Berg en Dal moet morgennamiddag op bezoek bij Branddonk. Na de mooie thuiszege tegen KFC De Kempen hopen de troepen van trainer Rudi Hoes ook in Branddonk de drie punten mee te nemen.
KSK Branddonk is opgericht in 1955 in Retie. De clubkleuren zijn Groen en Zwart De club verhuisde doorheen de jaren geregeld van terrein om in 1970 dan definitief te spelen op de terreinen aan de Groenedijk. Begin jaren zeventig liep het heel goed voor de club en bereikten ze zelfs eerste provinciale. In 1976 zakte ze terug naar tweede provinciale en in 1979 zelfs derde provinciale. Het ging wisselvallig en in 1987 zakten ze zelfs naar vierde provinciale. Daarna ging het weer beter en speelde ze in 1990 zelfs terug in tweede provinciale. In 1997 promoveerde ze terug naar eerste provinciale maar dit duurde niet lang. Er volgden nog een paar degradaties en promoties maar sinds 2012 zitten ze steevast in eerste provinciale. Vorig seizoen wonnen ze op de laatste speeldag met 1-2 op ons veld (doelpunten van Murataj en Hannes voor Branddonk en Van Elven voor Berg en Dal). Branddonk kon zo de redding in eerste bewerkstelligen. Onlangs is beslist om te fusioneren met Retie volgend seizoen en in tweede provinciale aan de slag te gaan. De club is dus bezig aan zijn laatst maanden.
In het huidige seizoen staat Branddonk momenteel gedeeld elfste met twintig punten. Het begon met een thuisnederlaag tegen Zoersel maar won daarna tegen Witgoor, Sint-Job en ook op ons veld. Het werd 0-1 na een vroeg doelpunt van Rommes. Daarna volgde er een twee op vijftien en de volgende overwinning kwam er pas begin november tegen Duffel. Daarna volgden er maar liefst zeven wedstrijden zonder overwinning. Vorig weekend op het veld van Sint-Job kon Branddonk dan wel winnen met 0-3.
Topschutters bij Branddonk zijn: Jansen (7), Murataj (2), Rommes (2), Pauwels (2), Boons (1), Janssens (1), Vos (1), Berkmans (1), Nadagano (1), Poelmans (1)
Selecties
Branddonk:
Janssen is geblesseerd. Van Malten ontbreekt om familiale redenen. Selectie: Veraghtert, Verstraelen, Janssens, Vervloesem, Berkmans, Mols, Rommes, Poelmans, Pauwels, E. en D. Ndagano, L. en K. Murataj, Vos, S. en N. Geuens
Berg en Dal:
 Donkers, Osman, Boonen, Driesen en Van den Bergh zijn geblesseerd. De rest is aan te duiden. Kern: Kenens, De Scheemaecker, Van der Sanden ,El Idrissi , Bodard, Didier, Joris, Slegers, Maes, Van Elven, R. Reumers, , Reynders en G.Reumers.
Branddonk – Berg en Dal: zondag 20 januari 2019 om 14h30 (Groenedijk 15 Retie)