Berg en Dal moet zondagnamiddag op bezoek bij VC Herentals. Het wordt een duel tussen de zevende en de achtste die twee punten verschil tellen in het klassement.
VC Herentals ontstond na verdwijnen van KFC Herentals in 2000. Na het twee seizoen in vierde provinciale promoveerde VC Herentals in 2002 naar derde. Het speelde met mooie cijfers onmiddellijk kampioen en promoveerde naar tweede provinciale. In tweede eindigde ze in het eerste seizoen derde maar het seizoen daarop ging het minder en degradeerden ze. Daar zouden ze direct terug promoveren en het seizoen daarop zelfs eindronde spelen in tweede provinciale. Promoveren lukte toen niet maar in 2008 ging de ploeg wel naar eerste provinciale. Twee jaar later zakte de ploeg opnieuw. Twee jaar later stegen ze opnieuw en toen ze in 2014 tweede eindigde naar Beerschot Wilrijk beukten ze via de eindronde de poorten naar de nationale reeksen open. In 2017 steeg de club opnieuw maar vorig seizoen zakten ze dus terug af.

Dit seizoen verloopt wisselvallig voor de ploeg uit Herentals. Ze begonnen met winst thuis tegen Sint-Job maar verloren dan op speeldag 2 in ons Kattenstadion met 2-1 na doelpunten van Guan Reumers en Mo El Idrissi voor Berg en Dal en Gianni Convalle voor VC Herentals. Vervolgens wonnen ze op Schriek (0-1) en speelden gelijk tegen De Kempen (3-3) en Branddonk (0-0). Tegen Wuustwezel (0-2) en Oppuurs (1-0) volgden er een nederlaag maar thuis tegen Duffel (3-0) lukte het opnieuw. Na een nederlaag op Kontich (4-1) en gelijke spelen op Heikant (1-1) en tegen Mariekerke (1-1) volgde er op Rochus Deurne (0-4) een nieuwe zege. Begin december volgde er nog een gelijkspel tegen Zoersel (3-3) maar de twee laatste wedstrijden voor de winterstop werden wel gewonnen tegen Witgoor (0-3) en Sint-Job (1-4). VC Herentals pakte zo een tien op twaalf en wipt bij winst over sowieso over Berg en Dal.
Topschutters bij VC Herentals zijn: Stef Bruyninckx (7), Sam Vlaeymans (6), Davy Voorspoels (6), Martijn Thomassen (3), Birger De Swert (2), Kevin Spiessens (1), Gianni Convalle (1), Jari Bellens (1)
Selecties
VC Herentals:
Schroven (enkel) ontbreekt. Voorspoels en De Swert zijn twijfelachtig. Kern: Vervoort, Spiessens, Bellens, Convalle, De Ridder , Van Dingenen , De Swert (?), Thomassen, Bruyninckx , Vlaeymans, Voorspoels (?), Van De Kerkhof, Vandepaer, Van Eynde en Peeters
Berg en Dal: Donkers, Osman, Berrevoets, Boonen, Driesen en Van den Bergh zijn geblesseerd. Bodart, R. Reumers en Maes zijn geschorst. De rest moet nog aangeduid worden.
Kern: Kenens, Van der Sanden ,El Idrissi , Didier, Reynders, Boonen, Joris, Slegers, Peys, Van Elven,  en G.Reumers.
VC Herentals – Berg en Dal : zondag 6  januari 2019 om 14h30 (adres: Herenthoutseweg 118 Herentals)