Zaterdag 03 februari 2018
Antonia —  Berg en dal
6       –        1
 
 
Berg en dal vernederd in Antonia na desastreuze match!
 
Vooraf :
Antonia had in de heenwedstrijd al laten zien dat het een degelijke ploeg in huis heeft. Het gaf vorige week Katelijne een droge 0 – 5 om de oren. Berg en Dal is na de overwinning tegen Witgoor uitermate tevreden en trekt blakend van vertrouwen naar Antonia.
 
De wedstrijd zelf :
Het had nog hard geregend net voor de wedstrijd en op bepaalde plaatsen van het veld stond nog water! Er waren heel wat Berg en dal supporters afgezakt naar Zoersel om hun ploeg te zien spelen.
Vanaf de aftrap zagen we een gretig Antonia de wedstijd in handen nemen. Toch is het Mariën die in de 9’ op links voor doel kan trekken. Wilmssen kan ontzetten voor de neus van onze aanvallers. Antonia stelt Kenens voor de eerste keer op proef met een afstandsschot van Van In. Wim is paraat. Antonia blijft baas op het veld en dwingt in de 11’ een hoekschop af op rechts! Van In trapt en Van Der Voort kopt in de eerste zone onhoudbaar via de onderkant van de lat de 1 – 0 binnen. Berg en dal moet lijdzaam de snelle balwisselingen van Antonia ondergaan. Opbouwend is het bij Berg en dal zeer bedroevend. Weinig of geen passes komen aan. In de 23’ wordt zo’n foute pass in de opbouw onderschept en Keyzer kan de diepte in. Zijn schot zoeft over het doel van Kenens. Op het halfuur krijgen we een eerste snelle aanval van Berg en dal. Mo tot bij Joris, die in één tijd doorspeelt naar de spurtende Mariën. Louis komt alleen voor doelman Van Nooten die redding kan brengen. Een zeer gemotiveerd Antonia kan de zoveelste aanval opzetten over rechts langs Kasmi. Deze zet lateraal voor doel waar Keyzer de bal slim door de benen laat lopen en Eysacker van dichtbij kan binnentrappen. 2 – 0 is het voorlopig verdict. Pellegriti trapt één minuut later voorlangs! Berg en dal lijkt wakker geschoten te zijn en komt meer in de wedstrijd. Cuypers trekt in de 38’ de aanval in van achteren uit. Hij vindt Reumers op rechts die met een loeier van op afstand de bal in de kruising trapt! Een pracht van een doelpunt : 2 – 1 . Er is nog hoop.
We gaan rusten bij een 2 – 1 ruststand na een eerste helft, waarin Berg en dal nergens was. Het speelde laks, zonder teamspirit en er zat kilo’s afval in het spel. De laatste minuten herpakte Berg en dal zich en kon Reumers de aansluitingstreffer aantekenen. De supporters hadden er een goed gevoel bij onder de rust want de laatste minuten gaven echt hoop.
We verwachten een ontketend Berg en dal die alsnog de drie punten meekapen uit Zoersel. We zijn nog maar 2’ ver in deze tweede helft als Kenens een voorzet van Eysacker in de voeten van Van Den Bulck slaat. Deze trapt voorlangs. Een eerste aanval van de onzen noteren we in de 58’ wanneer Joris er op rechts van door is. Wilmssen werkt de harde voorzet bijna in eigen doel. Poelmans knalt de rebound van uit de tweede lijn snoeihard op doel, maar doelman Van Nooten kan redding brengen. Berg en dal is meer bij de bal maar de opbouw is nog niet zoals het moet! De slechte passes blijven zich opstapelen. In de 62’ zet Mariën van op rechts voor doel. De pass op borsthoogte wordt door Reumers op doel gedevieerd, maar de bal vliegt over het doel. Even later is het Poelmans die een mooie crosspass stuurt tot bij Mo, die in één tijd de bal meeneemt en voor doel zet. Er is niemand gevolgd. We zijn halfweg deze tweede helft als Antonia een hoekschop mag nemen. Kenens slaat half naast de bal en zo valt de bal voor de voeten van Kasmi die van dichtbij de 3 – 1 op het bord trapt. In de 70’ gaat Joris voorbij zijn belager Roskams, maar niet voorbij doelman Van Nooten. Aan de overzijde fluit scheidsrechter Van De Cruys strafschop voor handspel van Cuypers! Rob krijgt geel en protesteert geweldig tegen de scheidsrechter. Rob kennende weten we dat er onterecht een strafschop is gefloten. Hoe dan ook wordt deze omgezet door Van In. Rob zijn stoppen slaan helemaal door en hij gaat nogmaals verhaal doen bij de scheidsrechter. Deze bedeelt Rob met een tweede gele kaart en de zwaar gefrustreerde Cuypers kan gaan douchen. De kopkens zijn al na de 3 – 1  naar beneden, maar het wordt nog erger. In de 75’ mag Kasmi het lijntje afgaan op rechts en hij trapt de 5 – 1 op het bord. Bijna is de afgang compleet als Eysackers op rechts nog eens voorlangs trapt! Even later voorkomt Kenens nog erger door een poging van Keyzer te stoppen. Berg en dal komt toch ook nog aan het doel van Van Nooten.  In de 80’ trapt Mo een pass tot bij Mariën op rechts. Louis trapt over het doel. We noteren nog een zwak schot van Joris waar doelman Van Nooten geen problemen mee kent! In de 81’ zien we Mariën bij de bal. Louis tikt het leer op rechts door tot bij Raeymackers die hard voor doel zet! Reumers kopt in, maar de doelman kan redden. Terwijl wij al stilaan de aftocht blazen zien we dat Berg en dal de bittere kelk moet ledigen tot op de bodem als Van In de 6 – 1  eindscore vastlegt.
Berg en dal beleefde een dramatische avond in Zoersel en kwam op geen enkel moment in het hoofdstuk voor. Een wedstrijd voor de supporters om zo snel mogelijk te vergeten. Deze catastrofe werd zaterdagavond nog extra doorgespoeld en de mosselen zondagmiddag smaakten zuur.
We hopen dat  zondag tegen Vorselaar iedereen mentaal terug opgekrikt is, en dat het thuispubliek een begeesterend Berg en dal mag aanschouwen met goed voetbal.
Tot zondag!!
 
