Berg en Dal ontvangt zondagnamiddag VC Herentals. VC Herentals degradeerde vorig seizoen uit derde amateurklasse. 
VC Herentals ontstond na verdwijnen van KFC Herentals in 2000. Na het twee seizoen in vierde provinciale promoveerde VC Herentals in 2002 naar derde. Het speelde met mooie cijfers onmiddellijk kampioen en promoveerde naar tweede provinciale. In tweede eindigde ze in het eerste seizoen derde maar het seizoen daarop ging het minder en degradeerden ze. Daar zouden ze direct terug promoveren en het seizoen daarop zelfs eindronde spelen in tweede provinciale. Promoveren lukte toen niet maar in 2008 ging de ploeg wel naar eerste provinciale. Twee jaar later zakte de ploeg opnieuw. Twee jaar later stegen ze opnieuw en toen ze in 2014 tweede eindigde naar Beerschot Wilrijk beukten ze via de eindronde de poorten naar de nationale reeksen open. In 2017 steeg de club opnieuw maar vorig seizoen zakten ze dus terug af en komen ze zondagnamiddag op bezoek in het kattenstadion.
VC Herentals won op de eerste speeldag met 3-0 van Sint-Job na doelpunten van Bruyninckx, Voorspoels en Vlaeymans. Berg en Dal ging met 1-0 onderuit op Schriek en kan met het vooruitzicht van een match op KFC De Kempen volgende best punten pakken tegen dit Herentals.

Selecties
Berg en Dal: Reynders is geblesseerd. Kern: Kenens, De Scheemaecker, Joris, El Idrissi, Donckers, Berrevoets, Van de Sande, Koppers, Grondelaers, Driesen, Bodard, Van Elven, Maes, Didier en Reumers
VC Herentals: Van Looy (voet), Vercammen (knie) en Peeters zijn out. Kern: Vervoort, Bellens, Spiessens, De Swert, Thomassen, Van Dingenen, Voorspoels, Bruyninckx, Convalle, Vlaeymans, Van Eynde, Van de Kerkhof en Vandepaer.
Berg en Dal – VC Herentals op zondag 09/09/18 om 15h00