Berg en dal wint de eerste uitwedstrijd van 2023!

Vooraf:
’s Gravenwezel – Schilde is een promovendus die zich via de eindronde een plaatsje in eerste provinciale afdwong. Ze wonnen tot hiertoe vier maal, speelden 5 keer gelijk en gingen zes keer de boot in. In de laatste 5 wedstrijden behaalden ze wel 10 punten, waaronder een zege op het veld van De Kempen. Berg en Dal is hopelijk bekomen van de letterlijke uitschuiver tegen De Kempen. Het nam al revanche in de bekerwedstrijd tegen Antonia, door een klinkende 4 – 0 overwinning. Voorn is opnieuw van de partij, net zoals Bogaerts! Joris, Battista ontbreken op het appel en Wouters is geel geschorst.

De wedstrijd zelf:

We zijn nog eens compleet om naar deze wedstrijd gaan te kijken!! Deze tweede seizoenshelft is wel heel belangrijk voor iedereen die met Berg en Dal begaan is. Hopelijk begint Berg en dal deze inhaalwedstrijd op een positieve manier! We vonden gelukkig nog een parkeerplaats ergens langs de kant en trokken dan naar het voetbalcomplex in Schilde. Groot was onze verbazing als we vaststelden dat er enkel maar bekende supporters te zien waren. Heel weinig volk op de eerste voetbalafspraak van het nieuwe jaar. Scheidsrechter Serckx, liet de wedstrijd starten rond de klok van 14.30. De eerste tien minuten stelde weinig of niets voor maar we zien wel dat Berg en dal het meest in balbezit is! Het kleine veld in Schilde nodigt ook niet uit om verre voorzetten te trappen. De studieronde eindigt wanneer Molenberghs van op rechts een voorzet trapt! Van Pol kan er aan de tweede paal zijn hoofd tegen zetten maar hij kopt net over het doel van De Bruin. Een minuutje later is het Vereijken die enkele ‘s Gravenwezelse spelers in de wind zet, maar dan over het doel van De Bruin knalt. Berg en dal tikt rustig, soms te rustig, de bal rond en speelt in een erg laag tempo. De bal wordt te veel achteruit gespeeld en de vlijmscherpe aanvallen blijven uit! Het kleine speelveld zorgt er voor dat alles compact bij elkaar zit en combineren blijft een moeilijke zaak. Net als we dit noteren, zien we een vlugge, snedige aanval van Berg en Dal. Smeets of Vereijken steken de bal in één tijd door tot bij Van Pol die schuin voor het doel, meteen zwaar uithaalt en de netten doet trillen. De Bruin is kansloos tegen dit goed gekadreerd schot! Het staat 0 – 1. Na dit doelpunt klit alles weer samen in het middenveld en soms wanen we ons in een miniemenwedstrijd! Alles op een hoopje en met zijn tienen op en rond de bal. In de 35’ is Vereijken er vandoor op links en smijt de bal voor doel! Van Pol zet er zijn hoofd tegen, maar de bal wordt in hoekschop gedevieerd. Na de aansluitende hoekschop komt Molenberghs opnieuw bij de bal. Jarno gaat voorbij zijn rivaal en kan van tegen de doellijn gepast terugleggen tot bij Voorn die van binnen de grote backlijn naast het doel van De Bruin trapt. Net voor de rust kan Van Pol de bal heroveren bij het uitverdedigen. De bal komt bij Gevers die hem goed voortrekt, maar Thijs schiet in het zijnet.

We gaan rusten bij een 0 – 1 stand, na een eerste helft waarin we weinig academisch voetbal te zien kregen. Het tempo lag vrij laag en het kleine veld zorgde er voor dat alle spelers dicht bij elkaar moesten opdraven, zodat er weinig tijd was om de bal te spelen. We hopen toch op een betere tweede helft. De kantine was helemaal bevolkt door Berg en Dal supporters, op enkele uitzonderingen na!! Zo weinig volk voor een wedstrijd in eerste provinciale hebben we nog niet gezien. Berg en dal heeft nog maar amper afgetrapt of Van Krunkelsven stuurt een prachtige pass tot bij Molenberghs op rechts. Jarno kan doorgaan maar zijn schot wordt afgeblokt. We zijn in de 50’ als Van Krunkelsven van op links tot tweemaal toe een voorzet kan afleveren! De tweede is meteen goed en Van Pol kan doelman De Bruin opnieuw vloeren en de 0 – 2 op het bord doen flikkeren. Om de vijf minuten gebeurt er wel iets op het veld. In de 55’ zet Vereijken voor, Van Pol kan er niet goed bij en kopt te zwak op doel. Even later bedient Thijs Gevers! Jeff kan van op de grote backlijn vrij aanleggen, maar de goed uitgekomen doelman kan redding brengen. Berg en dal wil de derde treffer op het scorebord en dreigt met een regelmatigheid van een klok langs verschillende spelers. We zijn net een uur bezig als ’s Gravenwezel-Schilde voor het eerst een hoekschop kan afdwingen. De bal rolt voor de voeten van Laureyssens die van dichtbij hoog over het doel van Lenaerts trapt. In de 64’ zien we Van Krunkelsven naar de achterkant van zijn bil tasten en Jentl moet vervangen worden. We hopen dat het niet te erg is. Mo komt hem vervangen. Mo laat zich al direct gelden en zet een aanval op met Molenberghs. Jarno trekt van op rechts voor doel, maar het schot van Van Pol wordt weer afgeblokt. Vanaf nu trekt ’s Gravenwezel- Schilde het tempo op en Berg en dal kruipt achteruit. Bij een doorsteekpas is Smets sneller op de bal dan onze uitgelopen doelman Lenaerts, maar gelukkig mist het schot alle richting. Een kwartier voor tijd kan Gevers nog eens aanleggen, maar ook dit keer kan de keeper zijn schot onschadelijk maken. ’s Gravenwezel- schilde predikt nu meer en meer de aanval en in de 80’ zet Smets voor doel. De ingevallen Folla kopt van dichtbij naast. Berg en dal moet de laatste minuten lijdzaam toezien hoe de wit-zwarten de wedstrijd in handen nemen en proberen de aansluitingstreffer te realiseren. Onze verdediging geeft geen krimp en het is Mo die in de 90’ alleen voor doel komt. Doelman De Bruin kan in hoekschop werken. Scheidsrechter Serckx laat nog enkele minuten overspelen, maar het blijft bij een verdiende 0 – 2  overwinning voor Berg en Dal.

Terwijl we naar de auto stappen horen we op het terrein de vreugdekreten van de spelers. Zij hebben het jaar goed ingezet.

Volgende week zaterdag zijn we te gast in Herselt!!