Zondag 08 oktober 2017
Berg en Dal – Antonia
0     –      0
Berg en dal krijgt de muur niet gesloopt!!
Vooraf :
Antonia heeft zich nog net in de linker kolom gevestigd en heeft al 17 keer gescoord! Het liet ook al 16 maal tegenscoren! Een geduchte tegenstander die we zeker niet mogen onderschatten! Het moet vandaag 5 vaste pionnen missen.
Berg en dal is in de winning mood maar moet deze week ook centrale verdediger Maes bij de gekwetsten toevoegen! In zijn plaats komt Yves Claes. Kan Berg en dal vandaag tonen dat het medeleider is??
De wedstrijd zelf:
Een fikse regenbui kan de talrijk opgekomen supporters niet afschrikken om naar deze aantrekkelijke affiche te komen kijken! De tribune is behoorlijk gevuld en we hopen dat onze “groenen” er een aangename wedstrijd van maken!
Bij aanvang van de wedstrijd merken we al onmiddellijk dat de voetballers uit Antonia zich met velen achter de bal bevinden! Ze komen blijkbaar voor een punt. Berg en dal speelt de bal goed rond en in de 7’ trekt het voor het eerst in deze wedstrijd de registers goed open! Een goede opbouw die achterin begint leidt tot de eerste gevaarlijke aanval! Via een één-tweetje kan Raeymackers binnen de 16 op rechts in balbezit! Hij legt terug tot bij Thoelen die zijn schot in hoekschop wordt gedevieerd! Kai had net zoals vorige zondag misschien zelf op doel kunnen trappen. We hopen dat hiermee de teneur gezet is en dat we een aanvallend Berg en dal zullen blijven zien! In de 9’ is het bij Berg en dal achterin alle hens aan dek wanneer Reumers uitglijdt en daardoor Van Der Voort aan de bal komt! Hij zet voor doel en Abdelkarim kan gevaarlijk inkoppen! Het spel citueert zich in en rond de middencirkel! Antonia verdedigt met alle macht en voorlopig is Berg en dal niet bij machte om scherpe aanvallende acties in mekaar te steken! We zijn al 17’ ver, wanneer Berg en dal een vrije trap mag nemen rond de eigen grote backlijn! Cuypers doet dit té vlug en te kort en Keyzer zit er tussen! Gelukkig wordt zijn schot in hoekschop afgeblokt! Dezelfde Keyzer kwakt even later na uitschuiven, vol met zijn aangezicht tegen de boordpanelen van het veld. We zijn al half weg de eerste helft wanneer we op rechts weer een aanval van onze “groenen” kunnen noteren! Raeymackers, Joris en Thoelen spelen mekaar mooi aan en het is uiteindelijk Joris die lateraal kan voorzetten! Deze voorzet wordt door verdediger Bogaerts gemist en de bal rolt voor de voeten van Berrevoets! Deze trapt op doel, maar doelman Van Nooten kan redden! Bij een volgende aanval in de 25’ trapt Thoelen in eerste instantie half naast de bal! De bal komt in de rebound tot bij Mo El Idrissi, die van op de 16 keihard uithaalt! Zijn schot wordt door doelman Van Nooten in hoekschop gewerkt! De wedstrijd kabbelt rustig verder zonder noemenswaardige hoogtepunten! Vlak voor de rust noteren we nog eens een Berg en dalse aanval die uiteindelijk tot niets leidt!
We gaan rusten bij een 0 – 0 stand na een eerste helft waarin Berg en dal het meeste balbezit had, maar tegen een muur van Brechtse verdedigers moest optornen. Het had tot hiertoe nog te weinig in huis om een bres te slaan! We misten ook de scherpte van de vorige wedstrijden bij sommige spelers.
De tweede helft is nog maar pas op gang gefloten of Thoelen stuurt een bal in de diepte richting Joris! De bal is iets te lang en doelman Van Nooten heeft maar voor het oprapen. Het is weer Thoelen die in de 57’ mooi wordt aangespeeld door Pellegriti op rechts! Lennert trekt voor doel, over de doelman tot bij Mo die uithaalt! De doelman is weer present om dit schot onschadelijk te maken! Antonia trekt zo waar een tegenaanval op gang en niet ongevaarlijk! Abdelkarim kan doorgaan op links, maar Kenens is bij de les om zijn schot onschadelijk te maken! We zijn al in de 65’ als Mo vanuit de tweede lijn de doelman probeert te verslaan met een afstandsschot. Doelman Van Nooten is klemvast! In de 69’ een enige snedige, vlugge aanval van Berg en dal! Berrevoets is er als een speer vandoor op links! Hij legt gepast terug tot bij Joris die de bal niet onder controle krijgt! Daar zat meer in!
Berg en dal probeert wel, maar het tempo is te laag, de passes komen veelal niet aan en de “gretigheid” om te willen winnen ontbreekt vandaag!
Antonia houdt achterin stand en het ziet er naar uit dat we de versterkte burcht niet kunnen innemen! Scheidsrechter Vissers moet bijgewerkt worden in de dug-out van Berg en dal! Piet Lee kwijt zich voortreffelijk van zijn taak en na een massage van zo’n 5’ kan Vissers de wedstrijd verder leiden!
Het is voor Berg en dal nog oppassen geblazen om niet kopje onder te gaan. In de 83’ na een vrije trap op rechts staan Van Geertruyden en Van Den Bulck helemaal ongedekt aan de tweede paal klaar om in te koppen! Gelukkig kan Van Den Bulck er onvoldoende bij met het hoofd en de bal vliegt buiten! Aan de overkant probeert Bilican de forcing te voeren! Hij gaat voorbij enkele verdedigers en legt tot bij Mo. Mo knalt op de handen van doelman Van Nooten! We krijgen nog bijna het deksel op de neus wanneer in de 91’ onze verdediging twijfelt en Van Den Bulck hierdoor er met de bal van door gaat aan de rechterkant! Hij schiet overhoeks centimeters voorlangs!
Het blijft uiteindelijk bij een scoreloze 0 – 0 na een mindere wedstrijd van Berg en dal! Antonia kwam voor een punt en ze hebben het verdedigend tot een goed einde gebracht. De onzen gaven vandaag niet de friste indruk! Het tempo lag veel te laag om de organisatie van Antonia uit evenwicht te brengen! De nodige grinta ontbrak en de vele foute passes zorgden voor een zouteloze partij!
Zaterdagavond om 19.30 hopen we een ander Berg en dal aan het werk te zien, zodat ze op zondagmorgen ontspannen kunnen gaan ontbijten in de kantine!
Tot dan!!
 
