Attractief voetbal en werkvoetbal leveren de verdiende zege op in Tielen.
Vooraf :
De Kempen beschikt over een sterk team en hier en daar spreekt men al over titelambities! Ze behaalden al een 4 op 6 in de voorbije weken.
Berg en Dal verloor voor de beker van België hier met droge 3 – 0 cijfers. Deze nederlaag dateert al van 28 juli en ondertussen heeft onze ploeg een grote progressie gemaakt! Ze zijn vandaag zeker belust op wraak!
Reynders, Bodard, beiden gekwetst,  zitten hoog in de tribune mee te supporteren en Marien is met vakantie.
De wedstrijd zelf :
De avond valt stilaan over het stadion in Tielen als we vanop de tribune de spelers hun opwachting zien maken. Scheidsrechter Gilis laat De Kempen de wedstrijd op gang brengen. Berg en dal is gretig en laat de bal goed rondgaan in de eerste 10 minuten van de wedstrijd! De Kempen moet de dominantie van een wervelend spelend Berg en dal lijdzaam ondergaan! In de 11’ komt het voor de eerste keer dreigen lang Mo El Idrissi! Hij zet na een collectief mooi uitgesponnen aanval van op rechts voor doel, waar Joris klaarstaat om binnen te trappen! Zijn schot wordt door verdediger Verbaendert afgeblokt en in hoekschop gewerkt. Opschudding in het stadion als doelman De Winter de bal bij het begin van de opbouw, de bal iets te ver van de voet laat springen!. Grondelaers is er als de kippen bij en gaat er met de bal vandoor! Hij moet echter te ver naar links uitwijken en kan niet tot scoren komen! Hier komt De Kempen heel goed weg! Berg en dal legt de ene mooie combinatie na de andere op de mat. De spelers vinden mekaar blindelings, de crosspasses komen allemaal aan en ze winnen praktisch elk duel. In de 20’ steekt Reumers, bij een zoveelste aanval, op links de bal tussen Van Der Linden en Verbaendert, maar doelman De winter is centimeters vlugger bij de bal dan Grondelaers. Het voetbal van Berg en dal is bijwijlen oogstrelend, terwijl De Kempen er niks van bakt! Toch is het opletten geblazen in de 26’, wanneer De Kempen tegenprikt en via een vlugge combinatie Van Reusel vrij speelt in de 16. Kenens is wakker en kan in hoekschop werken. Ondertussen wijzigt het spelbeeld niet en blijft Berg en dal goed voetbal brengen, zonder evenwel echt te dreigen voor het doel van De Winter. Het is integendeel De Kempen dat nog een reuzenkans krijgt in de 35’. Hoefnagel krijgt rechts in de 16 de bal toegespeeld. Helemaal vrijgelaten kan hij afwerken, maar hij verkiest de bal lateraal terug te leggen voor de voeten van Geudens, maar de bal wordt door onze verdediging onderschept. Berg en dal dreigt in de 38’ nog eens bij een ingestudeerde vrije trap! Doelman De Winter heeft moeite om de bal onschadelijk te maken! Vlak voor het rustsignaal knalt Driesen van uit de tweede lijn net over het doel.
We gaan rusten bij een 0 – 0 stand na een eerste helft waarin maar één ploeg op het veld stond. Berg en dal domineerde de wedstrijd en bracht attractief voetbal! Toch kon De Kempen tot tweemaal toe gevaarlijk tegenprikken! We hebben genoten van deze aangename, boeiende eerste helft!
