbalwedstrijd te gaan kijken. Heel wat supporters van Berg en dal hebben daar ook zo over gedacht en trokken naar Vorselaar.
Het was nog net geen 20:00 wanneer de wedstrijd op gang gefloten werd. Berg en dal neemt meteen de koe bij de horens en trekt ten aanval. In de 4’ trekt Mo al op pad langs rechts, maar zijn voorzet is niet op maat. Aan de overzijde is het Smeets, die randje buitenspel op links op doel kan afgaan! Doelman Adriaensen bijgestaan door twee verdedigers kunnen de bal van de lijn in hoekschop trappen. Berg en dal jaagt het tempo de hoogte in en zet OG Vorselaar constant onder druk. In de 9’ noteren we een aanval over rechts via El Idrissi. Mo zet voor doel en de bal rolt voor de voeten van Gevers. Die mist zijn schot maar de bal hobbelt naar links waar Smeets de bal knap in de verste rechterbovenhoek over doelman Adriaensen in doel legt. 0- 1 We zijn nog niet uitgejuicht of Mo trekt op rechts alweer ten aanval. Hij stuurt de bal tot bij Gevers, die meteen voorzet tot bij Smeets, die de 0 – 2 keihard binnentrapt. We zitten na tien minuten al op rozen. Op het kwartier is het aan Van Pol om aan te leggen, maar zijn schot wordt door Adriaensen gered. Berg en dal blijft het tempo hoog houden en in de 18’ rent Smeets achter een te verre dieptepas. De goed uitgekomen Vorselaarse doelman trapt de bal prompt tegen Smeets aan, die de bal onder controle krijgt en in het lege doel van Vorselaar deponeert. 0 – 3 en meteen een volwaardige hattrick voor Wouter. Na dit doelpunt speelt Berg en dal in een zetel. Het kan naar hartenlust de bal rondspelen en het is heer en meester over het spel. In de 25’ rolt Voorn op links heel de verdediging op, maar de doelman kan in hoekschop werken. We blijven de bal veroveren en aanvallen in mekaar steken. In de 27’ is het de beurt aan Van Pol om ten aanval te trekken. Hij is sneller dan Aladji en Olieslagers maar zijn schot belandt op het dak van het doel. Op het halfuur is het Bogaerts die mee oprukt. Dario geeft op het gepaste moment tot bij Gevers, die meteen voor doel zet! Smeets schuift de bal over het doel van Adraensen. In de 33’ wordt Van Pol vervangen door Van Krunkelsven. We hopen dat het enkel uit voorzorg is. Berg en dal gaat door op zijn elan en in de 41’ kan Mo vrij aanleggen, net buiten de grote backlijn, centraal voor doel. Zijn schot vliegt ver naast. De laatste actie van de eerste helft begint bij Gevers op rechts! Zijn voorzet komt bij Joris die van dichtbij op doel trapt, maar Adriaensen voorkomt erger en kan de bal in hoekschop deviëren.
We gaan rusten bij een 0 – 3 tussenstand na een eerste helft waarin Berg en dal Vorselaar tegen zijn eigen doel plakte! Het tempo van Berg en dal was te hoog voor de geel-zwarten en ze kwamen in de duels een voetje te kort.Berg en dal pakte uit met goed combinatiespel, vol inspiratie en afwisseling en was gedurende deze 45’ constant dreigend voor het doel van Vorselaar. Tijd om er een goeie gaan te drinken…
De tweede helft kan beginnen op deze aangename voetbalavond. Berg en dal begint heel relaxt aan deze tweede periode. Het tempo is gezakt en hierdoor krijgen we de spelers van Vorselaar meer aan de bal te zien. Het duurt tot in de 60’ vooraleer we nog iets noemenswaardig kunnen opschrijven. Een rood-groene aanval over links met een voorzet tot bij Joris die meteen uithaalt. De bal wordt teruggekaatst en weer kan Dean uithalen, maar nu is de doelman paraat. Vanuit de tribune leek het op een flipperkastmoment.
De echte drang om nog te scoren is niet meer aanwezig en aan de overzijde moet doelman Lenaerts attent zijn om een gevaarlijk schot van De Swert onschadelijk te maken. In de 73’ rolt Molenberghs de hele verdediging van Vorselaar op, maar vergeet om op het gepaste moment op doel te trappen. Ondertussen mag Voorn gaan rusten en komt Slegers hem vervangen. De wedstrijd kabbelt rustig verder maar Vorselaar probeert de eerredder op het bord te krijgen. Lenaerts kan in de 77’ de bal voor de neus van De Swert wegtrappen en dat is meteen ook een perfecte dieptepas in de loop van Joris. Dean kan echter niet voorbij doelman Adriaensen trappen, die het schot in hoekschop werkt. In de 80’ is het doelman Lenaerts, die koelbloedig tot bij Joris trapt! Dean passt binnendoor tot bij Verbeeck die de 0 – 4 op het rode scorebord trapt. Molenberghs zorgt voor het laatste wapenfeit uit deze wedstrijd wanneer hij van in de 16 op de vuisten van doelman Adriaensen trapt.
Scheidsrechter Wouters fluit deze zegevierende  uitwedstrijd ten einde.
Dit is meteen de 7de overwinning op rij en we hopen dat er daar nog heel wat bijkomen. We zitten dit seizoen al aan 10 cleansheets. We zijn dit seizoen nog ongeslagen en we staan op de eerste plaats zowel in de algemene rangschikking als in de tweede periode…..
Berg en dal liet de voorbije wedstrijden zien dat ze kampioenwaardig zijn. Vandaag speelde het ook in een hoog tempo, met veel balcirculaties en de spelers zorgden constant voor dreigende acties. De volgende weken zijn allemaal thuiswedstrijden en we hopen dat die allemaal een gunstig verloop zullen kennen. Trainer Houben zit alvast met een positief selectieprobleem, want zondag tegen Zoersel, waartegen we nog een rekening hebben openstaan, komen Appeltans en Delrock terug in aanmerking voor een plaats in het elftal.
Helaas kan ik er zondag niet bijzijn, want dan vier ik Valentijn aan zee! Ik hoop positieve berichten te mogen ontvangen in Ravelingen.
Zij waren een maatje te groot voor een moedig Vorselaar :
Lenaerts Yarne, Bogaerts Dario, Remen Kurt, El Idrissi Mohamed (60’ Verbeeck Mitu), Aziz Moutawakil, Voorn Ramon (75’ Slegers Lennert), Gevers Jeff, Van Pol Thijs (34’ Van Krunkelsven Jentl), Joris Dean, Molenberghs Jarno, Smeets Wouter.
Overige bankzitters : Mombaerts Brecht
Doelpunten : 9’ Smeets : 0 – 1; 11’ Smeets : 0 – 2; 20’ Smeets : 0 – 3
80’ Verbeeck : 0 – 4
Geel :
Geel geschorst :  —
Geel gevaar :
2.Lenaerts, Van Krunkelsven, El Idrissi, Gevers
1. Finisie, Molenberghs, Slegers, Joris, en Bogaerts
Topscorers Berg en Dal : 49 doelpunten  /  tegengoals : 11

 1. Van Pol
  7. Voorn, Joris,
  6. Gevers, Smeets
  4. Verbeeck
  3. Molenberghs,
  2. Stulens
  1. Assie Wonu, Delrock