Koude douche in de slotfase !!
Vooraf :
Zoals je in de voorbeschouwing al kon lezen speelde Vosselaar jarenlang in de hogere reeksen. Het is lang geleden dat we hier nog eens op bezoek mochten komen! We speelden toen nog in derde of vierde provinciale.
Berg en dal, vorige week out standing tegen Vorselaar kan deze week toch rekenen op Molenberghs! Segers zit na zijn blessureleed terug op de bank. De pas aangeworven doelman Mombaerts neemt meteen plaats op de bank.

 

De wedstrijd zelf:

In Zittaart is het Give Gaas met de nodige ambiance. Hopelijk geven onze spelers ook goed gaas hier in Vosselaar. Donkere wolken drijven dreigend boven Vosselaar wanneer scheidsrechter Hoeyberghs (die zijn gele kaarten vergeten was) de wedstrijd op gang floot. Berg en dal laat onmiddellijk zien dat het gekomen is om te winnen en in de 2’ kopt Van Pol een voorzet van Molenberghs over het doel van De Schutter. In de 8’ zet Smeets voor van op links. Vermeiren kan voor de neus van Van Pol wegkoppen. Berg en dal blijft in deze beginfase de wedstrijd domineren en de spelers van Vosselaar moeten achter de bal aan lopen. In de 12’ mag Berg en dal een hoekschop nemen en Dean devieert de bal met het hoofd voorlangs. De versterkte burcht (7 spelers) achterin bij Vosselaar houdt voorlopig stand! Even later kan Smeets aanleggen vanuit de tweede lijn, maar zijn schot vliegt over de kruising. Berg en dal laat de bal goed rondgaan, maar een bres in de Vosselaarse verdediging is er voorlopig niet te vinden. Vosselaar beperkt zich tot het wegtrappen van de bal en kan op geen enkel moment tot een combinatie komen!
De tijd vliegt snel en het is al Berg en Dal wat de klok slaagt. In de 17’ kan Mo van op rechts een goede voorzet afleveren maar Vermeiren in duel met Van Pol, kan in hoekschop verwerken. Molenberghs trapt deze gevaarlijke, dreigende corners. De bal wordt in de 16 met het hoofd beroerd, maar kan in laatste instantie van de lijn gekeerd worden. De bal vliegt niet ver weg en Mo probeert met een omhaal de bal in doel te trappen, maar ook hier wordt de bal van de lijn geweerd door een Vosselaarse verdediger. Dit kan niet blijven duren en we hopen dat er vlug een doelpunt valt. Halfweg deze eerste helft trekt Smeets op pad! Hij slalomt doorheen de Vosselaarse verdediging, maar zijn voorzet bereikt Van Pol net niet. Vosselaar hanteert enkel de lange  bal, maar tot hiertoe zonder veel resultaat!! We zijn in de 24’ als Vosselaar toch eens voorin geraakt. De snelle Alassan spurt op rechts langs de lijn en zet keihard voor doel, waar twee ploeggenoten mee opgerukt waren. Deze voorzet botst tegen Remen aan en de bal vliegt vervaarlijk richting het doel, waar doelman Lenaers gelukkig paraat was en de bal uit zijn doel kan houden. Molenberghs levert in de 25’ een te zwak schot af om doelman De Schutter te bedreigen. Berg en dal blijft vruchteloos op zoek gaan naar de openingstreffer. In de 32’ geeft Bogaerts een foute pass bij het uitverdedigen en Schilders kan de bal onderscheppen. Hij trapt echter naast het doel van Lenaerts buiten.  Berg en dal laat Vosselaar meer en meer in de wedstrijd komen en de druk op de Vosselaarse ketel neemt geleidelijk af. In de 34’ passt Van Pol perfect binnendoor tot bij Voorn, die de uitgekomen doelman omzeilt. Hij moet wat ver naar links uitwijken en het schot kan nog in hoekschop geduwd worden door De Schutter. De zoveelste hoekschop van op links wordt door Arewa weggewerkt ! De bal komt na een doorsteekpass tot bij Alassin op rechts!! Aziz, verdediger bij hoekschoppen, schuift uit en zo kan deze Vosselaarse voorspeler alleen op doel af! Lenaerts kan gelukkig de meubels redden. In het slot van deze eerste helft krijgt Berg en dal nogmaals een hoekschop op rechts! Dean kan een schot afleveren, maar dit wordt in laatste instantie weer afgeblokt door de blauwe garde. Van Pol stuurt Smeets in de 45’ nog eens de diepte in, maar De Schutter is net iets vlugger bij de bal.

