Deze derby topper baarde een muis.

Vooraf :
Omwille van een WK interland van onze rode duivels op zaterdagavond vind deze derby topper op vrijdagavond plaatsWezel kan mits winst Berg en Dal op 6 punten zetten, Berg en Dal kan bij een overwinning co-leider worden. Een extra pigment aan deze topper is dat er heel wat spelers een verleden hebben gehad in het andere kamp.Bij Berg en Dal keren Moutawakil, Bogaerts en Gevers terug uit blessure en starten meteen in de basis. Van Krunkelsven is geblesseerd, Voorn geschorst en Slegers verhuist naar de bank.

De wedstrijd zelf:
Om 20.00 uur fluit ref Chetta de wedstrijd, voor het talrijk opgekomen publiek, opgang. Berg en Dal neemt de match meteen in handen. We zijn amper 3 minuten ver als Molenberghs en één twee opzet met Van Pol. Jarno plaatst de bal perfect tussen doelman en verdediging maar Gevers komt geen teenlengte maar een nagellengte te kortom de bal in het lege doel te duwen. Berg en Dal blijft de best voetballende ploeg met snel en snedig aanvalsspel. Na een kwartier mag Smeets een inworp nemen. Hij werp de bal op het hoofd van Joris die door kopt tot bij Van Pol. Thijs kan de hoog opspringende bal nog met een halve volley richting doel trappen recht in de handen van Baeten. Direct daarna heroveren we de dal en wordt Gevers diep gestuurd. Hij legt terug tot bij Van Pol die vrij voor doel staat. Maar net als Thijs afdrukt springt de bal op vliegt deze 100% kans niet in maar over doel. Het zal de beste kans van wedstrijd blijken te zijn. Na 25 minuten moet Berg en Dal het tempo wat laten zakken en grijpt men te snel naar de lange bal en er sluipt meer afval in het spel. Wezel heeft tot nu toe nog niets laten zien. Het teert vooral op de counter via topschutter Van de Gevel maar deze komen er niet uit. Het is Oris die voor het eerste Wezelse gevaar zorgt. Zijn vrije trap van op 30 meter zeilt 2 meter naast het doel van Lenaerts buiten. 5 minuten voor de rust dropt een Wezelse verdediger een lange bal achter onze verdediging in de loop van Van de Gevel. Hij kan alleen op doel af maar schiet uit een scherpe hoek voorlangs. Vlak voor rust steekt Berg en Dal de neus nog eens aan het venster. Smeets kan van op de grote backlijn uithalen maar zijn schot mist kracht en snelheid om Baeten te verontrusten.
We gaan rusten bij een brilscore en blijven toch een beetje op onze honger zitten in deze topper Berg en Dal speelde de eerste 25 minuten goed voetbal maar daarna begon de motor wat te sputteren. Leider Wezel stelde daar zeer weinig tegenover. We kijken uit naar de 2de helft.
Het spel gaat verder zoals het geëindigd is in de eerste helft.In de 50 ste minuut mag Molenberghs een vrij trap nemen voor het Wezelse doel.Baeten krijgt de ogenschijnlijke ongevaarlijke vrije trap niet onder controle en kan het leer maar net oprapen voor de aanstormende Berg en dalse aanvallers
Op het uur is er balverlies op ons middenveld. Wezel wil Van de Gevel lanceren maar er is contact tussen hem en Bogaerts. Ref Chetta trekt direct rood voor Bogaerts. Een slag, elleboog of trek- of haakfout, we hebben het niet gezien. We staan zelf ver van de feiten namelijk achter het doel van Baeten. Maar ref Chetta stond er vlakbij en het zal het wel bij het rechte eind hebben. We moeten met tien verder. Met een man minder moeten we het nu voorzichtiger en slimmer aanpakken.De aansluitende vrije trap van Oris wordt door Lenaerts over doel getikt. Wezel mag nog een half uur met een man meer spelen maar het kan de 10 van Berg en Dal niet bij de keel grijpen iets wat Geel verleden week wel kon. Door deze uitsluiting zit de match nu helemaal op slot. Er valt niets noemenswaardig meer te noteren tot 5 minuten voor tijd. Lenaerts raapt een terugspeelbal van Appeltans (denken we) op. Chetta geeft een vrije trap voor Wezel op 5 meter voor het doel van Berg en Dal. Onze muur kraakt niet en Oris krijgt de bal er dan ook niet voorbij. Onze verdedigers maakten de beste aanval van reeks 90 lang minuten monddood. Enkele minuten later fluit ref Chetta deze fletse topper af.
Deze topper baarde een muis. We hadden meer verwacht van de leider die ver onder de verwachtingen bleef. Wezel stelde vooral voetballend teleur en teerde op de counter die door onze verdediging gemakkelijk teniet werden gedaan. Berg en dal kon aan de eerste goede 25 minuten geen vervolg geven en kon na de rode kaart enkel nog voor een punt gaan. Een punt halen bij de leider is nooit slecht maar na 2 gelijke spelen moeten we volgend weekend terug aanknopen met een overwinning tegen Kalmthout.

Wij zullen er zijn maar Stefan staat nog op planken.

Bedankt Dimitri voor je verslag!!

Zij bleven ook in de 11de competitiewedstrijd ongeslagen :
Lenaerts Yarne, Bogaerts Dario, Moutawakil Aziz, Gevers Jeff, Van Pol Thijs, El Idrissi Mohamed,Joris Dean, Molenberghs Jarno, Smeets Wouter, Remen Kurt, Appeltans Nicholas.
Overige bankzitters : Mombaerts Brecht (doelman), Slegers Lennert, Verbeek Mitu, Stulens Gilles.
Doelpunten : —-

Geel :  Smeets, Van Pol, Joris, El Idrissi
Rode kaarten : Bogaerts.
Geel gevaar :
2. Lenaerts, Van Krunkelsven, Appeltans, El Idrissi, Van Pol
1., Finisie, Molenberghs, Slegers, Joris en Moutakwil

Rood geschorst :  Smeets 21/11/21 tegen Kalmthout

Topscorers Berg en Dal : 26 doelpunten  /  tegengoals : 9

 1. Van Pol
  6. Joris,
  4. Voorn
  3. Gevers,
  2. Verbeeck
  1. Smeets