Berg en Dal ontvangt vandaag leider Heikant Berlaar. De tegenstander kan mits winst de eerste periodetitel grijpen maar ons elftal wil na Lille ook Heikant Berlaar kloppen en zo weer aansluiting vinden in de bovenste regionen van het klassement.
Heikant Berlaar heeft het stamnummer 7734 en als clubkleuren paars en wit. De club speelt al sinds zijn oprichting in de provinciale reeksen. De club ontstond in 1972 en begon in de laagste provinciale reeksen te spelen. In 1978 promoveerden ze naar derde provinciale en in de jaren daarop zouden ze pendelen tussen vierde provinciale en derde provinciale.
Op het einde van de eeuw promoveerden ze tweemaal na elkaar om terecht te komen in tweede provinciale. Men zakte echter onmiddellijk terug maar in 2001 lukte opnieuw de promotie en bleef de club er een hele tijd in. In 2006 volgde weliswaar nog een degradatie maar het jaar erop promoveerden ze terug via de eindronde. Ze deden het heel goed in tweede provinciale en in 2009 promoveerden ze naar eerste provinciale via de eindronde. Dit zou echter maar één seizoen duren. Ze zouden een paar keer via de eindronde stijgen en zo ook in 2013. Heikant verbleef toen twee seizoenen in eerste provinciale om dan terug te zakken. Sinds 2016 speelt Heikant Berlaar terug in eerste provinciale en het doet het daar zeker niet slecht. In het seizoen 2016/2017 eindigen ze zevende en vorig seizoen eindigden ze achtste met tweeënveertig punten.
Dit seizoen doen ze het slecht. Ze begonnen met een gelijkspel op Duffel (1-1) om dan thuis met 4-0 van Kontich te winnen. Op Lille volgde nog wel een 0-0 gelijkspel maar daarna kwamen er een paar zeges op rij tegen Schriek (2-0), Mariekerke (2-1) en Rochus Deurne (1-2). Thuis tegen Zoersel (0-2) gingen ze nog wel eens onderuit maar de jongste twee weken volgden er zeges op Witgoor (1-3) en tegen Sint-Job (2-0). Heikant Berlaar is zo leider met twintig punten uit negen matchen. Door het verlies van Kontich gisteren op De Kempen heeft het nog één concurrent voor de periodetitel. Als Heikant niet wint moeten ze hopen dat Oppuurs op Wuustwezel ook niet kan winnen om alsnog die periodetitel te halen. Het kan voor hen dus een spannende namiddag in het kattenstadion worden.
Topschutters bij Heikant Berlaar zijn : Kamiel Van Hoogten en Stein Huysegems met elk vier doelpunten. Verder ook nog Verbert (3), Van Dyck (3), Cannaerts (1) en Vets (1).
Selecties
Berg en Dal:
Van der Sanden, Koppers, Donkers, Van Elven en Van den Bergh zijn geblesseerd. Kern: Kenens, De Scheemaecker, Joris, El Idrissi, Driesen, Boonen, Bodard, Maes, Didier, Reynders, Berrevoets, Guan Reumers, Slegers, Marien en Robin Reumers.

Heikant Berlaar:  
Vermeylen keert terug uit schorsing. Kern: Thys, Lauwers, Cannaerts, Geerts, Van Dyck, Kamiel en Sander Van Der Hoogten, De Maegd, Van Hove, Huysegems, Wens, Vets, Vermeylen en Willems
Berg en Dal – Heikant Berlaar op zondag 4 november 2018 om 14h30.