Berg en Dal ontvangt dit weekend KFCE Zoersel in het Kattenstadion. De nummer drie van vorig seizoen staat momenteel gedeeld tweede met vier punten uit twee wedstrijden. Vermits Berg en Dal voorlopig eerste staat kan je dit wel een topper in de reeks noemen.
Geschiedenis
FC Eendracht Zoersel werd opgericht in 1927 en kreeg bij de voetbalbond het stamnummer 1140. Zoersel startte in de toenmalige derde gewestelijke. Zoersel had seizoen na seizoen zeer goede kernen maar de eerste promotie volgde pas in het seizoen 1951-1952. Ze gingen naar tweede gewestelijke waar ze in 1957 terug uit weg zakten. Door de hervorming naar provinciale reeksen en minder resultaten zakte de club in 1972 naar vierde provinciale. In het seizoen 1975-1976 eindigde men derde en kon met via de eindronde opnieuw promoveren, ook nu was het van korte duur en was een seizoen later de degradatie een feit.
Halfweg de jaren tachtig ging het beter bij de club. Onder leiding van trainer Paul Pauls werd de club voor het eerst kampioen in 1986. In het tweede seizoen in derde provinciale werd het opnieuw kampioen met drie punten voorsprong op Tielen. Het avontuur in tweede zou vier seizoenen duren en na pechseizoen zakten ze terug naar derde. Daar leken ze een vaste waarde te worden maar door de reekshervormingen in 2006 zakten ze toch af naar vierde provinciale ondanks het feit dat ze dertiende eindigden in hun reeks. De hernieuwde kennismaking met vierde werd ondanks de ambities slecht verteerd. De club eindige voorlaatste in vierde provinciale.
In het seizoen 2007-2008 kwam de totale ommekeer. Met bijna allemaal spelers uit eigen dorp bleef Zoersel meer dan twintig wedstrijden op rij ongeslagen. Op de voorlaatste speeldag werd het dan ook kampioen op het veld van Poederlee. In het eerste seizoen in derde deed Zoersel het heel goed , het werd vijfde en pakte de tweede periode. In de finale van de eindronde ging het onderuit tegen GR Katelijne. Twee seizoenen later bereikten ze opnieuw die finale maar lukte het weer niet, ditmaal was VV Duffel de tegenstander. In 2012 eindigden ze knap vierde en was de derde eindronde een feit. Derde keer goede keer en na winst tegen Beekhoek in de finale ging de poort naar tweede terug open. In het eerste seizoen kon Zoersel zich handhaven maar het seizoen erna volgde een nieuwe degradatie naar derde provinciale. In derde zou het twee seizoenen duren alvorens ze met een straatlengte voorsprong en 75 punten kampioen zouden spelen.
In het eerste seizoen in tweede werd men knap vijfde en een seizoen later zelfs vierde waardoor de club mocht strijden in de eindronde om promotie naar eerste provinciale. Ze wonnen de finale tegen Rochus Deurne en mochten naar eerste provinciale. Daar deden ze het vorig seizoen uitstekend en eindigde met knap derde op drie punten van kampioen Witgoor.
Huidig seizoen
Zoersel begon het huidige seizoen met een 0-0 gelijkspel op het veld van Lille en vorig weekend won het tegen buur Antonia met 1-0. De topschutter is dan ook eenvoudig te bepalen en dat is Bart Hendryckx. Zoersel staat zo gedeeld tweede met vier punten.
Berg en Dal
Ook even een overzicht van onze ploeg. We wonnen op de eerste speeldag met 1-0 tegen Wezel na een doelpunt van Mike Oris. Vorig weekend wonnen we met 1-2 op het veld van ’s Gravenwezel-Schilde met doelpunten van Wouter Smeets en Mike Oris. Bij Berg en Dal is Mike Oris topschutter met twee doelpunten.
Selecties
Berg en Dal – K. Oris (voet), Bodard, Kenens (schouder), Koppers, Cuypers en Van De Sande zijn out. Selectie: De Scheemaecker, Bakkovens, Reumers, Slegers, Boonen, Driessen, Dams, Smeets, El Idrissi, M. Oris, Renders, Didier, Peys, Ossenblok en Stulens.
KFCE Zoersel – Veryckt (knie) is niet beschikbaar. Selectie: Moorkens, Van Den Langenbergh, Nuyts, Adriaens, Geerts, De Mulder, Braspenninckx, Bartholomeeussen, Van Staeyen, Truyen, Van Beurden, Hendryckx, Stroms, Wens.

Berg en Dal – KFCE Zoersel : zondag 15 september 2019 om 15h00