Berg en Dal won woensdagavond overtuigend op het veld van OG Vorselaar. Wouter Smeets had met drie doelpunten een belangrijk aandeel in deze zege.
In de heenwedstrijd wonnen onze jongens overtuigend van Vorselaar maar van onderschatting was er geen sprake. “Elke wedstrijd moet gespeeld worden, het is belangrijk om elke match met dezelfde intensiteit aan te vatten. Daardoor kwamen we tegen Vorselaar al snel op voorsprong en moesten we de wedstrijd nadien controleren en dat hebben we op een volwassen manier gedaan. Zij gingen de tweede helft ook meer verdedigen om een grotere uitslag te vermijden.” Aldus Wouters Smeets die een zuivere hattrick lukte. “De hattrick was leuk maar voor mij maakt het echt uit, het belangrijkste zijn de drie punten.”
Zondagnamiddag komt Zoersel op bezoek voor de derde wedstrijd in ongeveer een week tijd. “Tegen Zoersel hebben we nog wat recht te zetten na het gelijke spel op hun veld. We willen allemaal graag de goede thuisreputatie behouden en de drie punten bijschrijven.”
We hebben met de match van zondag bij nog twaalf wedstrijden te gaan. Smeets wil niet te vooruit kijken naar de toppers tegen Geel en Wezel in maart.  “Elke wedstrijd zal belangrijk zijn. We moeten zoveel mogelijk punten pakken en dan zien we wel waar we staan op het moment voor deze twee topwedstrijden. Het is vooral zaak om naar onszelf te blijven kijken en ons elk weekend voor honderd procent te geven.”
Berg en Dal spreekt ondertussen vol zijn ambitie uit en dat doet ook Smeets. “We hebben een ambitieuze groep en iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen. We hebben nog twaalf belangrijke wedstrijden te spelen en op het einde hopen we allemaal dat we bovenaan zullen staan.”
Wouter Smeets zal ook volgend jaar op onze velden te bewonderen zijn. “Ik heb vorig jaar voor 2 seizoenen getekend. Dus volgend seizoen zal ik ook nog bij Berg en Dal te zien zijn.” Zegt onze Nr. 14 al lachend.”