Topwedstrijd boeit van de eerste tot de laatste seconde.

Vooraf:
Termien stak de tweede periodetitel op zak en staat in het klassement eigenlijk op kop. In de heenronde had het heel wat aarde in de voeten om Termien over de knie te leggen. Termien wil promoveren en zal met een thuiszege vandaag een stap in de goede richting zetten. Berg en Dal verloor in 2024 nog niet. Voor deze topper kan trainer Aziz rekenen op de ganse kern. We zijn benieuwd wie aan de wedstrijd zal starten. Bij Berg en dal wil men hun huid duur verkopen. We hopen stiekem op een driepunter.

De wedstrijd zelf:

De supportersbus is goed gevuld vertrokken richting Genk, en ook talloze andere supporters wilden onze jongens komen aanmoedigen in deze topmatch van Derde Nationale B. Wanneer we in Termien aankwamen was het een volkstoeloop van jewelste. Iedereen zou en wou er blijkbaar bij zijn. Terecht.

Scheidsrechter Vanden Eede fluit de wedstrijd iets na 15:00 op gang. We zijn nog maar 2’ ver als men Dauwe op rechts de diepte in stuurt. Hij kan uit een scherpe hoek nog op doel trappen, maar de bal gaat voorlangs. Even later knalt Degeling op de goal, maar Lenaerts laat zich niet verrassen. In de 7’ minuut noteren we de eerste knappe aanval van Berg en dal. Battista met een crossbal die door Molenberghs slim wordt doorgelaten komt bij Bogaerts op rechts. Dario trekt voor doel waar Vereijken de bal kan doorkoppen tot bij Van Pol. Thijs kan er zijn voet nog tegenzetten maar doelman Valkeneers redt. Er zit heel wat tempo in de wedstrijd en het gaat goed over en weer. Het “kleine” veld ligt er allesbehalve goed bij, maar beide ploegen proberen hun beste voetbal boven te halen. In de goed gevulde tribune kan je de spanning al voelen, wat moet dat dan op het veld niet zijn?? In de 16’ rolt Opdekamp heel de verdediging op, aan de  linkerzijde en kan van tegen de doellijn terugleggen. Gelukkig is er niemand pinken om af te werken. Het is uitstel van executie want in de 18’ komt de bal bij Carvalho, iets buiten de grote backlijn. Hij wordt door onze verdediging belaagt, maar hij kan met een subtiele toets de bal meegeven met de doorspurtende Stefani die Lenaerts geen schijn van een kans geeft. 1 – 0.

