Vooraf:
Berg en Dal trekt vandaag naar Ranst, één van de slechtste velden die je in eerste provinciale tegen komt, zonder de geschorsten Voorn en Vereijken. Zonder zelf te spelen deden we afgelopen zondag een goede zaak. Hopelijk kunnen we dit voordeel behouden want in het weekend dat het mosselfeest gehouden wordt kwamen we bijna altijd met de 3 punten naar huis. Battista staat na weken afwezigheid van uit het niets terug in de basis. Bogaerts, Gevers en El Idrissi daarentegen starten op de bank.
Ranst strijdt voor het behoud en kan een driepunter goed gebruiken.

De wedstrijd zelf:
Onze jongens beginnen gretig aan de wedstrijd en na 5 minuten mag Battista centraal voor doel een vrije trap nemen. Hij knalt op de vuisten van de doelman.Een minuut later mag Ranst net voorbij de middenlijn een vrije trap nemen vanop rechts. De bal wordt achter de verdediging aan de tweede paal gedropt. Er ontstaat geharrewar voor het doel, de bal rolt tot bij Lenaerts die de bal in de voeten van een Ranstse speler duwt. Die tikt de bal via de hand van Lenaerts in doel. Wat je op deze onbespeelbare akker niet mag laten gebeuren is snel achter komen maar het gebeurt toch. 1-0
Ranst plooit massaal terug en teert op de counter. Onze jongens zijn aangeslagen en brengen er weinig van terecht. Combinatie voetbal is op deze akker onmogelijk en de bal stuitert over het veld dat het een lieve lust is. We zijn al een halfuur ver als de Ranstenaren een hoekschop mogen nemen. Lenaerts komt uit maar gaat onder de bal door, deze wordt op doel gekopt waar (Van Aerschot denken we) de bal op de lijn weg kegelt. Een kwartier later is het rusten geblazen. Op de eerste 5 minuten na speelde onze jongens zowat de slechtste 1ste helft van ganse het seizoen. We lijken het voetballen wel verleerd wat op dit veld geen verrassing is. Voorn en Vereijken worden vandaag node gemist centraal op het middenveld. Ranst kwam via een soft doelpunt te gemakkelijk op voorsprong. We hopen op een betere 2de helft.

De donderpreek van coach Houben lijkt zijn effect niet te missen want onze jongens vliegen er meteen in. Na 10 minuten spelen hangen de bordjes in evenwicht. Appeltans kan van op links voor doel trekken. Van Pol kan er zijn hoofd tegen zetten en geholpen door een grabbelende Ranstse doelman staat het 1-1. De snelle gelijkmaker is wat we nodig hadden. Berg en Dal verhoogt de druk zonder dat dit voorlopig kansen oplevert. Op het uur onderschept Vankrunkelsven een Ranstse aanval. Gevaar geweken denk je dan maar Yentl speelt te kort terug op Lenaerts. Een Ranstse speler kan de tip van zijn schoen tegen de bal zetten en verslaat zo een verraste en kansloze Lenaerts. Een laat nieuwjaarscadeau voor Ranst en we staan 2-1 achter.

Berg en dal is aangeslagen en niets lukt nog. Het is de thuisploeg die nog voor gevaar zorgt. De Ranste speler, Jansen, laat Remen en Vankunkelsven ter plaatse en snelt alleen op Lenaerts af maar hij schiet het leer tegen de paal.

We zitten ondertussen al diep in blessuretijd als Molenberghs centraal voor doel een vrije trap mag nemen. De laatste mogelijkheid om nog een punt uit de brand te slepen. Zijn vrij trap zeilt via een Ransts hoofd net naast het doel. Dit was het laatste wapenfeit van deze wedstrijd.

Berg en Dal speelde ver onder zijn niveau op een veld dat 1ste provinciale onwaardig was.

Omdat ook naaste achtervolgers (Tisselt 0-4 verlies en Heikant 1-1) punten lieten liggen valt de schade nog mee, al werd er een unieke kans verprutst om verder uit te lopen met nog een wedstrijd in te halen.

Volgende week zal er uit een ander vaatje moeten getapt worden tegen Mariekerke-Branst.