Eén snedige counter kost Berg en Dal 2 punten !!
Vooraf :Zoersel staat in het midden van de rangschikking en startte dit seizoen met een jeugdig elftal.
Berg en dal, nog steeds in de winning mood, moest het nog stellen zonder de geblesseerde Molenberghs. Smeets zat terug op de bank.
De wedstrijd zelf:
De eerste echte avondwedstrijd wordt in Zoersel afgewerkt, na een zonnige, heerlijke herfstdag. Wij hopen dat het op voetbalvlak ook een gezellige avond wordt! Zo’n avondwedstrijd geeft sfeer en de verlichting rond het veld : kortom het zorgt voor een feeërieke omgeving. We moeten wachten tot in de 8’ om een eerste dreiging van Berg en Dal te noteren. Van Pol kan na een goed uitgesponnen aanval uithalen, maar zijn schot is te zwak om doelman Moorkens echt te bedreigen. Tijdens het eerste kwartier merken we dat Berg en dal wel veel balbezit heeft, maar dat het slordig is in de passing! Het maakt veel gebruik van de lange ballen, die makkelijk worden opgevangen door de Zoerselse verdediging! In de 14’ mag Berg en dal een vrije trap nemen, maar het schot is te zwak en belandt in het midden van het doel, waar doelman Moorkens geen enkele moeite heeft om het leer onder controle te krijgen. Berg en dal blijft veel afval in zijn spel stoppen en we stellen vast dat de anders zo goed gecreëerde aanvallen deze avond ontbreken. In de 18’ passt Aziz Moutawakil naar Gevers die op de grote backlijn is gepositioneerd. Jeff draait zich los van Van Langenbergh en zet links voor doel waar Van Pol vanuit een scherpe hoek binnentrapt. 0 – 1 Berg en dal blijft de druk even aanhouden en in de 20’ wordt Gevers op pad gestuurd. Jeff dribbelt zich voorbij Truyen, maar krijgt de bal onvoldoende onder controle om verder te kunnen oprukken richting Moorkens. We blijven veel in balbezit maar missen de nodige creativiteit en nauwkeurigheid om het Zoersel moeilijk te maken. In de 29’ neemt Van Pol keeper Moorkens op de korrel. De Zoerselse doelman kan de bal wegslaan en de rebound van Gevers wordt afgeblokt. Op het halfuur krijgt Berg en dal een hoekschop op rechts! De goed getrapte corner wordt door Voorn beroerd, maar de bal kan van de lijn gehaald worden. Deze goede mogelijkheid is nog niet volledig opgeschreven of Van Pol is weggespurt op links. Hij zet voor doel, maar niemand is present om af te werken. Berg en dal blijft de match wel stevig in handen houden en schept wel wat mogelijkheden, die tot dusver niet omgezet kunnen worden in een doelpunt. Iets over het halfuur kopt Van Pol een hoekschop net over. Balverlies in het middenveld leidt tot een gevaarlijke tegenaanval van Zoersel. De voorzet van op links wordt door Philips met een halve omhaal net naast getrapt. In de 38’ passt Verbeeck tot bij Voorn die met het hoofd de bal doorkopt tot bij Gevers! Zijn vlammend schot vliegt net over de kruising.
We gaan rusten bij een verdiende 0 – 1 voorsprong, na een eerste helft waarin Berg en dal wel veel balbezit had, maar slordig en inspiratieloos acteerde. Het creëerde wel kansen, maar die konden tot dusver niet verzilverd worden. De tweede helft zal soelaas moeten brengen. Zoersel probeert in het begin van deze tweede helft druk naar voor te zetten. Lang duurt dit echter niet want Berg en dal neemt de controle terug over. Berg en dal gaat op zoek naar de verlossende 0 – 2, en zo stuurt Mo El Idrissi aanvaller Gevers de diepte in! Jeff kan de bal onvoldoende controleren en de verdedigers kunnen ontzetten. Verbeeck probeert het eens vanuit de tweede lijn, maar zijn schot vliegt hoog over het doel. In de 57’ bedient Van Pol de door gespurte Joris op links. Zijn voorzet komt voor de voeten van Verbeeck die meteen uithaalt. Zijn schot likt de lat. Berg en dal heeft blijkbaar een mindere dag : spelers vinden mekaar onvoldoende en de snedigheid van de vorige weken is vandaag zoek. Smeets mag op het uur zijn rentree maken. In de 64’ zet Zoersel van uit het middenveld een snelle actie op! Een snedige voorzet naar links vliegt over de verdediging tot bij Stevens, die van uit een scherpe hoek,de bal over doelman Lenaerts lobt en de 1 – 1 op het bord schiet. De vreugde  bij de Zoerselse aanhang is bijzonder groot!! De ontgoocheling in het kamp van Berg en dal is ook bijzonder groot. In de 69’ belandt een voorzet van Mo tot aan de tweede paal en schiet Joris van dichtbij op doel. Doelman Moorkens kan toch nog redding brengen. Zoersel blijft aanklampen en het loert op de counter. Philips en Stevens zijn de gevaarlijke heerschappen van dienst. In de 76’ wint Gevers een duel tegen zijn rivaal, maar zijn schot wordt in corner gewerkt. Bij de aansluitende hoekschop trapt Remen naast. De tijd vliegt snel……in de 83’ trapt Mo een vrije trap van op rechts! Joris schiet dit keer naast het doel van Moorkens!! In de 88’ trapt dezelfde Joris een afvallende bal ook naast de kooi van Zoersel. Voorn haalt in de allerlaatste minuut van de wedstrijd uit met een wanhoopspoging en de bal vliegt hoog over.
Berg en dal speelde vanavond één van zijn mindere wedstrijden. Het domineerde wel de wedstrijd maar was vooral in de tweede helft zeer zwak in de opbouw. Doelman Lenaerts die de hele avond werkloos was moest zich toch éénmaal omdraaien. Het kan niet alle weken kermis zijn!!
Volgende week trekken we opnieuw met goede moed naar Ternesse en ik heb het gevoel dat we daar weer een stevig Berg en dal gaan te zien krijgen.
Afspraak om 19.30 in Wommelgem.
We zullen er zijn, U toch ook.
Tot dan!!
Zij moeten zich tevreden stellen met een punt:
Lenaerts Yarne, Van Krunkelsven Jentl, Voorn Ramon, Remen Kurt, Appeltans Nicolas  Alajdi El Idrissi Mo, Joris Dean Gevers Jeff, Moutawakil Aziz, Van Pol Thijs , Verbeeck Mitu (60’ Smeets Wouter).
Overige bankzitters : Mombaerts Brecht, Slegers Lennert, Finisie
NKwele Elson.
Doelpunten :   18’ Van Pol : 0 – 1; 64’ Stevens: 1 – 1;
Geel gevaar :
1. Smeets, Appeltans, Lenaerts, Van Krunkelsven, Finisie en El Idrissi
Topscorers Berg en Dal : 16 doelpunten  /  tegengoals : 4
5. Joris, Van Pol
3. Gevers
2. Voorn
1. Verbeeck