Scorend vermogen maakt het verschil in deze wedstrijd!

Vooraf:
We trekken vandaag naar Rijkevorsel, in een ver verleden nog actief in 2de nationale, om er het plaatselijke Zwarte Leeuw partij te geven. Zij staan net boven de degradatiezone en 2 overwinningen uit de resterende 5 wedstrijden zou moeten volstaan om het behoud te verzekeren. Bij Berg en Dal willen ze druk blijven zetten op de ongenaakbare leider Termien. Appeltans keert terug in de ploeg na een lichte blessure ten nadele van Creemers, Joris is nog out met een lies blessure.

De wedstrijd zelf:
De nostalgische zittribune biedt ons bescherming tegen de koude wind zodat het toch nog aangenaam aanvoelt.Er zijn weer veel supporters meegereisd uit Meerhout en die zien onze jongens een droomstart maken. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bouché wordt Bogaerts diep gestuurd die aflegt tot bij Molenberghs.Jarno speelt de bal in de loop van Voorn die schuin voor doel de bal tussen de benen van doelman Ceusters duwt voor de snelle 0-1 voorsprong.We spelen nog geen 30 seconden. 10 minuten na het openingsdoelpunt zet Vereijken Molenberghs voor doel maar die schiet de wenkende kans voorlangs. We hebben de controle over de wedstrijd en de Leeuwen krijgen geen voet aan de grond. We zien van hen enkel een zwak schotje dat in het zijnet belandt. We zitten al kort bij de rust als Molenberghs een hoekschop aan de 2de paal deponeert. Van Pol kopt deze wenkende kans naast het doel, dit doet hij doorgaans beter. Op slag van rust mogen de Leeuwen nog een hoekschop nemen. Coeckelberghs staat aan de 2de paal volledig vrij maar kopt zwak in de armen van Lenaerts.Meteen het einde van de 1ste helft waarin onze jongens na de snelle openingstreffer zelden of nooit in de problemen kwamen. Nog doelpuntje erbij in de 2de helft en de wedstrijd lijkt ons gespeeld.

Die snelle 2de treffer komt er ook. 5 minuten bezig in de 2de helft en Voorn lepelt de bal over de verdediging van de Leeuwen.Van Pol al dan niet buitenspel (hij staat toch redelijk ver) kan alleen op Ceusters af en schiet kruislings binnen voor de 0-2, zijn 27ste van het seizoen. De thuissupporters en trainersstaf zijn woest. Schaapjes bijna op het droge denk je dan maar amper 2 minuten later is er de aansluitingstreffer via Robert. Hij wordt bij een hoekschop volledig vrijgelaten centraal voor doel en knikt de bal voorbij een kansloze Lenaerts. Het kan hier nog een warm halfuur worden. Zeker wanneer Vereijken en Remen binnen een tijdsspanne van 5 minuten gewisseld worden. De cohesie verdwijnt uit ons team en we storten als een pudding in elkaar. Komt dit nu door de wissels of niet, we weten het ook niet. Feit is dat de Leeuwen de wedstrijd overnemen en nu heer en meester zijn. Bij elke aanval van de Leeuwen staat onze verdediging in ondertal en zij spelen enkele grote kansen bij elkaar. Een eerste maal als Coeckelbergs op Lenaerts wordt afgestuurd maar hij tikt de bal te ver voor zich uit en weg is de kans. Niet veel later staat Neefs vrij in de 16 maar hij schiet over het doel. Een kwartier voor tijd zetten de Leeuwen een levensgevaarlijke aanval op over meerdere spelers. De bal komt bij Baruani die Lenaerts omspeelt en terug legt tot bij Coeckelberghs. Deze schiet vanop de strafschopstip voor een kwasi leeg doel de bal nog tegen Creemers die op de doellijn staat. Dit had 2-2 moeten zijn. Nog maar net bekomen of het is wederom Coeckelberhgs die op Lenaerts zien afsnellen. Wederom vindt hij de netten niet maar wel Lenaerts die redding brengt. In minuut 80 geraken we eindelijk eens onder de druk uit. De bal wordt in het pak gedropt en belandt voor de voeten van Voorn. Zijn schot kan nog voor de neus van doelman Ceusters ontzet worden.

Het is pompen of verzuipen. In de 90ste minuut is het Baruani die de overlap maakt en van binnen de 16 de korte hoek viseert maar Lenaerts ranselt de bal uit de hoek. Dit was weer een beste mogelijkheid voor de Leeuwen. We zitten al diep in blessuretijd als Ceusters de bal nog eens naar voren jaagt voor de laatste aanval van de thuisploeg. Voorn onderschept de bal en lanceert Van Pol die vanop eigen helft op Ceusters afspurt. Thijs vindt eerst Ceusters op zijn weg maar de bal schiet door waardoor Thijs als nog de genade stoot kan geven met zijn 28ste doelpunt van het seizoen. Scheidsrechter Bouché vindt het welletjes en fluit de wedstrijd teneinde. Berg en Dal graait de 3 punten mee uit Rijkevorsel na dat er een uur lang schijnbaar geen vuiltje aan de lucht was.
Het laatste halfuur werden we overlopen en werd deze wedstrijd nog een lastige en zeer moeilijke bevalling.Het gebrek aan afwerking doet de Leeuwen de das om en wederom heeft het fenomeen Van Pol met 2 treffers een groot aandeel in deze 3 punter. We gaan nu genieten van het aanstaande paasweekend en zijn er op 7 april terug voor de topper en burenstrijd tegen ASV Geel. Altijd een beladen duel.

De aftrap wordt gegeven om 17.00 uur en niet om 15.00 uur!!!