Berg en Dal won afgelopen weekend  met 2-4 op het veld van Kontich. We interviewden Wouter Smeets.
“We waren tegen Kontich heel de wedstrijd dominant en hebben veel mogelijkheden gecreëerd. Het was een verdiende overwinning zaterdagavond.”

Zondag staat de derby tegen OG Vorselaar op het programma. Ze staan op de zevende plaats en pakte de laatste twee wedstrijden een zes op zes thuis tegen Herselt en Loenhout. “Ik denk dat Vorselaar zal komen spelen voor een puntje en alles gesloten zal willen houden. Het is dan aan ons om de wedstrijd scherp te starten en te zorgen dat we het gaatje vinden om te scoren.”

Berg en Dal pakte tot hiertoe een tien op twaalf. “We behaalden goede resultaten maar zullen elke week geconcentreerd moeten zijn om telkens de drie punten bij te schrijven. Enkel tegen Ternesse verloren we punten maar ook daar zat er meer in maar jammer genoeg hebben we de overwinning toen niet kunnen over de streep trekken.”

De plaatsjes op het wedstrijdblad zijn momenteel duur in de selectie van trainer Johan Houben. “We hebben een sterke kern. Elke speler weet wat hij moet doen en iedereen kan spelen, dat zorgt voor onderlinge scherpte. Zelf doen we ons best oen proberen de ploeg zoveel mogelijk te helpen zodat we elke week de overwinning kunnen binnenhalen.”

Berg en Dal heeft maar één ambitie dit seizoen. “De titel blijft ons ultieme doel. Zelf hoop ik fit te blijven om samen met Berg en Dal terug de stap naar de nationale reeksen te maken en mijn steentje te kunnen bijdragen.”