Fel bevochten, maar verdiende zege in het Vossekot !!
Vooraf :
Retie staat op een gedeelde achtste plaats met 4 punten, zoals je in de voorbeschouwing kon lezen. Ze willen in deze derby Berg en dal warm ontvangen.
Bij Berg en dal zijn ze zich bewust van deze “moeilijke” verplaatsing naar Retie. Van Pol zit terug op de bank! Bogaerts ontbreekt op het appel. Zijn plaats wordt ingenomen door Vankrunkelsven op de rechtsachter, Appeltans is de linkerverdediger van dienst.

De wedstrijd zelf:
De temperaturen blijven aangenaam op deze laatste septemberzondag. We hopen dat we een interessant duel te zien krijgen tussen beide ploegen. De scheidsrechter laat de onzen aftrappen nog voor 15 uur.
Berg en dal trekt onmiddellijk en resoluut naar voor, maar Retie kan al na twee minuten gevaarlijk counteren: 4 tegen 3 na balverlies op het middenveld. Gelukkig wordt dit niet goed uitgespeeld door Retie en kan Berg en dal erger voorkomen. In de 10’ krijgen we aan de overzijde een eerste hoekschop van op rechts. Molenberghs trekt de bal mooi voor doel waar Rommes de bal ontzet! Smeets kan op de rand van de grote backlijn op doel knallen, maar zijn schot wordt afgeblokt. De bal komt in de voeten van Appeltans die aanlegt, maar ook zijn poging strandt op een Retiese verdediger. Het blijft uitkijken voor de snedige tegenaanvallen van de “blauwen” en in de 24’, na hoekschop van Berg en dal, zet het weer een splijtende counter op.  Retie speelt de tegenaanval weer niet goed uit en  gelukkig is Remen bij de pinken en kan de bal heroveren. We zijn dus gewaarschuwd. Berg en dal heeft veel balbezit maar echt dreigen voor de kooi van Veraghtert heeft het tot nu toe nog niet kunnen doen. In de 27’ lijkt er verandering in te komen. Molenberghs neemt snel een vrije trap op rechts tot bij Mo El Idrissi! Mo passt tot bij Gevers in de 16. Jeff draait rond Keersmaekers maar zijn schot(je) mist de nodige kracht om doelman Veraghtert te verontrusten. Op het halfuur wordt een Retiese voorzet vanop links in doel getrapt, maar de assistent-scheidsrechter vlagt voor buitenspel. We komen hier goed weg Het spelbeeld verandert nauwelijks in deze kansarme eerste helft. In de 42’ levert balverlies in het middenveld weer gevaar op! Pauwels stuurt de bal tussendoor tot bij Van Herck! Onze doelman Lenaerts kan de bal nog met het been beroeren, maar ook Van Herck rolt over de grasmat! Heel de Retiese aanhang claimt een strafschop, maar de scheidsrechter wuift dit terecht weg. In het slot van deze eerste helft krijgt Smeets de kans om uit te halen! Wouter viseert de verste hoek, maar doelman Veraghtert zweeft de bal uit het doel. De rebound van Joris belandt op de paal.

