Bloedeloze derby.

Vooraf :

We trekken vanavond naar sportpark De Wouwer voor de derby tussen Witgoor en Berg en Dal.Bij aankomst zien we dat de kantine zeer goed gevuld is en dat ook vele Meerhoutenaren de oversteek naar Dessel gemaakt hebben voor deze wedstrijd. Witgoor is in volle strijd voor het behoud en Berg en Dal wil zo lang mogelijk leider Termien het vuur aan de schenen blijven leggen. Bij Berg en Dal is Gevers nog steeds out en ontbreken ook Martin en Creemers.

De wedstrijd :

Om 19.30 uur beginnen we er aan op deze koude zaterdagavond in sportpark De Wouwer.Na een korte studieronde tekenen onze jongens, vandaag volledig in rode uitrusting, voor het eerste gevaar.We zijn 10 minuten ver als doelman Arrazola bij het ontzetten van de bal wegglijdt en deze zo in de voeten van Smeets doet belanden. Wouter ziet zijn kans schoon en schiet de bal onmiddellijk terug naar doel. We zien de bal er al ingaan maar het is optisch bedrog. Hij belandt net naast de paal in het zijnet. Onze jongens zetten Witgoor onder druk en Arrazola moet een schot van binnen de 16 door Molenberghs in hoekschop verwerken. De aansluitende hoekschop wordt in eerste instantie ontzet maar blijft toch in Meerhoutse rangen.Molenberghs zwiept de bal terug voor doel en de vrijgelaten Vankrunkelsven knikt de bal naast het doel.Wat later wordt de bal op het hoofd van Van Pol geschilderd maar hij kopt recht in de handen van Arrazola. We zijn 25 minuten ver en er komt zand in de Meerhoutse machine. Witgoor komt beter in de wedstrijd. In de 36ste minuut kan Adriaans van op eigen helft een Desselse counter opzetten. Hij lanceert Schoenmakers die iedereen te snel af is, brengt voor doel waar Rerimassie alleen op Lenaerts kan af stormen. Yarne pareert in hoekschop en voorkomt zo de 1-0,Beste kans voor de thuisploeg en best kans van de wedstrijd. Dit had 1-0 moeten zijn.Luttele minuten later is het diezelfde Rerimassie die een open kop kans de nek omwringt. Ook hij kopt naast het doel. We gaan rusten met een brilscore na een zeer matige derby waarin de thuisploeg de beste kans op een voorsprong verprutste.
We zoeken dan maar de warmte van de volle kantine op voor een welgekomen versnapering en hopen op een betere tweede helft. Het is Witgoor dat in het begin van de 2de helft voor het eerste gevaar zorgt.We denken dat het Coeckelbergs is die op een voorzet van op links over de bal maait en weg is de kans op de 1-0.Het niveau van de wedstrijd zakt nog verder weg. Onze jongens hebben zeker geen straffe koffie gekregen tijdens de rust en Witgoor blijft van uit zijn egelstelling voetballen.
Er valt dan ook bitter weinig te noteren in deze slappe 2de helft. Witgoor loert op de counter maar schept daarbij nauwelijks gevaar en onze jongens halen nooit het niveau van de afgelopen maanden.We zien enkel nog een afgeweken voorzet van Smeets die ei zo na in doel belandt en een afstandsschot van Molenberghs vanuit de 2de lijn dat over het doel zoeft.  We zitten al in de slot minuut als Molenberghs nog een hoekschop mag trappen. Arrazola verkijkt zich op deze bal en devieert hem met zijn vuisten richting eigen doel. Daar botst de bal tegen het hoofd van een Witgoorse verdediger, die op de lijn staat, de bal schiet omhoog, stuitert 2 maal op de deklat tot aan de 2de paal waar vanuit een scherpe hoek Smeets de bal niet kan kadreren. Bijna op een diefje met de 3 punten aan de haal. Hierna houdt de scheidsrechter deze ontgoochelende derby voor bekeken. De aanwezige ploeg van RTV zal hier geen uitgebreid verslag van kunnen maken. Bij Witgoor was men blij met dit punt en Berg en Dal speelde misschien wel zijn minste wedstrijd van het seizoen. Zulke wedstrijden zitten er nu eenmaal ook tussen.

Volgende zondag ontvangen we het sterke Pelt. Er zal dan uit een heel ander vaatje moeten getapt worden wil we de 3 punten thuishouden.