Berg en Dal is de oververdiende derbywinnaar.
Vooraf:
Berg en Dal maakt vandaag de moeilijke verplaatsing naar Retie.
Na een moeilijke periode lijkt Retie terug in betere doen met twee opeenvolgende overwinningen.Op Vankrunkelsven na is iedereen present. Mo El Idrissi valt als 16de man af.

De wedstrijd zelf:
We beginnen de wedstrijd met een minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van clubicoon Fons Van der Auwera. De aftrap is nog maar net gegeven of het is al prijs: Appeltans stuurt Smeets in het straatje en deze levert een perfecte voorzet af op het hoofd van Van Pol. Thijs knikt na 2 minuten de 0 – 1 al op het scorebord. Van een droomstart gesproken. De vreugde is van korte duur want in de 13de minuut lijden we balverlies in het middenveld. De snelle Dierckx snelt alleen op Lenaerts af. Zijn zacht schot weet Lenaerts toch te verschalken voor de 1 – 1. Onze jongens reageren meteen bij balverlies van Retie. Van Pol speelt Molenberghs vrij de 16. Jarno schiet vanuit de draai op de paal. Na 21’ wordt Appeltans afgetroefd door Dierckx. Deze snelt weer alleen op Lenaerts en werkt feilloos af. Het staat 2 – 1. Berg en Dal is even aangeslagen: 2 ballen tussen de palen en 2 tegendoelpunten van Retie. In de 35ste minuut komt Vereijken alleen schuin voor doel. Veraghtert redt met een voetveeg. Even later kopt Van Pol aan de 2de paal een voorzet van Molenberghs op de keeper. Een gelijkmaker voor de rust zou ideaal en verdiend zijn. In de 41ste minuut krijgt de Retiese verdediging de bal niet ontzet. De bal belandt bij Voorn die de vrijstaande Van Pol aan speelt. Thijs hangt de bordjes weer in evenwicht: 2 – 2.

Dit is meteen ook de ruststand. Hopelijk maken we de klus in de 2de helft verder af. We zijn amper twee minuten terug bezig als onze rood-groenen een hoekschop mogen nemen. Remen wordt aan de 2de paal uit het oog verloren en kopt Berg en Dal op hoekschop van Molenberghs op voorsprong. We hebben de match stevig in handen en willen het nu echt afmaken. Voorn kopt een voorzet van Molenberghs net naast het doel. Joris knikt een strakke voorzet van de ingevallen Battista over doel. Na 58’ krijgen we centraal  voor doel een vrije trap na een fout op Van Pol. Battista zet zich achter de bal, maar Veraghtert ranselt de bal uit zijn doel in hoekschop. Bij de aansluitende hoekschop springen Remen en Van Pol samen naar de bal. De bal rolt voor de voeten van Joris, die van kortbij de 2 – 4 tegen de touwen tikt. Berg en dal speelt een sterke tweede helft en Retie komt er niet meer aan te pas. Voorn, Vereijken en Molenberghs heersen over het middenveld. In de 75kopt Van Pol de bal, op voorzet van Battista in de armen van Veraghtert. Eén minuutje later kan Gevers vanuit de kluts een counter opzetten. Jeff kan zich niet van zijn tegenstrever ontdoen en besluit naast het doel. Vijf minuten voor tijd snelt Van Pol van op links er van door. Hij legt de bal terug tot bij Molenberghs, die alleen voor doel op Veraghtert knalt. We zitten al diep in de blessuretijd als Retie nog eens een aanval opzet! Van Dael schiet van op de 16 onhoudbaar binnen. Het staat 3 – 4. Scheidsrechter Lemmens fluit daarna onmiddellijk af. Gelukkig hadden we een dubbele voorsprong, anders zouden we in Retie met een zuur en wrang gevoel vertrokken zijn.

Berg en dal wint oververdiend deze derby. Het speelde een sterke wedstrijd en vooral de tweede helft was oerdegelijk. De score had hoger moeten en kunnen oplopen met enkele gemiste open kansen. Dit had ons nog zuur te staan kunnen komen.

Volgende week geen competitievoetbal, wel de halve finale van de beker van Antwerpen, in eigen stadion tegen de ongenaakbare leider in 4de provinciale A Kalfort Puursica. Op 26 februari volgt dan de topper tegen Heikant Berlaar.

Dank U wel Dimitri voor het verslag!!

Zij trokken oververdiend het laken naar zich toe:
Lenaerts Yarne, Remen Kurt, Appeltans Nicholas, Bogaerts Dario, Voorn Ramon, Vereijken Sander, Wouters Arne (46’Battista Marco), Molenberghs Jarno, Joris Dean, Smeets Wouter (76′ Gevers Jeff), Van Pol Thijs

Overige bankzitter : Wagemans Tom, Van Aerschot Sam
Doelpunten: 2’ Van Pol: 0 – 1; 13’ Dierckx: 1 – 1; 18’ Dierckx: 2 – 1; 41’ Van Pol 2 – 2; 47’ Remen: 2 – 3; 58’ Joris: 2 – 4; 93’ Van Dael: 3 – 4