Berg en dal trapt de tweede helft op gang en we krijgen onmiddellijk een ander spelbeeld dan in de eerste helft! Een gedreven thuisploeg dwingt Berg en dal achteruit en komt dreigen! In de 52’ na hoekschop op links, wordt de bal naar een vrijstaande speler gespeeld. Deze ongedekte speler kan centraal op zo’n 25m voor het doel een pegel afvuren. Gelukkig wordt de bal door het bos spelers voor het doel afgeblokt. Berg en dal heeft het moeilijk en achterin is opperste concentratie vereist om een dreigende thuisploeg van een doelpunt te houden. Af en toe kan Berg en dal gevaarlijk counteren en in de 55’ is het Berrevoets die vrij op doel kan trappen! Roberto trapt echter ver naast en over. Stilaan maar zeker komt Berg en dal terug in zijn ritme en krijgt het de beste kans van de wedstrijd. Na voorbereidend werk van Berrevoets en Reumers op links zet de doorgelopen Joris lateraal voor doel, waar Grondelaers helemaal vrij op de bal gaat staan in plaats van hem in doel te trappen! De supporters van De Kempen slaken een zucht van opluchting! Dit is evenwel uitstel van executie want in de 65’ krijgt een ijverige Mo El Idrissi de bal op rechts, op zo’n 20 m voor het doel! Hij krijgt alle tijd om te schieten en Mo plaatst de bal over doelman De Winter met een subliem lobschot in de kruising! Prachtig doelpunt. Het staat verdiend 0 – 1. De Kempen is het noorden kwijt en het wordt bijna 0 -2 wanneer Joris van op de 16, na combinatie met Grondelaers tussen Van Reusel en Verbaendert kan aanleggen. Zijn schot zoeft naast de linkerpaal buiten. De Kempen herstelt zich en begint aan het slotoffensief. We krijgen een warm standje voor het doel van Kenens! Hoefnagels spurt op rechts voorbij Maes en kan van tegen de doellijn voorzetten. De bal klutst van het ene been tegen het ander en komt via de paal in de handen van doelman Kenens! Dat was door het oog van een naald! Een kwartier voor tijd stuwt De Kempen met man en macht vooruit en bij Berg en Dal heeft het mooie, sierlijke voetbal plaats moeten ruimen voor werkvoetbal! De batterijen zijn nagenoeg leeg maar we moeten nog een kwartier stand houden. Na hoekschop op rechts komt de bal aan de overzijde in de voeten van Lauryssen, die meteen keihard op doel trapt! Kenens redt op geweldige manier deze knaller en houdt zijn doel schoon. Hoe De Kempen ook nog beukt, achterin houdt men stand!! De batterijen staan in het rood, maar ze blijven doorgaan voor zover het nog gaat. Het verlossende fluitsignaal van scheidsrechter Gillis komt er pas in de 94’.
Berg en Dal wint zijn eerste uitwedstrijd na een zeer goede wedstrijd! Het speelde een pracht van een eerste helft, maar moest zijn meerdere erkennen in De Kempen tijdens de tweede helft!
Berg en dal heeft laten zien dat het kan voetballen en kan knokken. Met deze belangrijke eigenschappen kunnen we zondag Branddonk met lege handen naar huis sturen.
Tot zondag,
Zij kwamen doodmoe maar met 3 punten naar huis :
Kenens Wim,  Koppers Gille, , Van Der Sanden Jens, Maes Brecht, Driesen Jens, Donkers Mattias, Reumers Guan, El Idrissi Mohamed (87’ Boonen Sten), Grondelaers Jeffrey (83’ Van Elven Stijn), Joris Dean, Berrevoets Roberto (75’ Sébastien Didier)
Overige bankzitter : De Scheemaecker Senne
Doelpunten : 65’ El Idrissi Mo : 0 – 1 ;
Gele kaarten : Driesen
Geel Gevaar :
   2. Van Elven
1.El Idrissi, Bodard, Koppers, Grondelaers, Reumers en Driesen.
Topscorers Berg en dal :     3 doelpunten    /  tegengoals : 2
    2. El Idrissi
1. Reumers,
 
GOALGETTERS 1STE PROVINCIALE 2018-2019
Speeldag  : weekend 15 en 16 september 2018:
Doelpunten :    20                      Totaal aantal doelpunten : 76
5  Hendryckx (Zoersel),
4  Jansen Nick (Wuustwezel), Kerremans (Oppuurs),
3  Jacobs (rochus deurne), Ndjana Onana (Mariekerke), Verbert (Heikant),
2  Bruyninckx (VC Her), De Cock (Kontich), De Keersmaecker ( Kontich), Delmeire (Duffel), De Pachter (Witgoor), El Idrissi (B&D), Geudens K (De Kempen), Hoefnagels (De Kempen), Jansen Ron(Branddonk), Murataj (Branddonk), Van Genechten J.(Witgoor),
1 Blockx (Witgoor), Cannaerts (Heikant), Convalle (VC Her), Criel (Schriek), D’Hertefeld (Oppuurs), Genar (St Job), Gerritsen( Lille), Goossens (Rochus Deurne), Hangisi (Witgoor), Heylen (Kontich), Kazadi Ilunga (Duffel), Meyendonckx (Kempen), Owusu (Lille), Pauwels (Branddonk),  Petersen (Lille), Pieters (Mariekerke), Reumers (B&D), Rubenschüh (Schriek), Stabel (Oppuurs), Sucu (Kontich), Swerts (Lille), Truyen (Zoersel),  Ulrichts (Deurne),  Van Beurden (Zoersel), Van Damme (Oppuurs),Van Eeven (Rochus deurne), Van Gool (Oppuurs), Van Hoogten (Heikant), Van Hooydonck (Rochus Deurne), Vlaeymans (VC Her), Voorspoels (VC Her),
2 Own goals : Oppuurs, Deurne