De dik verdiende zege hing aan een zijden draadje.

Vooraf:
Zoersel kon dit seizoen nog geen enkele keer winnen of gelijkspelen in eigen huis. Het totaliseert tot op heden slechts 3 punten. Het zal er vanavond wellicht alles aan doen om iets te sprokkelen tegen “medeleider” Berg en Dal.

Bij Berg en dal wijzigt trainer Houben zijn elftal niet. Remen (gekwetst) en Appeltans (herstellend van ziekte) zijn er niet bij. Wagemans neemt de plaats van Wouters in op de bank.
Vorig jaar hebben we op het doel van Zoersel gebeukt maar moesten vrede nemen met een punt. Hopelijk kunnen we dat deze avond vermijden.

De wedstrijd zelf:
Het stadion van Zoersel lag er weer feeëriek bij! De prachtige volle maan zorgde voor een prachtig decor bij deze wedstrijd. Heel wat supporters zijn mee afgereisd naar Zoersel om onze jongens aan te moedigen.
Scheidsrechter Heylen geeft Van Pol de eer om de aftrap te geven. We hebben ons papier nog niet bovengehaald of we zien dat Berg en dal er onmiddellijk zijn tanden in zet! Het neemt de zaak goed in handen en in de 4’ mag Smeets van op rechts een voorzet trappen. De bal landt precies op het hoofd van Van Pol die van dichtbij kan inkoppen. 0 – 1. Zoersel raakt bij wijze van overdrijving geen bal aan. Berg en dal kan naar hartenlust voetballen. In de 10’ passt Battista tot bij Smeets die een voorzet aflevert voor Van Pol. Thijs is vlugger op de bal dan Van Den Langenbergh en knalt de 0 – 2 op het bord. Er zit vandaag misschien wel een monsterscore in. Op het kwartier steelt Aziz de bal bij het uitverdedigen en stuurt het leer direct naar Van Pol die van op links  een keihard voorzet-schot aflevert, maar niemand is gevolgd. De druk bij Berg en dal om te scoren is weg maar onze spelers blijven constant in balbezit en laten de bal goed rondgaan. Zoersel weet van geen hout pijlen maken en na hooguit 2 passen komt de bal weer in het bezit van Berg en dal. Het tempo zakt wat en bij Berg en dal prijzen ze zich gelukkig met deze 0 – 2 score. De onzen zijn heel veel bij de bal, maar echt dreigende acties voor het Zoerselse doel zien we ook niet meer. Berg en dal heeft de boeken al toe gedaan en het speelt de rest van de eerste 45’ gewoon de bal rond.

We gaan rusten bij een geruststellende 0 – 2 voorsprong na een eerste helft waarin Zoersel totaal niet aan de bak is geweest. Berg en dal scoorde tweemaal in de eerste tien minuten, en liet nadien het gaspedaal los. Hopelijk scoren we nog enkele keren in de overbodige, zo lijkt het toch, tweede helft.
in de 48’ wordt Battista op links op pad gestuurd. Hij is sneller dan Truyen en zet voor doel. Deze voorzet komt iets achter Vereijken, maar Sander kan toch nog uit een scherpe hoek op doel trappen, maar doelman Moorkens heeft de korte hoek goed gesloten en werkt in hoekschop. In de 53’ zien we een aanval van Zoersel op rechts. De voorzet wordt ontzet maar rolt voor de voeten van Op De Beeck, die naast het doel van Lenaerts trapt. In de 54’ is Zoersel opnieuw bij de bal en met een afstandsschot van op zo’n 35m verrast Wens jan en alleman en de bal verdwijnt in de rechterhoek. Niemand had een gepaste reactie in huis om dit schot te beletten. Het staat 1 – 2. Dat doelpunt maakt Zoersel nog gedrevener en ze gaan op zoek naar een gelijk spel. Ondertussen is Joris Van Aerschot komen te vervangen. In de 66’ tovert Molenberghs een gemeten voorzet uit zijn schoenen. Vereijken kan de bal onvoldoende beroeren en duwt het leer op doelman Moorkens. Berg en dal is het dipje wat te boven en begint opnieuw meer en meer te dreigen. We zitten allemaal te wachten op de verlossende 3de treffer. In de 75’ knalt Vereijken vanuit de 2de lijn rakelings naast het Zoerselse doel. Even later trapt Sander een voorzet die uiteindelijk terug bij hem komt, maar hij raakt de bal onvoldoende om gevaarlijk te zijn. Bijna aansluitend knalt Van Pol voorlangs. Zoersel moet dan wel zijn meerdere erkennen in Berg en dal, maar in tegenstelling tot de eerste helft kan en durft het nu wel eens aan aanvallen denken. In de 77’ na een vrije trap kan een Zoerselse speler van op rechts op doel trappen. De bal vliegt gelukkig over en naast. Vereijken dribbelt zich in de 84’ vrij tussen enkele Zoerselspelers en stuurt de bal binnendoor tot bij Mo, die alleen voor doelman Moors komt. Mo trapt deze huizenhoge kans naast.  In de slotminuut van de wedstrijd mag Zoersel een vrije trap nemen op de eigen speelhelft. De bal wordt naar voor getrapt en tot op links bij Wens gedevieerd. De Zoerselse aanvaller twijfelt niet en kan van op links voorbij Lenaerts in doel trappen. Het is een donderslag bij heldere hemel. Het wordt muisstil op de tribunes en we horen het weer stilletjes mompeleen: ’t is weer van dat. Hoe is dat in godsnaam mogelijk, na zo’n wedstrijd. Berg en dal stuurt in blessuretijd de bal nog maar eens naar voor en Molenberghs haalt er nog een hoekschop uit. Terwijl de scheidsrechter al op zijn klok kijkt mag hij de corner nog trappen. Van Pol zet er krachtig zijn hoofd tegen en knikt de bal in het doel van Moors. 2 – 3. De ontlading op en rond het veld is enorm.

De winst is een feit want scheidsrechter Heylen fluit na 93’ de wedstrijd af.
Berg en dal wint dik verdiend deze wedstrijd, maar komt in de tweede helft toch nog in de problemen. De vraag is : hoe kan dat ?? Gelukkig is alles nog rechtgezet in blessuretijd en komen we er zonder kleerscheuren van af. Feit is wel dat we veel tegengoals slikken en dat kan ons de volgende weken misschien toch eens zuur opbreken.

We hopen volgende week op een denderende partij tegen Loenhout.

Allen op post!!

Zij kropen door het oog van de naald :
Lenaerts Yarne, Battista Marco, Van Aerschot Sam (62’ Joris Dean), Van Krunkelsven Jentl, Mo El Idrissi, Voorn Ramon, Moutawakil Aziz, Vereijken Sander, Van Thijs Pol, Molenberghs Jarno, Smeets Wouter (Bogaerts Dario).

Overige bankzitters: Wagemans Tom en Gevers Jeff

Doelpunten : 4’ Van Pol : 0 – 1; 10’ Van Pol: 0 – 2; 54’ Wens: 1 – 2; 89’ Wens: 2 – 2; 92’ Van Pol: 2 – 3

Gele kaarten: Vereijken