Pelt mist de kansen, Berg en dal is dodelijk efficiënt!

Vooraf:.
Esperanza Pelt is zoals in de voorbeschouwing al te lezen staat een vaste waarde in 3de klasse. Ze staan in de top 5 en verloren nog niet. Ze zullen er alles aan doen om deze avond winnend af te sluiten. Bij Berg en dal missen we Remen, die vorige zondag is uitgevallen. Trainer Aziz had geen reden om zijn ploeg te wijzigen en behield het vertrouwen in de ploeg van de vorige weken.

De wedstrijd zelf:

Het goed verlichte stadion in Pelt mag gezien worden!! Het blijft “zomeren” en het was zeer aangenaam op de tribune van Esperanza.
Scheidsrechter Calluy fluit om 20.00 de wedstrijd op gang. Pelt begint aan de wedstrijd alsof het door een wesp is gestoken. De eerste minuut is nog niet helemaal volgemaakt of een voorzet van op links wordt door Gerritsen op een haar na gemist. Oef….in de 3de minuut speelt Joris op rechts te kort terug op doelman Lenaerts en Di Biniamu kan er op rechts met de bal vandoor. Hij zet voor doel, maar Mols kan net niet bij de bal om het af te maken. We kruipen door het oog van een naald en zijn nog maar drie minuten aan het voetballen. Berg en dal is duidelijk nog niet wakker (als is de avond al gevallen). In de opbouw van onze jongens loopt het al mis! Vele foute passes brengen Berg en dal niet in het de juiste drive. In de 10’ noteren we een eerste goed gedragen aanval van de rood-groenen. Die tegenprik leidt tot het eerste doelpunt van de avond. Een mooie pass binnendoor bereikt Vereijken. Sander draait rond zijn verdediger en trapt in de korte hoek binnen. Doelman Mertens ziet de bal te laat aankomen en kan de 0 – 1 niet verhinderen. Pelt moet even bekomen van deze opdoffer en zo kan in de 17’ Van Krunkelsven vrij oprukken. Jentl geeft gepast mee met Vereijken die zijn schot gered wordt door doelman Mertens. Pelt neemt stilaan maar zeker terug de touwtjes stevig in handen. Onze doelman Lenaerts kan een schot van dichtbij onschadelijk maken, en even later kan hij een voorzet van op rechts, nogal ver uit zijn doel afweren. De weggeslagen bal rolt voor de voeten van Mols die de 1 – 1 op het bord trapt. Berg en dal antwoordt prompt langs Smeets, die over knalt. Pelt blijft de baas en het is warm voor de kooi van Lenaerts. Op een haar na wordt er weer een voorzet gemist. Trainer Aziz grijpt in en Gevers komt in de ploeg voor Bogaerts. In de 28’ staat de organisatie nog niet op punt na de vervanging en op een voorzet van op links wordt niet stevig genoeg verdedigd en de bal komt bij Gerritsen, die van dichtbij binnentrapt. Pelt staat op voorsprong en voor het eerst in deze competitie kijken we tegen een (terechte) achterstand aan. Pelt blijft het gaspedaal indrukken en de aalvlugge Di Biniamu snijdt er op rechts weer van door. Zijn voorzet wordt weer op een haar na gemist. Oef, oef, oef… In de 35’ recupereert Smeets de bal bij een opbouw van Pelt en passt tot bij Van Pol. Thijs stuurt de bal onmiddellijk door tot op rechts bij Vereijken, die zijn schot door Mertens in hoekschop wordt geduwd. Berg en dal wordt in deze slotfase van de eerste helft wel wat offensiever. Het dwingt nog wat hoekschoppen af en Vereijken en Gevers trappen over. Net voor de rust verovert Vereijken de bal op rechts en gaat er vandoor. Sander zet gepast voor doel waar Van Pol zijn voet tegenzet en Mertens heeft geen verhaal: 2 – 2.

