Berg en dal zet 2024 in met een deugddoende zege.

Vooraf

Schoonbeek Beverst bekleedt momenteel een 6de plaats in het klassement met 26 punten. In hun thuiswedstrijden lieten ze nog maar 8 keer tegenscoren, maar ze konden zelf ook maar 12 maal tot een doelpunt komen. Bij Berg en dal kwam de winterstop als geroepen, want bij vele spelers was het vet van de soep na een geweldig seizoen tot dusver. De zondagnamiddagwedstrijden werden tot nu toe allebei verloren. (zepperen-brustem en beerschot). We hopen dat hier een kentering in komt. Appeltans is vandaag geschorst, Gevers is gekwetst en Bogaerts valt naast de selectie.

De wedstrijd zelf:

De supportersbus is weer op post en meegereisde supporters komen volmondig de spelers op een positieve manier aanmoedigen. Top. Voor aanvang van de wedstrijd kwam prins Carnaval de aftrap geven. Berg en dal was vandaag volledig in rode uitrusting. We hopen dat ze even vurig zijn als hun outfit. Scheidsrechter van dienst is de heer Steegen. De wedstrijd is nog maar net op gang gefloten of Berg en dal laat zich onmiddellijk gelden. De bal belandt op links bij een frivole Smeets die voor doel zet. Van Pol klimt hoger dan zijn verdediger en kopt onhoudbaar binnen. We spelen amper twee minuten. Schoonbeek Beverst laat zich niet ontmoedigen en zij trekken onmiddellijk na de openingstreffer ten aanval. Roland kan na een mooie Beverse combinatie aanleggen en Lenaerts kan nog net de bal van onder de lat in hoekschop tikken. Beverst blijft continu druk zetten op Berg en dal maar dat gaan ze niet kunnen volhouden. Beverst blijft de aanval prediken en bij onze verdediging is het nog zoeken naar de juiste afspraken en automatismen. Beverst voetbalt zeer goed mee en in de 8’ kan Van Krunkelsven in laatste instantie Quarem van een doelpunt houden door het schot van de op rechts vrijgespeelde aanvaller te blokkeren. Berg en dal laat zich ook niet onbetuigd en Smeets kan in de 10’ na een persoonlijke actie, op doel trappen. Zijn schot wordt in hoekschop gewerkt. Het spel gaat goed over en weer en de vinnige spelers van Beverst proberen de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar het lukt hun voorlopig nog niet. De bal wordt op het kunstgras door de onzen rustig rondgespeeld en we creëren af en toe kansen. We zijn al half weg deze eerste helft wanneer Molenberghs een reuzekans krijgt voorgeschoteld. Jarno krijgt de bal toegespeeld in de 16, maar knalt recht op doelman Bastiaens. Niet veel later wordt de doelman opnieuw op de proef gesteld nadat Smeets van op links op doel trapt. De Beverstse doelman zweeft de bal uit de rechterhoek. Beverst laat zich aan de overkant ook niet onbetuigd en de jonge verdediger Vannitsen trapt van op links net naast het doel van Lenaerts. Na 27’ zet Van Pol zich goed door op links en kan van tegen de doellijn voortrekken. Voorn is paraat voor doel maar kopt de bal over. Aan de overkant is Quarem weg, maar zijn knal wordt door Lenaerts onschadelijk gemaakt. In de 32’ kruipen we door het oog van de naald bij een misverstand in de verdediging. Roland staat zomaar alleen voor Lenaerts, maar trapt de bal op de paal.

Deze evenwichtige eerste helft wordt veelal in het middenveld afgespeeld. Scheidsrechter Steegen fluit na 45’ de eerste helft teneinde. We zijn er echt niet rouwig om want alhoewel de temperatuur boven 0 is voelt het hierbuiten toch veel kouder aan. We gaan rusten bij een 0 – 1  voorsprong na een heerlijk kopbaldoelpunt van Van Pol. We zullen nog moeten scoren in de tweede helft, want we vrezen dat Beverst in staat is om tegen te prikken. We hebben in de bomvolle kantine van Schoonbeek Beverst ons wat kunnen opwarmen en terwijl we ons naar de overkant begeven heeft de scheidsrechter de tweede helft al op gang gefloten. Beverst aast op de gelijkmaker en komt zeer gedreven uit de kleedkamers. In de 55’ creëert Beverst weer een goede mogelijkheid, maar onze doelman Lenaerts is heel goed wakker vandaag en kan ontzetten. Even later is het weer alle hens aan dek achterin. Een voorzet van op links wordt door Nicolas met het hoofd verlengd, maar Lenaerts is bij de pinken. Ondertussen moeten we even beschutting zoeken voor de snipsneeuw die er regelmatig neervalt. In de 54’ komt Joris Ben Ziane aflossen. Creemers verhuist naar de rechterflank en Joris komt naast Remen centraal in de verdediging. Schoonbeek Beverst aast op de 1 – 1, maar in de 57’ komt er een tegenaanval van Berg en dal van op links. Smeets zet voor doel, tot voorbij de 2de paal. De bal komt bij Molenberghs die in één tijd lateraal voor doel zet en Van Pol staat uitstekend gepositioneerd en kan de 0 – 2 binnen koppen. Een domper voor het goed spelend Beverst maar een hartverwarmend gejuich langs Berg en dal kant. Schoonbeek Beverst laat het niet koud worden want in de 59’ wordt een scherpe voorzet door de inglijdende Nicolas op een haar na gemist en kan Lenaerts redding brengen. Beverst is in deze tweede helft veel bij de bal en kan regelmatig voor het doel van Berg en dal dreigen, maar tot scoren komen ze niet. Berg en dal krijgt nu meer controle over de wedstrijd en het kan rustig de bal rond laten gaan. In de 75’ kan Voorn een voorzet met het hoofd verlengen, maar doelman Bastiaens kan de bal over de deklat, in hoekschop werken. Even later mag Berg en dal nog een hoekschop nemen op rechts door Molenberghs. Jarno plaatst de bal keurig voor doel en Creemers kopt de bal gekruist in de linkerhoek binnen. Doelman Bastiaens heeft geen schijn van een kans. De geruststellende 0 – 3 staat op het bord.. Bij Schoonbeek Beverst is de veer gebroken en Berg en dal kan meer ontspannen de slotfase van deze wedstrijd ingaan. In de 82’ komt Van Pol na een vrije trap verrassend bij de bal dicht aan de eerste paal, maar hij kan niet afwerken. In de slotminuten moet Lenaerts toch nog aan de bak wanneer Nicolas inkopt. Even later moet Yarne nog een schot uit de rechterhoek zweven. Scheidsrechter Steegen laat niet veel overspelen en fluit uiteindelijk de wedstrijd ten einde. De vreugde in het Berg en Dalse kamp is groot. Berg en dal won overtuigend tegen een zeer degelijke tegenstander. Schoonbeek Beverst bood meer weerwerk dan dat de 0 – 3 laten vermoeden. Het is niet voor niets dat ze op een zesde plaats gerangschikt staan in het klassement. Bij Berg en dal waren de batterijen bij de spelers weer opgeladen en dat was in deze eerste competitiewedstrijd van 2024 duidelijk te merken.

Zondag krijgen we Betekom over de vloer als de weergoden het toelaten.

We zijn er zeker van dat we daar een sterke prestatie zullen neerzetten.