Berg en dal wint op karakter.!!
Vooraf :
In Antonia hebben we nog weinig punten gesprokkeld. Eéntje om precies te zijn en we kregen al wel veel doelpunten rond onze oren. (4 – 0 en 6 – 1).
Hopelijk gaat het vandaag beter dan in de vorige wedstrijden hier in Zoersel. Berg en dal was goed bezig, maar moest met lede ogen aanzien dat Boonen en Bodard bij in de lappenmand liggen. Het busje gekwetsten dikt weer goed aan : Reumers, Driesen, Van der Sanden, Boonen, Bodard, Koppers en Reynders. Maes en Bakkovens hebben  twee gele kaarten achter hun naam staan.
De wedstrijd zelf :
Het was behoorlijk koud buiten op deze 1 december! De zitjes in de tribune voelden qua gevoelstemperatuur nog kouder aan. Mo El Idrissi en Dean Joris moesten de gekwetste flankverdedigers vervangen. Antonia begint offensief aan deze wedstrijd en in de 4’ mag Van Kemseke te gemakkelijk bij de bal komen, maar Maes en Kenens zijn al wakker. Aan de overkant kan Didier wegspurten na een gepaste pass van Smeets, maar Sébastien laat de bal te ver van de voet springen en doelman Hermans kan de bal oprapen. Na de eerste hoekschop op links van Joris komt de bal bij Mo die van op zo’n 30m zwaar uithaalt. De bal vliegt tegen de onderkant van de lat terug in het veld. We waren dicht bij de openingstreffer. Antonia weert zich ook en in de 13’ mag het een hoekschop nemen op rechts! Fasseur trapt de bal op borsthoogte in het strafschopgebied! Bogaerts kan de bal deviëren maar Kenens kan de bal klemvast onder controle krijgen. Stilaan maar zeker komt Berg en dal meer en meer in de wedstrijd en begint Antonia onder druk te zetten. In de 17’ bedient Dams Didier op links. Het duurt té lang vooraleer hij zijn pass aflevert en bovendien belandt zijn onnauwkeurige voorzet in de handen van doelman Hermans! Er stonden nochtans heel wat roodhemden te wachten in het strafschopgebied. Even later, in de 19’, wordt Didier weer gelanceerd door Joris. Hij omspeelt Bogaerts en schuift de bal door tot bij Mike Oris. Deze brengt de bal voor doel waar Kevin zijn schot   afgeblokt wordt door een Antoniaanse verdediger. Berg en dal heeft het balbezit veroverd, maar het kan te weinig gevaarlijke acties opzetten. De dreigementen leveren in verhouding te weinig op en vooral de laatste en beslissende pass ontbreekt. Terwijl we dit noteren zoeft er een schot van Fasseur naast het doel van Kenens. In de 31’ krijgt Wouter Smeets de bal op rechts en zet voor doel waar Mike Oris in de eerste zone in één tijd de bal keurig naast de rechterpaal binnentrapt!! 0 – 1 en verdiend. Antonia is nog niet bekomen van deze opdoffer of Slegers passt tot bij de vrijstaande Joris op links! Dean zijn voorzet-schot wordt door doelman Hermans onschadelijk gemaakt. Even voor de pauze bereikt Maes met een prachtige crosspass Didier op links! Zijn voorzet wordt spijtig genoeg geïntercepteerd door Bogaerts.
We gaan rusten bij een  0 – 1 tussenstand na een eerste helft waarin Berg en dal na een kwartier echt in de wedstrijd kwam! Antonia liet zich toch ook niet onbetuigd en het bleef uitkijken achterin. Het speelveld ligt er hobbelig bij, en dat werkt het academisch voetbal zeker niet in de hand! Het is vooral op doorzetting en wilskracht dat er op het veld geacteerd wordt.
