Berg en Dal versloeg afgelopen weekend Kalmthout met 4-0.

“We begonnen door blessures en corona met een onuitgegeven elftal aan de wedstrijd. Aan de rust stond het nog 0-0. We hebben onze koppen dan bijeen gestoken en het spelsysteem ook wat aangepast waardoor het in de tweede helft wel lukte.” Aldus Brecht Mombaerts.

Brecht is normaal doelman bij onze club. “Onze kern is niet zo ruim en we kampen met wat afwezigen. Daarom was ik ook al aan het meetrainen met de veldspelers de afgelopen twee weken. Ik vond het heel tof dat ik van de trainer alsnog vijf minuten mocht meedoen. Ik was aan het opwarmen voor het geval er iets gebeurde met één van mijn ploegmaats maar uiteindelijk ben ik dan toch ingevallen.”

Mombaerts werd heel laat in de voorbereiding toegevoegd aan de kern. “Momenteel ben ik normaal gezien reservedoelman . Mijn collega Yarne Lenaerts doet het ook heel goed dus er is geen reden om te veranderen. De trainersstaf weet wat ik kan.  Als ik op termijn mijn kans krijg zal ik die ook met beide handen proberen grijpen.”

Mombaerts heeft het naar zijn zin in Meerhout. “Het is een sterke groep die goed samenhangt. We willen natuurlijk bovenaan meedraaien en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”