We gaan rusten bij een 0 – 0 stand na een eerste helft, waarin Berg en dal duidelijk de betere ploeg was! De balcirculaties verliepen vlot en in een hoog tempo. Vosselaar had moeite om het tempo te kunnen volgen en beperkte zich tot het wegtrappen van de bal. In het laatste kwartier kunnen ze toch een paar keer gevaarlijk dreigen. Het is de kwestie om toch geconcentreerd te blijven in de verdediging. Voorin stak er altijd wel iemand een stokje voor en we hopen dat daar verandering in komt in de tweede helft.

Het spelbeeld verandert weinig tegenover de eerste helft en Berg en dal drukt Vosselaar weer tegen de eigen doelmond. In de 54’ mag Molenberghs een hoekschop nemen van op rechts! De bal wordt ontzet door Julien! De bal rolt voor de voeten van Joris die meteen met een streep de doelman verrast : 0 – 1. De lang verwachte treffer is er dan toch gekomen. Berg en dal blijft op zoek gaan naar de geruststellende 0 – 2 en in de 61’ zien we een mooie combinatie tussen Smeets en de ingevallen Gevers. Jeff zet van op links voor doel, waar Mo van in de 16 over het doel van De Schutter trapt. Even later is het Van Pol die van op links voortrekt!! Mo knalt weer over het Vosselaarse doel. In de 70’ zien we Van Pol naar de bil tasten. Hij kan niet meer verder en wordt vervangen door Verbeeck. Hopelijk is de blessure niet te ernstig. Berg en dal blijft de wedstrijd domineren zonder nog echt splijtende aanvallen in mekaar te steken. Vosselaar komt eigenlijk weinig of niet voor in dit hoofdstuk. We zitten al in de 79’ wanneer we nog eens een goede actie zien. Molenberghs op rechts legt gepast terug tot bij Gevers, die naast knalt. In de 80’ snelt Gevers voorbij Arewa en Vandebroek, maar zijn voorzet wordt afgeblokt en ontzet! Deze verre pass is een perfecte dieptepas voor Smits die achter de bal aan gaat! Lenaerts heeft het gevaar doorzien en kan voor de neus van Smits de bal in de tribune kegelen. In de 88’ duikt Molenberghs in de diepte, maar hij krijgt de bal onvoldoende onder controle. Het begint al aardig duister te worden, wanneer Vermeiren de bal naar voor trapt! Doelman Lenaerts komt ver uit zijn doel gelopen om de bal te intercepteren, maar het is Van De Kerkhof die de bal met het hoofd raakt en tot ieders verbazing rolt het leder  langzaam maar zeker in het lege doel van Berg en dal. Koud gepakt noemt men dat!!Ontzetting bij iedereen die met Berg en dal begaan is!! In de 92’ mag Berg en dal nog een vrije trap nemen juist buiten de grote backlijn! Molenberghs trapt naar de kruising, maar doelman De Sutter zweeft de bal uit de winkelhaak. De aansluitende hoekschop brengt niks meer op en scheidsrechter Hoeybergs fluit deze partij na 93’ ten einde.
Het is ontzettend zuur om in de 90’ zo twee punten te moeten afgeven na een wedstrijd die Berg en dal volledig in handen had!!
Gedane zaken nemen geen keer en we kijken al uit naar de volgende thuiswedstrijd tegen Rapid Leest..

Tot dan!!

 Zij kregen een ijskoude douche in de slotfase
Lenaerts Yarne, Bogaerts Dario, Voorn Ramon, Remen Kurt, Appeltans Nicolas (88’ Slegers Lennert), Alajdi El Idrissi Mo, Joris Dean (60’ Gevers Jeff), Moutawakil Aziz, Molenberghs Jarno, Smeets Wouter, Van Pol Thijs (74’ Verbeeck Mitu).
Overige bankzitters : Mombaerts Brecht
Doelpunten :   54’ Joris : 0 – 1; 90’ Van de Kerkhof : 1 – 1                     

Geel gevaar :
1. Smeets

Topscorers Berg en Dal : 5 doelpunten  /  tegengoals : 2
3. Van Pol
2. Joris