Kat en muisspel in eindeseizoenswedstrijd.

Vooraf :
 Ranst staat op een respectabele 7de plaats in de klassering. In de heenronde beten ze in de tweede helft flink van zich af aan de Sportlaan. Berg en dal genoot van een weekje rust na het forfait van Leest. Het kan zich vanaf nu concentreren op de eindronde. Zijn er vandaag niet bij : Aziz Moutawakil, Remen. Molenberghs en Joris starten op de bank.

De wedstrijd zelf:
Er staan heel wat auto’s meer aan de Rantsesteenweg dan vorige zondag in Leest. Vandaag gaat de wedstrijd wel door. Het is zonnig en rond het veld was het windvrij, een heerlijk weertje om deze wedstrijd te volgen. Er zijn toch maar weinig supporters komen opdagen om naar deze wedstrijd te komen kijken. Scheidsrechter Fauconnier laat rond 15:00 aftrappen. De studieronde duurt lang, maar we hebben al meteen gezien dat het speelveld heel droog is, en de grasmat is zeer hobbelig! Het zou wel eens gevaarlijk kunnen zijn om voetkwetsures op te lopen. Berg en dal eist wel het meeste balbezit op in deze eerste minuten van de voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Voorn kan in de 14’ Delrock bereiken op rechts. Milo wint het duel met verdediger Celis en zet voor doel. Van Pol klimt hoger dan de Rantse verdedigers en kopt de 0 – 1 op het bord. Nog geen minuut later is Berg en dal weer gevaarlijk. Mo drijft mee naar voren en geeft gepast binnendoor mee met Delrock die zijn schot geblokkeerd wordt. Het spel hobbelt letterlijk en figuurlijk verder zonder noemenswaardige feiten. In de 28’ mag Delrock een hoekschop trappen van op rechts. De bal rolt voor de voeten van Slegers in de eerste zone en Lennert zijn schot wordt door kapitein Meeusen van de lijn getrapt. Bij Ranst stelt het voetbal niet veel voor. Ze trappen gewoon de bal naar voor of ontzetten met een wegtrapbal. De blauw-geel-witten kunnen de bal ook niet in eigen rangen houden, want onze spelers ontfutselen hen onmiddellijk het leer. Iets na het halfuur moet Delrock vervangen worden. Joris neemt zijn plaats in. Berg en dal speelt rustig de bal rond en houdt de bal in eigen rangen. Het moet er weinig moeite voor doen en het gaspedaal hoeft zelfs niet volledig ingedrukt te worden. In de 35’ steken de onzen nog eens een mooie aanval in mekaar en de bal komt bij Mo op links. Mo zet voor doel en Gevers kopt aan de eerste paal, voor de neus van Somers, de bal voorbij doelman Goris tegen de netten. 0 – 2 De wedstrijd lijkt gespeeld. Berg en dal probeert wel te combineren, maar het hobbelige (patattenveld) steekt hier wel een stokje voor. Berg en dal blijft heer en meester over dit heel zwakke Ranst. We noteren nog pogingen van Gevers en Van Pol, maar hun schot mist de nodige precisie. In de 40’ trekt Berg en dal nog eens ten aanval via Van Pol. Thijs ontdoet zich van een paar verdedigers op links en geeft mee met Gevers. Jeff passt tot bij Voorn, die meteen doorspeelt naar Van Pol die net naast het doel van Goris knalt. Terwijl we ons opmaken om onze dorst te gaan lessen onderneemt  Smeets nog een doelpoging. Zijn schot rolt centimeters voorlangs. We gaan rusten bij een 0 – 2 tussenstand na een eerste helft waarin het een kat en muisspel was tussen een goed voetballend Berg en Dal en een uitgebluste Rantse ploeg. Op geen enkel moment kon Ranst een vuist maken in deze eerste helft. We hopen maar dat er geen gekwetsten vallen