Berg en Dal ontvangt met Ternesse de tiende in het klassement. De troepen van trainer Sven Eeraerts staan onder hun waarde gerangschikt maar gaan hopelijk met lege handen naar huis. Onze trainer Rudy Van Houdt voerde vorige week wat positionele wijzigingen door en dat pakte goed uit op het veld van Kontich. Er werd immer met 1-4.
Ternesse is een voetbalclub uit Wommelgem. Ze hebben stamnummer 1085 en de kleuren zijn blauw en geel. De club ontstond ins 1922 en sloot zich aan bij de Belgische voetbalbond in 1927. Ze begonnen in de gewestelijke reeksen.
Ze klommen al gauw op en in 1933 bereikte ze de nationale bevorderingsreeksen , het toenmalige derde niveau. Ze konden zich handhaven en het tweede seizoen was zelfs sterk. In 1935 waren ze dicht bij de titel maar eindigden ze op een gedeelde tweede plaats op amper twee punten van kampioen van FC Duffel. Deze prestatie werd niet herhaald en in 1936 degradeerde de club uit de nationale reeksen. In 2012 keerde de club terug naar de nationale reeksen.
Vorig seizoen zakten ze echter uit derde amateurklasse nadat ze vierde laatste eindigde. Dit seizoen begonnen ze met een zeven op negen aan de competitie. Maar na de derde speeldag zakte Ternesse net zoals wij een beetje weg en volgde er een twee op vijftien.
Topschutters bij Ternesse zijn : El Assiri, Verhoeven en Vervoort (allen twee) en Van De Brul en Muyshondt (beide één).
Selecties
Berg en Dal:
Berg en Dal –  Driesen (knie), Koppers en Reumers (knie) zijn out. Smeets is twijfelachtig. Selectie: De Scheemaecker, Raeymaekers, Kenens, Bakkovens, Slegers, Boonen, Joris, Dams, Smeets (?), El Idrissi, M. Oris, K. Oris, Didier, Peys, Ossenblok en Stulens.
Ternesse: Laureyn en Punt zijn geblesseerd. Een bijkomende speler volgt na de reservenmatch. Selectie: Goris, Geentjes, Felix, Aubrey, Van Dijck, Snoeys, Van Den Brul, De Donder, Van Den Brandt, Zakarai, Lemaire, Vervoort, Muyshondt en Verhoeven.
Berg en Dal – Ternesse op 27 oktober 2019 om 15h00.