De tweede helft is nog maar net op gang gefloten door scheidsrechter Jennard of een voorzet van op rechts wordt door Van Kemseke in doel getrapt. Het staat 1 – 1 en dat ziet er niet goed uit. Berg en dal revancheert zich en in de 51’ omzeilt Didier zijn vaste belager Bogaerts en trekt voor doel waar Mike over kopt. In de 58’ moet Kenens een schot van Van Kemseke onschadelijk maken. Fraai voetbal krijgen we niet voorgeschoteld, wel hard bevochten duels in het middenveld. Er wordt geknokt voor elke morzel grond zou Filiip Joos zeggen. In de 62’ vliegen Bakkovens en Van Der Voort tegen mekaar en de onfortuinlijke Van Der Voort moet groggy vervangen worden. In de 66’ levert Dams een zeer zwak schotje af dat door doelman Hermans maar moet opgeraapt worden. Kenens van zijn kant moet plat voor een schot van Verbist. Even later vliegt een schot van Van Kemseke Seppe voorlangs! Bij Berg en dal is de opbouw volledig verdwenen en kwijnt het middenveld meer en meer weg. Gelukkig houdt men achterin stand tegen een aandringend Antonia!! De foute passes bij Berg en dal stapelen zich op. In de 78’ valt er nog wat te beleven wanneer een schijnbaar onschuldig schotje van Joris niet onder controle gehouden kan worden door doelman Hermans! De bal rolt in hoekschop! De hoekschoppen en de voorzetten die onze spelers versturen zijn veel te laag en bereiken nooit hun bestemming. In de 81’ bedient Louis Mariën Smeet  op rechts na mooi samenspel, maar ook zijn voorzet laat te wensen over. In de 87’ kan Kevin Oris voorzetten van op links! Didier trapt de bal op de doelman. De rebound botst terug tegen het lichaam van Didier en de bal rolt tergend traag over de doellijn. 1 – 2  We zien de scheidsrechter nog geel trekken voor Didier maar het is voor ons onduidelijk om welke reden dat zou geweest zijn. Even voor het verstrijken van de reguliere tijd wordt Mariën op rechts weggestuurd. Zijn pass is nu wel goed en bereikt Kevin Oris. Kevin probeert de doelman te lobben, maar Hermans kan de bal wegslaan. De bal komt in de voeten van Mariën die in de korte hoek wil binnentrappen! De bal wordt van de lijn geweerd door Embrechts.In de lange blessure tijd krijgt Kevin Oris nog een unieke kans om de 1 – 3 op het bord te schieten, maar zijn schot is té zwak en Hermans kan zonder problemen de bal onschadelijk maken.Na meer dan 6’ blessuretijd fluit scheidsrechter Jennard deze wedstrijd ten einde. Berg en dal wint echt op inzet en karakter. Het is voor de eerste maal dat we hier de drie punten meegraaien. De povere tweede helft werd gekenmerkt door het grote aantal foute passes en slechte voorzetten. Maar…. De punten zijn binnen en we maken ons op voor de laatste wedstrijd in deze heenronde tegen gebuur Herentals.
We zijn hopelijk weer van de partij volgende week zondag om 14.30 voor deze derby.
Tot zondag,
Zij knokten zich drie punten rijker ::
Kenens Wim, Maes Brecht, Slegers Lennert, Bakkovens Ben, El Idrissi Mohamed Mo, Dams Ignace, Smeets Wouter, Joris Dean, Oris Mike (75’ Mariën Louis), Sébastian Didier en Oris Kevin.
Overige bankzitters : De Scheemaecker Senne, Stulens Gilles, Peys Alexander
Doelpunten :  31’ Oris Mike: 0 – 1; 47’ Van Kemseke P : 1 – 1
87’ Didier: 1 – 2;
Gele kaarten : Didier en Joris
Geel gevaar :
2. Reynders, Bakkovens, Maes, Joris, Didier
1. Oris Mike, Oris Kevin, Reumers,
Kenens, Dams, Bodard, Slegers, Smeets en Boonen
Topscorers Berg en Dal : 23 doelpunten  /  tegengoals : 16
7. Oris Kevin,
4. Joris, Oris Mike, Didier,
2. Smeets,
1. Mo El Idrissi en Dams