Vooraf:.
De voorbije weken behaalde Ternesse twee zeges op rij tegen Mariekerke-Branst met zware 4 – 0 cijfers en op het veld van Tisselt 1 – 3. In de heenronde kwam het in het BRIS-stadion op een gevleide manier gelijkspelen : 2 – 2. Zij bekleden een vijfde plaats in het algemeen klassement. Berg en dal verloor nog maar één keer buitenshuis en kon mits een puntje te behalen kampioen spelen. Goede vooruitzichten om de champagne al te koelen.. Vereijken komt in de ploeg ten koste van Wouters die naar de bank verhuist.

De wedstrijd zelf:

Vele Berg en dal supporters waren present om hun ploeg aan te moedigen op deze druilige zondagnamiddag in Ternesse. De kampioenstitel zou hier om 16.45 een feit zijn. Smeets is vandaag jarig en kampioen worden op je feestdag zou misschien wel een unicum zijn in zijn carrière. Hoopvol gestemde supporters nemen plaats op de enige overdekte staanplaats langs het synthetisch veld. Scheidsrechter Heylen begint voor 15:00 de wedstrijd. Beide ploegen beginnen zeer zenuwachtig aan deze partij. De bal wordt rond gespeeld, maar het tempo is traag, er zijn veel slordigheden in de passing, er zijn misverstanden in de combinaties…. We krijgen enkel maar middenveldspel te zijn in de eerste 10’ van deze belangrijke match. Op het kwartier zien we een degelijke aanval van Berg en Dal. Van Pol speelt de bal door tot bij Vereijken, die te veel tijd nodig heeft om af te drukken. Sander legt dan de bal terug tot bij een medespeler. De bal komt bij Bogaerts die kan voortrekken! De kopbal van Van Pol vliegt naast het doel van Van Den Wildenberg. Berg en dal kan dan wel veel bij de bal zijn, veel dreiging gaat er niet van uit. In de 26’ kan Vereijken uithalen van uit de 2de lijn. Zijn schot belandt naast het doel van Ternesse. Ternesse wordt goed opgevangen door een sterke en goed georganiseerde Berg en dalse defensie. Even voor de rust moet het toch een vrije trap weggeven, maar die wordt hoog over getrapt. Op slag van rust is er nog een prik van Berg en dal: Molenberghs tussendoor tot bij Vereijken, die vanuit een scherpe hoek op de doelman trapt. We gaan rusten bij een 0 – 0 tussenstand na een eerste helft die weinig om het lijf had. Berg en dal was de baas op het veld, had alles onder controle, terwijl Ternesse een gelaten indruk maakte. Ze bakten er weinig of niks van en buiten die ene vrije trap van Stoops zijn ze amper voor het doel van Lenaerts gekomen. We hopen toch dat deze kampioenenmatch in de tweede helft iets meer peper krijgt. Berg en dal komt gedrevener uit de kleedkamer en in de 46’ stuurt Smeets van op links een crosspass tot bij Molenberghs op rechts. Jarno zet voor doel waar Van Pol de bal naast kopt. Geen minuut later trapt Smeets van net buiten de grote backlijn op doel. Van Den Wildenberg duwt de bal uit de linkerhoek in hoekschop. Berg en dal probeert de openingsgoal te maken. In de 55’ is er een snelle aanval op rechts via Bogaerts en Molenberghs. Van Pol kopt de voorzet al duikend naast. Even later pakt Thijs zijn derde gele kaart en is geschorst voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Een licht hinkende Van Krunkelsven wordt net voor het uur vervangen door Wouters. Smeets roert zich in de 60’ nog maar eens op rechts. Zijn voorzet wordt door Vereijken naast gekopt. Berg en dal heeft de wedstrijd stevig in handen en in de 63’ kopt Wouters na hoekschop op links binnen het kader, maar doelman Van Den Wildenberg kan de bal klemmen. Ondertussen loopt Voorn tegen een geel karton aan na 65’. Gevers komt in de 73’ Vereijken vervangen. De wedstrijd kabbelt rustig voort en we schieten opnieuw wakker wanneer in de 82’ Berg en dal nog eens echt komt dreigen. Voorn passt tot bij Van Pol, die de bal tot bij Smeets devieert! Wouters zigzagt zich voorbij Lemaire en Hofmans, maar zijn schot wordt afgeblokt. Jammer.. Gevers ontdoet zich in de 83’ op een prachtige manier van Van De Brul en komt alleen voor doel. Jeff trapt de bal echter naast de rechterpaal buiten. Het wil maar niet lukken, maar met een gelijkspel is er geen vuiltje aan de lucht. Terwijl we ons opmaken om de viering gaan in te zetten zien we dat Ternesse voor de eerste keer in deze tweede helft dichter bij het doel van Berg en dal komt! Hofmans schiet op doel en de bal wordt maar half afgeblokt en caprioleert zo over doelman Lenaerts en valt in doel.  Wat een ijskoude douche is dat!!! Ontreddering op alle fronten. Een frommelgoal van de bovenste plank in deze belangrijke wedstrijd terwijl onze verdediging heel de wedstrijd op een secure wijze de aanvallen van Ternesse geneutraliseerd heeft. Berg en dal dwingt nog twee hoekschoppen af in blessuretijd, maar die leveren niks meer op.

Berg en dal krijgt geen loon naar werken, het beste paard krijgt de haver niet…. En zo kunnen we een hele reeks spreekwoorden bovenhalen die echter niks meer veranderen aan deze nederlaag.

Dit moet wel een domper zijn voor al degenen die Berg en dal een warm hart toedragen.

Volgende zondag ontvangen we Antonia en Berg en dal zal zeker en vast beroep kunnen doen op de talrijke supporters die hen naar de overwinning zullen schreeuwen. We zijn ervan overtuigd dat trainer Aziz de baterijen bij de spelers terug kan opladen voor deze laatste wedstrijd van het seizoen (in eerste provinciale). Vergeet wat er vandaag is gebeurd en kijk vooruit naar zondag!!  Blijf geloven in jezelf dan komt alles wel goed. Dat hebben jullie in de loop van het seizoen laten zien. Haal nog voor één keer alles uit de kast en dan plukken jullie zondag de vruchten van het geleverde werk van het ganse seizoen.