Berg en Dal gaat deze namiddag op bezoek in Schilde. De fusieclub ’s Gravenwezel-Schilde begon het seizoen met 3-2 nederlaag tegen Antonia.
Geschiedenis
De club heeft stamnummer 1089 en Rood en Zwart als clubkleuren. Ze speelden in hun bestaan drie jaar in de nationale reeksen.
SK ’s Gravenwezel werd in 1946 opgericht en begon in de provinciale reeksen. In 1971 konden ze de toenmalige vierde klasse bereiken en eindigde in die reeks direct vijfde. In het tweede seizoen werd dat middenmoot en daarna op twee na laatste en was de degradatie een feit. Na die drie seizoenen werd het terug provinciaal voetbal en daar zakten ze nog verder weg.
In het begin van de 21ste eeuw klom de club weer naar tweede provinciale en in 2008 volgde er zelfs een promotie naar eerste provinciale. Dat duurde tot 2013 en toen degradeerde ze terug. In 2013 gingen ze een samenwerking met Schilde (toen vierde provinciale) aan die in 2014 in een fusie uitmondde. Verschillende bestuursleden van KSK Schilde protesteerde en uiteindelijk werd de beslissing tot fusie in kortgeding geschorst. Uiteindelijk zou in de zomer van 2015 de fusie toch door. De club nam het stamnummer van SKS Schilde aan.
Vorig seizoen werd de club tweede in tweede provinciale A op veertien van kampioen Hoboken. Ze promoveerden uiteindelijk via de eindronde na een 4-1 overwinning in de finalematch tegen Vlimmeren.
In het huidige seizoen verloren ze vorige week dus op de eerste speeldag met 3-2 van Antonia. Voor ’s Gravenwezel-Schilde scoorde vorige week Jef Colman en Jordi Maes.
Selecties
’S Gravenwezel- Schilde: Gessner (voet) is nog niet inzetbaar. Voor de rest is iederen fit: Selectie: Van De Vyver, Walsh, Peeters, Tytens, Bektas, Laureyssens,Pollak, Van Den Bulck, Matyn, Garmyn, Maes, Colman, Belhadi, Ocak, Braeckmans
Berg en Dal : K. Oris (voet), Bodard, Kenens (schouder), Koppers, Cuypers en Van De Sande zijn out. Selectie: De Scheemaecker, Bakkovens, Reumers, Slegers, Boonen, Driessen, Dams, Smeets, El Idrissi, M. Oris, Renders, Didier, Peys, Ossenblok en Stulens.
’s Gravenwezel-Schilde – Berg en Dal : zondag 8 september 15h00
Adres: Rozenhoek: Oelgemsesteenweg Schilde