Berg en Dal ontvangt deze namiddag Kontich. Kontich staat momenteel gedeeld vierde met twaalf punten uit zeven wedstrijden.
Kontich FC ontstond in 1941 en kreeg stamnummer 3029 mee. Een jaar later zou de club Kontich Football Club worden. In de oorlogsjaren promoveerde de club  van derde naar tweede provinciale. In het seizoen 1952-1953 sloot Kontich het seizoen af zonder nederlaag en promoveerde het zo naar eerste provinciale. Eén jaar later was het opnieuw prijs. Voor maar liefst 4000 toeschouwers promoveerde ze op Heist-op-den- Berg naar de nationale reeksen. In 1961 stootte de club door naar derde nationale en volgden er derby’s tegen Boom, Willebroek, Racing Mechelen, Lyra en Tubantia. In 1965 zakte de club terug weg naar de provinciale reeksen waar het lange tijd zou blijven zweven tussen derde en eerste provinciale. Het duurde tot de eeuwwisseling voor de club de poort naar de nationale reeksen terug zou kunnen openbeuken. De club professionaliseerde maar kon dit niet langer financieren. Ze hebben dan de tering naar de nering gezet en timmeren op een gezonder manier aan de toekomst van de club. In het seizoen 2016 -2017 promoveerde ze dan ook terug naar eerste provinciale waar ze vorig seizoen direct mooi op de  vijfde plaats eindigden.
Dit seizoen doet de ploeg die in  geel-rood speelt het ook niet slecht. Ze begonnen met een overwinning tegen Lille (3-1), verloren dan zwaar op Heikant- Berlaar (4-0) , om vervolgens gelijk te spelen tegen Mariekerke (2-2) en Rochus Deurne (2-2). De week erop kwam de tweede overwinning van het seizoen tegen Zoersel (3-0), op Witgoor werd het 0-0 en vorige week wonnen ze met het kleinste verschil tegen Sint-Job (1-0). De topschutters zijn De Cock (4), Dekleermaeker (2), Sucu (1), Heylen (1), Ocak (1), Kreydt (1), Verstraeten (1).
Selecties
Berg en Dal:  Van der Sanden, Koppers en Van den Bergh zijn geblesseerd. Kern: Kenens, De Scheemaecker, Joris, El Idrissi, Driesen, Boonen, Bodard, Maes, Didier, Donckers, Van Elven en Reumers, Slegers, Reynders en Marien.

Kontich:
De Bakker (enkel) is geblesseerd. Kern: Snyders, Cop, Vleminckx, Somers, Duaerte Arjonas, De Cock G, Tindermans, De Keersmaecker, Verstraeten, Kreydt, Dekleermaeker, De Cock V, Ocak, Sucu en Van Esser.
Berg en Dal – Kontich op zondag 21 oktober 2018 om 15h00