We gaan rusten bij een 2 – 2 stand na een erg aangename, genietbare partij waarbij Pelt heel wat doelrijpe kansen de nek omwrong en Berg en dal de weinige kansen die het creëerde optimaal benutte. We mogen blij zijn dat we met deze tussenstand deze eerste time kunnen afsluiten. Ondertussen worden onze kelen gesmeerd in de fraaie accommodatie van Esperanza. We houden ons hart vast voor de tweede helft. Molenberghs voelt iets in zijn kuit schieten en blijft na de koffie binnen. Battista komt hem vervangen. Trainer Aziz wijzigt zijn tactisch plan en scheidsrechter Calluy fluit de tweede helft op gang.

We zijn nog maar amper op onze stoeltjes neergeploft wanneer we een snelle aanval van Pelt te zien krijgen. Mols haalt zwaar uit, maar wordt gelukkig afgeblokt. Berg en dal is meer in de wedstrijd gekomen en we vrezen dat Pelt zich wat vergaloppeerd heeft in de eerste helft. De match wordt nu meer en meer door onze jongens gecontroleerd en in de 60’ wordt Van Pol neergelegd. De vrije trap wordt door Vereijken naast getrapt. Berg en dal heeft zich duidelijk herpakt en in de 63’ is het Smeets die er van door gaat op rechts. Hij zet voor doel, maar Van Pol kan net niet bij de bal om binnen te trappen. Het middenveld wordt gedomineerd door Berg en dal en het vinnig Pelt van de eerste helft is verdwenen. Berg en dal begint terug te voetballen en de duels worden meer en meer gewonnen. In de 66’ komt Berg en dal weer dreigen van op rechts, zonder resultaat evenwel. Pelt countert gevaarlijk, maar bij de afwerking loopt het fout. In de 68’ legt Berg en dal de bal achter de Peltse verdediging. Vereijken sneller dan zijn rivalen en de uitgelopen doelman Mertens, neemt de bal mee, maar trapt dan te onbesuisd op het lege doel naast. In de 73’ krijgen we een luchtduel voor het doel van Pelt. Scheidsrechter Calluy fluit….strafschop. Ongeloof overal!!! We vragen ons af wat er gebeurd is. Na de wedstrijd wisten onze spelers eigenlijk ook niet waarom er gefloten werd. In Pelt zijn ze furieus want ze claimden ook een strafschop wegens handspel in een vroegere fase van de wedstrijd. Hoe dan ook, de bal gaat op de stip en Van Pol kwijt zich perfect van zijn taak en zet de 2 – 3 op het bord. Pelt strubbelt nog wat tegen, maar de panache is weg. Di Biniamu mikt van op links naast de verste winkelhaak. In de toegevoegde tijd kan doelman Lenaerts nog een schot van Di Bianiamu onschadelijk maken. Berg en dal wint gevleid deze moeilijke verplaatsing na een spannende wedstrijd. Pelt domineerde de eerste helft en liet de enorm rijpe doelkansen onbenut. Berg en dal nam het commando over in de tweede helft en won dank zijn een penaltycadeau van de scheidsrechter. Een gelijkspel zou een juistere weergave geweest zijn van deze aantrekkelijke partij. Maar…..we zijn uiteraard blij met deze zege.

Volgende week ontvangen we Schoonbeek Beverst, dat Geel klopte met 2 – 0. Er staat ons weer een zware dobber te wachten.

18/18 het sprookje blijft maar duren. Vandaag hing het wel aan een zijden draadje. We kijken uit naar volgende week zondag!

Tot dan,

Zij konden een vinnig Pelt toch nog over de knie leggen:

Lenaerts Yarne, Joris Dean, Appeltans Nicholas, Creemers Thomas , Bogaerts Dario (26’ Gevers Jeff (80’ Wouters Arne)), Voorn Ramon, Van Krunkelsven Jentl, Vereijken Sander Van Pol Thijs, Smeets Wouter en Molenberghs Jarno(46’ Battista Marco),

Overige bankzitter: Michiels Karim

Doelpunten: 10’ Vereijken: 0 – 1; 20’ Mols: 1 – 1; 28’ Gerritsen: 2 – 1 42’ Van Pol: 2 – 2; 74’ Van Pol: 2 – 3 (pen),

Gele kaarten: Smeets, Gevers en Voorn