Zij sleepten nog een puntje in de wacht :
Kenens Wim, El Idrissi Jahal, Cuypers Rob, Claes Yves, Raeymackers Kai, El Idrissi Mo, Pellegriti Agatino, Reumers Guan, Berrevoets Roberto, Joris Dean (71’ Bilican Hasan)., Thoelen Lennert (71’Van Elven Stijn)
Overige bankzitters : De Scheemaecker Senne, Donkers Mathias
Doelpunten : geen
Geel : Claes
Geel Gevaar :
2 : Reumers
1 :
Thoelen, Pellegriti en Claes
Geel Geschorst :
Rood geschorst
:
Topscorers Berg en dal : 10 doelpunten tegen : 4
5 : Joris
2 :
Thoelen
1 : Berrevoets,  El Idrissi Mo, Reumers
 
 
GOALGETTERS 1STE PROVINCIALE 2017-2018
 
 
Speeldag 7 : weekend 07 oktober – 08 oktober 2017:
Doelpunten : 23                            Totaal aantal doelpunten : 207
 
11 : Dermaut(Lyra)
7: Huysmans (Mechelen),
5: Joris (Berg en dal), Keyzer (antonia), Kerremans (Oppuurs), Van Hooydonck (Kontich)
4: Bonaers (St Job), Janssens (St Job), Ndagano (heikant),   Nys (Lyra), ,
3: Bouwmeester (Leest),  Cornelissen (Merksplas), Dahmani (Merksplas), De Bakker (Kontich), De Cock (Kontich), Flebus (Lyra), Embrechts (Antonia),   Hannes (Branddonk), Owusu (Lille), Pauwels (Branddonk), Rubenschuh (Schriek),  Rymen (Vorselaar),  Salut (RG Kat),  Van Mierlo (Lille), Verbert (Lyra),
2: Adriaensen(Merksplas),  Asubonteng (Lille), Blockx (witgoor),  Bouwmeester (heikant), Criel (Schriek), Delen (Lille), Dries (Branddonk), Eysackers (Antonia), Genar (St Job),  Hendryckx (StJob), Hermans (branddonk), Huysegems (Heikant), Jacobs (Lyra),  Janssen T. (Witgoor), Meeus (Leest), Meeuwssen (Witgoor), Oris (Vorselaar), Patan (Merksplas),  Princen (Vorselaar), Thoelen (Berg en dal), Uijtenhaak (Katelijne), J Van Genechten (Witgoor), Van Gool (Oppuurs),  Van In (antonia), Van Reet (witgoor), Verhoeven (Merksplas),
Own goals ☹ ( Lyra, katelijne )
1: Afkir (Leest), Abdellah (Leest), Balbi (Lyra), Berkmans ( branddonk), Berrevoets (Berg en dal), Berrevoets (Schriek), Bogaerts (antonia), Boons (Branddonk), Bosmans (Merksplas), Bruynseels (heikant), Cauwenberghs (Witgoor), Conteh(katelijne), Cools T. (Leest), De Backer (heikant), De Jongh (Leest), Dondo-Ndubo (Mechelen), Eggers (St Job), El Idrissi (Berg en dal), Fontaine (Mechelen), Gabriels (Kontich), Gerritsen (Lille), Hangisi (Witgoor), Hegelmeers (Leest), Hens (Mechelen), Jaspers (st Job), Kasmi (Antonia), Kerckhofs (Mechelen), Luckermans (Mechelen), Marien (Vorselaar), Mensah(Lille), Morissens (Oppuurs), Murataj  (Branddonk), Neto (Heikant), Olieslagers (Vorselaar), Peeters (Oppuurs), Petersen (Lille), Pevernagie (Katelijne), Reumers (Berg en dal), Stojanac (Sint Job), Vanbosch (Sint Job),Van Damme (Oppuurs), Van de Pol (merksplas), Van Der Heyden (Lyra), Van Der Voort (Antonia), Van Geertruyden (Antonia), Van Hemert (Lille), Van Mierlo (Vorselaar), Van Mullem (Leest), Van Vaerenbergh (Katelijne), Vlaeymans (Schriek), Verswyvel (Schriek), Vervoort (Lille),