 
 
 
Zij kwamen met schaamrode kaken terug naar Meerhout :
 
Kenens Wim, Cuypers Rob , Bodard Niels, Raeymaeckers Kai, Maes Brecht El Idrissi Mohamed (84’Thoelen Lennert), Poelmans Llyod (75’ Claes Yves) , Joris Dean, Mariën Louis), Pellegriti Agatino, Reumers Guan.
 
 
Overige bankzitters : De Scheemaecker Senne, Slegers Lennert
 
Doelpunten : 12’ Van Der Voort 1 – 0; 38’ Eysackers : 2 – 0;
41’ Reumers : 2 – 1; 68’ Kasmi : 3 – 1;
70’ Van In : 4 – 1(pen);  75’ Kasmi : 5 – 1;
89’ Van In : 6 – 1
Geel : Maes, Bodard
Rood : Cuypers (2xgeel)
Geel Gevaar :
2 : Thoelen, Pellegriti , El Idrissi Mo, Claes en Maes
1 : Joris, Kenens, Cools en Bodard
Geel Geschorst :
Rood geschorst
: Cuypers  op 10/02 tegen Vorselaar
Topscorers Berg en dal : 28 doelpunten tegen : 21
7 : Joris
5 : El Idrissi Mo,
4 : Berrevoets,
3 : Thoelen, Van Elven, Reumers,
2 :  Pellegriti
1 :  Raeymackers
 
GOALGETTERS 1STE PROVINCIALE 2017-2018
 
 
Speeldag 22 : weekend 03 februari– 03 februari 2018:
Doelpunten :  25                          Totaal aantal doelpunten : 554
 
Topschutters : heikant- vorselaar en mechelen – katelijne aangevuld alsook aantal doelpunten van 09/12.
 