We gaan rusten bij een 0 – 0 tussenstand na een eerste helft waarin Berg en dal wel het meeste balbezit had, maar moeilijk kansen kon afdwingen. (op deze laatste aanval na) De onzen waren niet dreigend genoeg maar het was niet makkelijk kansen te creëren tegen deze versterkte burcht van Retie. Het blijft toch uitkijken en attent te zijn voor de snelle tegenaanvallen van de thuisploeg!
Bij de rust komt Van Pol in de ploeg en mag Mo gaan rusten.
Berg en dal vliegt er meteen in en drukt Retie achteruit.
Molenberghs kan in de 47’ al meteen een  gepaste voorzet afleveren! Broeckx kan voor de neus van Van Pol ontzetten na de zoveelste hoekschop voor Berg en dal. Even later probeert Smeets over de doelman te lobben, maar de uitvoering is niet perfect en Veraghtert kan de bal makkelijk onder controle krijgen. Berg en dal duwt het gaspedaal verder in en in de 51’ spurt Molenberghs in de diepte! Hij kan links voor doel, doelman Veraghtert omspelen, maar hij besluit uit een scherpe hoek in het zijnet. Berg en dal blijft Retie onder druk zetten en in de 53’ knutselen de rood-groenen weer een degelijke aanval in mekaar! Aziz Moutawakil in combinatie met Smeets en Gevers op rechts, laten verdedigers Schuermans en Keersmaekers het wit van hun ogen zien. De ultieme voorzet van op rechts vliegt tegen de arm van Schuermans, maar ook hier fluit de scheidsrechter geen penalty. Berg en dal blijft de ene na de andere aanval produceren en is in deze tweede helft wel echt dreigend voor het doel van Retie! Voorlopig mist de laatste pass of schot het beoogde effect. De aanvalsgolven houden niet op en bij één van deze aanvallen schildert Molenberghs de bal op het hoofd van Van Pol die van dichtbij de 0 – 1 op het bord kopt. Het wordt ei zo na 0 – 2 na vrije trap van Molenberghs. Verdediger Rommes werkt bijna in eigen doel. In de 69’ komt Retie voor het eerst in de buurt van Lenaerts!! Een voorzet van op rechts komt voor doel en de bal blijft hangen tussen onze drie verdedigers! Zij krijgen de bal niet weggetrapt en Hermans trapt de 1 – 1 binnen. Berg en dal is enkele minuten het noorden kwijt en het spel hangt hierna met haken en ogen aaneen. We vinden mekaar niet meer, kortom het loopt voor geen meter meer! Stilaan maar zeker herpakken de onzen zich en knokken zich terug in de match. Er komt terug vuur  in de ploeg en we trekken  weer ten aanval! Molenberghs trapt in de 76’ zijn zoveelste hoekschop van op links! Joris zet er zijn hoofd tegen en de bal vliegt voorbij iedereen in doel. De verdiende 0 – 2 staat op het bord. Dean maakt tot hiertoe in elke match zijn doelpunt. Dit is meteen ook de laatste hoekschop die Molenberghs trapt want even later moet hij noodgedwongen vervangen worden door Slegers. Berg en dal blijft domineren en in de 85’ knalt Gevers na hoekschop van op rechts over het Retiese doel. Berg en dal probeert alles rustig onder controle te houden en blijft het spel goed van links naar rechts verleggen. Ze spelen de bal goed rond en even voor affluiten gaat Rommes met zijn voet vooruit vol op Gevers af!! De scheidsrechter geeft hem onmiddellijk rood. Gelukkig lijkt het niet al te erg voor Jeff en kan hij nog verder spelen. Berg en dal wint deze derby maar heeft wel veel inzet en zweet gekost om deze versterkte burcht in te nemen.

Berg en dal speelde weer maar eens een meer dan degelijke partij en kan fier terugblikken op een 10/12. We pakken vandaag geen enkele gele kaart en dat is ook zeer positief.
Volgende week ontvangen we Kontich, een ploeg die samen met Geel de derde plaats inneemt!

Dat beloofd een spannende partij te worden.
We zullen er zijn, U toch ook.
Tot dan!!

Zij kregen Retie toch nog op de knieën:
Lenaerts Yarne, Van Krunkelsven Jentl, Voorn Ramon, Remen Kurt, Appeltans Nicolas  Alajdi El Idrissi Mo (46’ Van Pol Thijs) , Joris Dean Gevers Jeff, Moutawakil Aziz, Molenberghs Jarno(82’ Slegers Lennert), Smeets Wouter.
Overige bankzitters : Mombaerts Brecht, Verbeeck Mitu
Doelpunten :  64’ Van Pol : 0 – 1; 69’ Hermans : 1 – 1; 76’  Joris : 1 – 2;
Geel gevaar :
1. Smeets, Appeltans

Topscorers Berg en Dal : 12 doelpunten  /  tegengoals : 3
4. Van Pol, Joris
2. Gevers
1. Voorn, Verbeeck

Clean sheets : 1