Deze topper laat ons op onze honger zitten.
Wezel heeft één puntje meer dan Berg en dal in de huidige rangschikken na drie speeldagen. Wezel heeft qua ploeg een hele metamorfose ondergaan, want het ganse elftal is vernieuwd. De enige overgeblevene van vorig seizoen, Molenberghs start op de bank. De moraal bij Berg en dal is hoog na de overwinningen tegen Antonia en Vorselaar. Iedereen beseft wel degelijk dat het vanavond tegen Wezel andere koek zal zijn. Bij Berg en dal blijft het busje met gekwetsten vol zitten : Maes (die zijn schorsing dag al voorbij is volgens sportleven),Hoefnagels, Lekens, Nourdinne, Stulens en Van Krunkelsven. Van Dyck Jorn komt dit seizoen voor het eerst in de kern.
De wedstrijd zelf:
Het was de hele zaterdag guur weer : regen en windvlagen wisselden mekaar af! Tegen de avond kwam het zonnetje er nog door en we hoopten op een “droge” zaterdagavondwedstrijd. Voor deze derby was er heel wat volk afgezakt naar het voetbalstadion in Wezel. We zijn benieuwd wat deze topper ons te bieden heeft. De wedstrijd is nog maar pas gestart of balverlies bij het uitverdedigen breekt Berg en dal bijna zuur op. Kenens is gelukkig alert. Beide elftallen strijden met open vizier en de wedstrijd gaat goed over en weer. In de 3’ mag Berg en dal een vrije trap nemen. Molenberghs mikt naar de winkelhoek, maar doelman Baeten brengt redding. In de 7’ mag Wezel aan de overzijde, een hoekschop nemen. De bal vliegt ver voorbij de tweede paal waar Vosters de bal risicovol in één tijd op de slof neemt. Gelukkig vliegt de bal naast het doel van Kenens buiten. In de 10’ holt Mo El Idrissi achter een schijnbaar te verre pass aan! Mo houdt de bal evenwel binnen en kan voor doel trekken waar de bal afgeweerd wordt! De bal rolt voor de voeten van Molenberghs die meteen op doel vuurt. Naast. Berg en dal probeert te combineren en net voorbij het kwartier luidt het een aanval in, gespreid over vele stations. Uiteindelijk komt de bal bij Aziz Moutawakil, die niet kan kadreren. De wedstrijd blijft spannend en beide ploegen willen er iets van maken. Wezel kan enkel dreigen bij fout uitverdedigen van Berg en dal. Onze linies worden goed gesloten, maar toch is het oppassen voor de snelle Falkenstein op rechts. Berg en dal blijft regelmatig opduiken voor het doel van Baeten. In de 25’ vertrekt er een pass richting Verbeeck, maar Mitu kan de bal spijtig genoeg niet voldoende meepakken. In de 27’ Slegers grijpt naar zijn bil en moet vervangen worden. We hopen voor Lennert dat de kwetsuur niet te erg is. Van Dyck neemt zijn plaats in. Trainer Houben laat Joris mee als centrale verdediger postvatten en schuift Appeltans naar de linker back plaats. In de 28’ mag Berg en dal nog eens een vrije trap nemen van op links. Kevin Oris zet er zijn hoofd tegen, maar doelman Baeten kan de bal aan de rechterpaal nog uit zijn doel slaan. De snelle Falkenstein is er in de 32’ van door. Hij is sneller dan Joris, maar Kenens kan nog net gepast tussenbeide komen. Wim is even later ook present bij een gevaarlijk schot van op rechts. In de 38’ baant Smeets zich een weg voorbij de Wezelse verdedigers, maar Wouter kan de bal niet terugleggen tot bij de goed gevolgde Kevin Oris.
We gaan rusten bij een 0 – 0 tussenstand na een eerste helft waarin beide ploegen mekaar bestreden met open vizier. Berg en dal probeerde goed te combineren en kon af en toe eens dreigen. De Wezelse aanvallers konden onze defensie nog niet echt in het nauw drijven. We hopen op een spannende tweede helft, want de wedstrijd kan nog alle kanten op. Het is wel duidelijk, dat de ploeg die de openingstreffer scoort veel kans maakt op de overwinning.