in de resterende tweede helft op zo’n kurkdroog veld. De spelers weten amper waar de bal naar toe hotst en botst als het leer de grond raakt. We zijn amper op onze plaatsen of we zien Berg en dal al in de aanval. Smeets krijgt de bal in de 16 toegespeeld van een verdediger van Ranst en kan van dichtbij de 0 – 3 op het bord trappen. Mede door de slechte staat van het veld wellicht, trapt hij de bal naast het doel van Goris. In de 53’  na een mooie combinatie voorin, bereikt Smeets met een hakje Gevers, die meteen neergelegd wordt. Van Pol dient zich aan om de vrije trap te nemen. Hij plaatst de bal naast de rechterpaal in doel : 0 – 3. Berg en dal blijft de lakens uitdelen tegen een onmondig Ranst. Het kat en muisspel blijft ook in deze tweede helft voortduren. In de 61’ verliest Slegers achterin de bal en Jansen kan op doelman Lenaerts afgaan. Yarne redt, maar de bal rolt voor de voeten van de ingevallen Van Der Steen die naast trapt. Ondertussen blijven de aanvalsgolven van Berg en dal rollen, maar doelpunten vallen er niet tot dusver. Molenberghs mag in de 65’ Smeets komen vervangen. Bij een volgende aanval van Berg en dal, over vele stations, kan Molenberghs aanleggen, maar doelman Goris kan de bal uit de linkerhoek slaan. In de 69’ spurt Van Pol, na een één-tweetje met Molenberghs, voorbij De Corte en Meeusen. Net als hij wil afdrukken krijgt de bal een valse stuit en zo vliegt het schot naast. Amper seconden later zet Gevers van op links voor doel waar Van Pol weer present is. Thijs zijn schot wordt dit keer afgeblokt. In de 75’ noteren we de eerste echte aanval van Ranst van op links. De voorzet wordt door Van Der Steen op de lat gekopt. Stulens mag nog een kwartiertje meespelen. Hij vervangt Van Krunkelsven in de 75’. In de 79’ is Van Pol er van door op links. Hij troeft daar Somers af en trekt voor doel. Stulens is op the place to be, maar hij kan net niet bij de bal om binnen te leggen. In de 85’ mag Molenberghs een hoekschop nemen op links. Hij schildert de bal op het hoofd van Van Pol die de 0 – 4 op het bord kopt. Thijs heeft zijn hattrick beet.  Ranst probeert nog iets tegen te doen en probeert via de linkerflank aan te vallen. Bogaerts tackelt de Rantse aanvaller in de grote backlijn (op een correcte manier volgens ons, want hij speelde eerst de bal nog) en scheidsrechter Fauconnier fluit een penalty. Jansen laat de kans niet liggen en scoort de eerredder. Dit is meteen het laatste wapenfeit van deze “overbodige” wedstrijd.

Berg en dal won overdiend deze laatste uitwedstrijd tegen een uitgeblust Ranst dat zich op geen enkel moment in de match kon spelen. Berg en dal van zijn kant liet zien dat het terug gretiger is en won over verdiend deze wedstrijd op een moeilijk te bespelen veld.

Volgende week zijn we toe aan de laatste speeldag!!

We gaan alleszins nog genieten op deze “dag van de arbeid”.

We zullen er zijn!!

Tot dan!

Zij speelden kat en muis met Ranst :

Lenaerts Yarne, Bogaerts Dario, Slegers Lennert, Appeltans Nicholas, Voorn Ramon, El Idrissi Mo, Van Krunkelsven Jentl (75’ Stulens Gilles), Van Pol Thijs, Smeets Wouter(65’ Molenberghs Jarno), Gevers Jeff en Delrock Milo (31’ Joris Dean).

Overige bankzitters : Mombaerts Brecht (doelman),

Doelpunten : 14’ Van Pol : 0 – 1; 35’ Gevers : 0 – 2; 53’ Van Pol : 0 – 3;
                      85’ Van Pol : 0 – 4; 87’ Jansen : 1 – 4