Bij Berg en Dal laten ze de koppen niet hangen, maar ze blijven zich goed manifesteren in deze topwedstrijd. Ze zitten kort op de bal en Termien moet lijdzaam toezien dat Berg en dal regelmatig komt dreigen voor het doel van Valkeneers. In de 24’ schiet Joris, na een hoekschop, uit de draai naast. Het tempo ligt hoog en Berg en dal komt meer bij de bal. Battista levert een schot af in de 33’, maar doelman Valkeneers is present. Van Krunkelsven kan na hoekschop, van in de 16, de bal niet door een bos van spelers getrapt krijgen en weg is de kans. Berg en dal voelt dat er meer in zit en blijft aanvallen. In de 34’ kan Molenberghs een mooie voorzet afleveren van op rechts. Van Pol enigszins nog gehinderd door Janssen kan op doel koppen, maar Valkeneers kan de bal nog over de deklat in hoekschop duwen. De aansluitende hoekschop van op links wordt ontzet door de verdediging, maar Vereijken kopt de bal terug in de grote backlijn, waar twee verdedigers de bal met het hoofd beroeren. De bal valt voor de voeten van Van Pol, die van dichtbij de verdiende gelijkmaker binnentrapt. 1 – 1. Net voor de rust moet Lenaerts nog attent zijn, bij een uithaal van Stefani. We gaan rusten bij een 1 – 1 tussenstand, na een eerste helft die voorbij is gevlogen. Het hoge tempo, de snelle balwisselingen, pittige duels, kruiden deze wedstrijd tot een aangenaam en spannend kijkstuk. Berg en dal speelde wel met de wind in de rug en we hopen dat ze nog genoeg fysieke kracht bezitten om er een degelijke tweede helft van te maken. We konden moeilijk aan drinken geraken tijdens de rust want de kantine zat afgeladen vol. Dezelfde 22 spelers dienen zich aan om de tweede helft te beginnen. Het is Berg en dal dat overtuigend uit de kleedkamers is gekomen. In de 52’ schotelen ze ons een prachtige aanval voor. Molenberghs geeft uiteindelijk voor doel waar de bal in laatste instantie wordt ontzet. Even later, in minuut 55’, noteren we weer een mooie poging van Berg en dal. Vereijken en Bogaerts combineren zich door de defensie van Termien, maar Dario heeft de bal met de hand beroerd en wordt teruggefloten. Termien is tot dusver nog niet tot aan de overkant geraakt. In de 56’ komen ze voor het eerst aanzetten en dwingen een hoekschop af. Gedragen door de wind draait een hoekschop van Degeling rechtstreeks binnen aan de eerste paal. Een Olympisch doelpunt. Onverdiend op dit moment van de wedstrijd. We incasseren nog maar eens een gele kaart voor reclameren. Appeltans mist hierdoor de volgende wedstrijd. Men zou nu toch wel moeten weten dat als een scheidsrechter heeft gefloten, die niet op zijn beslissing terugkomt. Blijkbaar niet. Voorn haalt even later een “Termiener” neer en incasseert ook zijn 3de gele kaart. Berg en dal domineert de wedstrijd, maar Termien kan met deze voorsprong op de counter spelen. In de 70’ zien we een snedige tegenaanval op rechts. Opdekamp is er van door en aan de overkant is er nog een Termiense aanvaller gevolgd. Gelukkig blijft Joris die dekken en wordt de snelle Opdekamp op de hielen gezeten door Appeltans. De Termiense aanvaller komt nog tot een schot maar Lenaerts kan met de voet redding brengen. Berg en dal doet al het mogelijke om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Bij Termien happen ze naar adem Berg en dal blijft naar voren stormen en de pas ingevallen Gevers spurt er in de 86’ na combinatiespel van door op rechts. Jeff trekt voor doel, maar Oizaz kopt de bal weg in de voeten van Voorn. Ramon schuift de bal door tot bij Smeets, die met een paar schijnbewegingen in schietpositie komt. Wouter krult de bal prachtig in de rechterwinkelhoek. De oververdiende 2 – 2 staat op het bord. Berg en dal gaat resoluut voor winst en in de 88’ vlamt Voorn nog op de hielen van een verdediger. In de voorlaatste minuut komt Termien nog eens opzetten en kopt Oizaz een hoekschop van op links over het doel van Lenaerts. Van Krunkelsven incasseert ook nog een gele kaart en mag volgende week ook rusten.

Scheidsrechter Vanden Eede fluit deze heerlijke wedstrijd na 93’ ten einde. Berg en dal heeft op een verdiende manier een punt meegepakt uit Termien. In de tweede helft was er nog weinig van Termien te zien, en was het al Berg en dal dat de klok sloeg. Een knappe prestatie hebben onze jongens hier afgeleverd. Op een moeilijk bespeelbaar veld hebben ze nog mooie acties ten toon gespreid, de volle negentig minuten. Chapeau!!

Volgende week ontvangen we de nummer drie uit de rangschikking: Zepperen Brustem. We missen wel Appeltans, Voorn en Van Krunkelsven, maar we hopen dat hun invallers zich voor 200% zullen geven.

Van Pol scoorde zijn 23ste doelpunt van het seizoen! Dit is al eentje meer dan vorig seizoen.

Tot zondag,

Zij maakten er een fantastische wedstrijd van:

Lenaerts Yarne, Battista Marco, Joris Dean, Appeltans Nicolas, Bogaerts Dario (68’ Gevers Jeff), Voorn Ramon, Van Krunkelsven Jentl, Vereijken Sander, Molenberghs Jarno, Van Pol Thijs, Smeets Wouter

Overige bankzitters: Michiels Karim, Creemers Thomas, Wouters Arne

Doelpunten: 18’ Stefani: 1 – 0; 35’ Van Pol: 1 – 1; 57’ Degeling: 2 – 1; 86’ Smeets: 2 – 2.

Gele kaarten: Appeltans, Voorn en Van Krunkelsven