21:  Dermaut(Lyra),
18:  Huysmans (Mechelen),
16:  Huysegems (Heikant),
13 : De Bakker (Kontich),
12 : Kerremans (Oppuurs), Van Hooydonck (Kontich),
11:  Bouwmeester (heikant), Keyzer (antonia),
10 : De Cock Victor(Kontich), Gerritsen (Lille), Van Gool (Oppuurs),
9 :
8:   Hangisi (Witgoor),
7:  Joris (Berg en dal), Oris (Vorselaar),  Owusu (Lille),  Van In (antonia),   Van Mierlo (Lille), Verbert (Lyra),
Own goals ☹ ( Lyra, katelijne, merksplas, witgoor, oppuurs, antonia en Vorselaar)
6:  Bonaers (St Job), Dahmani (Merksplas), Ndagano (heikant),  Nys (Lyra), Rubenschuh (Schriek), Van Genechten (Witgoor), Vlaeymans (Schriek),
5: Berrevoets (Schriek),  Criel (Schriek), Delen (Lille), El Idrissi (Berg en dal),  Flebus (Lyra), Hannes (Branddonk), Hermans  (branddonk), Janssen T. (Witgoor), Janssens (St Job), Luckermans (Mechelen), Pauwels (Branddonk), Rymen (Vorselaar),  Salut (RG Kat),   Stabel (Oppuurs),
4: Asubonteng (Lille),  Berkmans ( branddonk), Berrevoets (Berg en dal), Bouwmeester (Leest), Cornelissen (Merksplas), Dries (Branddonk), Eysackers (Antonia),  Kasmi (Antonia),  Marien (Vorselaar), Meeuwssen (Witgoor), Patan (Merksplas), Uijtenhaak (Katelijne),  Vanbosch (Sint Job), J Van Reet (witgoor),
3: Asubonteng (Lille), Blockx (witgoor), Boons (Branddonk),   Bruynseels (heikant), Cionek Neto (Heikant), Dondo-Ndubo (Mechelen),   Embrechts (Antonia), Fontaine (Mechelen), Genar (St Job), Hens (Mechelen), Jacobs (Lyra), Jaspers (st Job), Kerckhofs (Mechelen),    Kreydt (Lyra), Meeus (Leest), Mouhine (Katelijne), Olieslagers (Vorselaar), Reumers (Berg en dal), Somers (St Job),  Thoelen (Berg en dal), Van Damme (Oppuurs), Van Dyck (Heikant), Van Elven (Berg en Dal), Van Hemert (Lille), Van Hoogten (heikant), Van Mierlo (Vorselaar),
2: Adriaensen(Merksplas), Afkir (Leest), Arnouts (Merksplas),  Balbi (Lyra), Bosmans (Merksplas), Cannaerts (heikant), Cauwenberghs (Witgoor), Coeckelbergs (Witgoor),  Conteh (katelijne), De Cock Glen (Kontich), De Kleermaeker (Mechelen), D’Hertefelt (Oppuurs),   El Assaoui (Leest), Hendryckx (StJob), Lambrechts (Vorselaar),  Morissens (Oppuurs), Murataj  (Branddonk), Ocak (Kontich),  Pellegriti (Berg en dal),  Petersen (Lille), Princen (Vorselaar), Pululu(Schriek), Stojanac (Sint Job), Van Den Abeele (Lyra), Van Der Voort (Antonia),  Van Dorst (Mechelen), Van Geertruyden (Antonia), Van Hooydonk (St Job), Van Praet (heikant),  Verhoeven (Merksplas),
1: Abdellah (Leest), Auwers (Vorselaar), Bogaerts (antonia), Chennouf (Schriek), Claessens (Kontich), Cools T. (Leest), Cornelis (Sint Job),  De Backer (heikant), De Jongh (Leest), Eggers (St Job), Francken (Oppuurs), Gabriels (Kontich), Geysen (Merksplas), Hegelmeers (Leest), Hoofd (Oppuurs), Huygens (Witgoor), Jenart (Oppuurs), Kocak (Lille), Lambreghts (Lyra), Leysen (Witgoor), Marien (Mechelen), Mensah(Lille), Moeyersons (Schriek), Moyson (Leest), Muyldermans (Oppuurs), Paelinck (Leest),  Peeters (Oppuurs), Pevernagie (Katelijne), Raeymackers Kai (Berg en Dal),Sousa Oliviera (heikant), Thoelen (Vorselaar),Tindemans (Kontich), Van den Broeck (Schriek), Vanden Eynde (Schriek), Van de Pol (merksplas), Van Der Heyden (Lyra), Van Gompel (Witgoor), Van Mullem (Leest), Van Vaerenbergh (Katelijne), Verbruggen (Leest), Vermeiren (Schriek), Verschueren (Leest), Verswyvel (Schriek), Vervoort (Lille), Vos (Antonia)