Berg en Dal ontvangt zondagnamiddag Branddonk voor een nieuwe derby. De troepen van trainer Pascal De Meulenaer verloren op de eerste speeldag met 0-2 van Zoersel, wonnen op speeldag 2 de derby tegen  Witgoor met 2-4 en konden ook vorige week met 2-0 winnen van Sint-Job. Branddonk en Berg en Dal staan zo allebei gedeeld tweede met zes punten.

KSK Branddonk is opgericht in 1955 in Retie. De clubkleuren zijn Groen en Zwart De club verhuisde doorheen de jaren geregeld van terrein om in 1970 dan definitief te spelen op de terreinen aan de Groenedijk. Begin jaren zeventig liep het heel goed voor de club en bereikten ze zelfs eerste provinciale. In 1976 zakte ze terug naar tweede provinciale en in 1979 zelfs derde provinciale. Het ging wisselvallig en in 1987 zakten ze zelfs naar vierde provinciale. Daarna ging het weer beter en speelde ze in 1990 zelfs terug in tweede provinciale. In 1997 promoveerde ze terug naar eerste provinciale maar dit duurde niet lang. Er volgden nog een paar degradaties en promoties maar sinds 2012 zitten ze steevast in eerste provinciale. Vorig seizoen wonnen ze op de laatste speeldag met 1-2 op ons veld (doelpunten van Murataj en Hannes voor Branddonk en Van Elven voor Berg en Dal). Branddonk kon zo de redding in eerste bewerkstelligen.
Na de mooie zege op De Kempen vorig week hopen we ook morgen Branddonk te kloppen en een negen op negen te pakken.
Selecties
Berg en Dal:
Reynders, Bodard en Van den Bergh zijn geblesseerd. De rest volgt na de reservenwedstrijd. Kern: Kenens, De Scheemaecker, Joris, El Idrissi, Donckers, Berrevoets, Van der Sande, Koppers, Grondelaers, Driesen, Boonen, Peys, Didier en Reumers.
KSK Branddonk: Verstraelen (voet) is out. Murataj is twijfelachtig. Selectie: Veraghtert, Berkmans, Mols, Vervloesem, Boons, Rommes, Pauwels, Jansen, D. en E. Ndagano, Janssens, Vos, Muratja
Berg en Dal – KSK Branddonk op zondag 23 september om 15h00