Geschiedenis
KFC De Kempen ontstond uit de fusie van VC Tielen en VV Lichtaart Sport. Die eerste club ontstond dan weer na het faillissement van KFC Tielen. Die club bereikte uit de tweede klasse en het absolute hoogte punt was de halve finale in de beker tegen Anderlecht. Hierin sneuvelde ze uiteindelijk. Ze spelen nog wel in het mooie Staf Janssenstadion in Tielen.
Vorig seizoen pakte Berg en Dal een 6 op 6 tegen De Kempen. In Tielen werd het 0-1 met een doelpunt van Mo El Idrissi en thuis klopte we De Kempen met 2-1. Roy Van Der Linden bracht de bezoekers toen voor maar Didier en uiteindelijk Van Elven hielden de drie punten in Meerhout.
Huidig seizoen
In het huidige seizoen wordt De Kempen niet echt bij de favorieten gerekend maar wie trainer Tom Moons een beetje kent weet dat hij dat niet echt erg vindt en het is dan ook geen te onderschatten tegenstrever. Ze begonnen het seizoen met een 1-3 winst op het veld van Oppuurs waar ex-prof Bjorn Vleminckx rondloopt. Op speeldag 2 kwam Lille op bezoek met ex-prof Sherjill MacDonald , na een goede wedstrijd deed die laatste hen dood en werd hert 2-4. Vorig weekend wonnen ze met 1-4 op Antonia waardoor ze gedeeld vierde staan op drie punten van Berg en Dal.
Topschutters bij De Kempen zijn:
2 doelpunten: Gielis en Nesen.
1 doelpunten: Jansen, G. Lauwers, Meynendonckx, Lauryssen en Hoefnagels.
Selecties
De Kempen – Iedereen is fit.  Selectie: Verheyen, De Winter, Trommelen, Spiessens, Van Bouwel, J. Lauwers, Vandeputte, Meynendonckx, Nesen, Hoefnagels, Jansen, Gielis, Lauryssen, G. Lauwers en Van Reusel.
Berg en Dal – Bodard, Kenens (schouder), Koppers, Cuypers en Van De Sande zijn out. Selectie: De Scheemaecker, Bakkovens, Reumers, Slegers, Boonen, Driessen, Dams, Smeets, El Idrissi, M. Oris, K. Oris, Renders, Didier, Peys, Ossenblok en Stulens.
KFC De Kempen – Berg en Dal : Zaterdag 21 september om 19h30. Adres: Prijsstraat 66 Tielen.