We krijgen in de 47’ een identieke fase als in de eerste helft! Wezel mag een hoekschop nemen op rechts, de bal vliegt voorbij de tweede paal en Vosters neemt de bal in één keer op de slof. Ditmaal moet het schot wel in hoekschop gewerkt worden. Aan de overzijde is het Kevin die op doel kopt na hoekschop, maar Baeten kan de bal  uit zijn doel ranselen. Smeets kan uit de scherpe hoek ook niet voorbij Baeten geraken. In de 53’ knalt Molenberghs nog eens vanuit de tweede lijn, maar het schot mist de nodige precisie en vliegt naast de rechterpaal buiten. Vanaf nu zakt het peil bij beide ploegen helemaal tot op de bodem. Voetbal is er nog weinig te zien. Foute passes langs weerszijden overheersen nu bij de teams. Er worden constant fouten gemaakt. Het is kort gezegd : een rommeltje, ver beneden het niveau van eerste provinciale. In de 62’ plaatst Kevin Oris een vrije trap over het doel van Baeten. Aan de overzijde moet doelman Kenens goed bij de zaak zijn wanneer Ven zwaar uithaalt van uit de tweede lijn. Bij Berg en dal begint de motor stilaan maar zeker te sputteren! Zou de opeenvolging van wedstijden zich toch laten gevoelen??? Feit is dat Wezel de bal opeist en Berg en dal moet achteruit krasselen. Wezel dwingt de ene hoekschop na de andere af, maar onze verdediging houdt zonder al te veel problemen stand. Berg en dal werkt zich alleen maar in nesten, bij het slecht uitverdedigen. Het duurt een kwartier vooral de druk van Wezel afneemt. Dan lijken de rollen omgedraaid en begint Berg en dal aan een slotoffensief. In de 81’ zien we nog eens een gedragen actie van Berg en dal. De  bal belandt uiteindelijk bij Mo die op rechts, aan de tweede paal, vanuit een scherpe hoek op doel trapt. Doelman Baeten kan redden. Even later kan de ingevallen Mike Oris op doel koppen, maar zijn kopbal is te zwak om Baeten te bedreigen. De belegering blijft aanhouden en Smeets kan in de 86’ voorbij Vosters op rechts voor doel zetten waar Kevin van dichtbij naast kopt! Kenens moet zijn kunnen laten zien en een verraderlijk schot onschadelijk maken. Terwijl we dit noteren zien we dat in een volgende Berg en dalse aanval de bal doorgekopt wordt naar Mike Oris, die van in de grote backlijn vrij op doel mag trappen. De bal zoeft naast de linkerpaal buiten. De wedstrijd eindigt op een troosteloze 0 – 0 waarin beide ploegen zich tevreden moeten mee stellen. Berg en dal kreeg in de laatste vijf minuten nog twee 100% kansen die onbenut bleven. Jammer maar helaas.
De tweede helft had niet veel om het lijf en de derby bleef op dat vlak onder de verwachtingen. Berg en dal mag een pluim op de hoed steken voor de getoonde inzet in deze 3de wedstrijd van de week. Het is dan ook logisch dat het in de tweede helft wat gas moest terugnemen. Achterin gaf de verdediging geen krimp en echt uitgesproken kansen heeft Wezel niet bij mekaar kunnen voetballen. De grootste kansen waren voor Berg en dal in deze eerste topper van het seizoen. Het zal de spelers deugd doen dat er een hele week tussen zit vooraleer we aan de thuiswedstrijd tegen Ranst starten.
We hopen op een gerecupeerd elftal dat er weer invliegt op 11 oktober.
Tot dan!!
Zij haalden een punt bij Wezel  in de eerste topper van het seizoen: Kenens Wim, Alajdi El Idrissi Mo, Appeltans Nicolas, Slegers Lennert (27’ Van Dyck Jorn), Joris Dean, Moutawakil Aziz, Oris Kevin , Molenberghs Jarno, Smeets Wouter, Dams Ignace en Verbeeck Mitu (77’ Oris Mike)
Overige bankzitters : Arrazola De Onate Lode, Van De Ven Axel
Doelpunten :  geen
Geel : —
Geel gevaar : 2. Moutawakil, 1. Maes, El Idrissi, Slegers en Molenberghs
Topscorers Berg en Dal : 4 doelpunten  /  tegengoals : 1
2. Verbeeck en Kevin Oris