Berg en Dal gaat deze namiddag op bezoek bij Schoonbeek-Beverst , de nummer zes in het klassement. De tegenstandard telt momenteel zesentwintig punten uit zestien wedstrijden. Ze scoorden vierentwintig doelpunten en kregen er achttien binnen.

Schoonbeek-Beverst heeft als stamnummer 2727. Hun clubkleur is Groen met een witte ster op de uitrusting en in het logo. Ze spelen sinds vorig seizoen in de Nationale reeksen en eindigden op de elfde plaats. Daarvoor speelden ze sinds 1987 in de provinciale reeksen nadat ze vooral in het toenmalige vierde klasse en één seizoen in derde klasse uitkwamen.

De laatste vijf wedstrijden pakten ze net als ons een negen op vijftien. Ze wonnen tegen Beerschot (1-0) en Diest (0-3). Verloren tegen Sint-Lenaarts (0-3) en Pelt (2-1) en wonnen de laatste wedstrijd voor de winsterstop tegen Witgoor met 1-0.

De heenwedstrijd eindigde op 2-1. Vereijken bracht ons op het halfuur op voorsprong , een paar minuten nadien verdubbelde Voorn onze voorsprong. In het begin van de tweede helft lukte Berben de aansluitingstreffer en het bleef zo 2-1.

Topschutters zijn: Tom Roland (7), Jamal Aabbou (6), Jason Nicolas (3), Jelle Quarem (3), Zakaria El Mansouri (2), Geert Berben (1) , Dimitri Wagemans (1) en Joren Paulus (1).

Schoonbeek-Beverst – K Berg en Dal VV op zondag 14 Januari 2023 om 14h30.
Locatie: Sportpark Hereveld, Herveld 9 Bilzen